OPINIONS

ΠΑΟΚ: Η επιστροφή των Βραζιλιάνων και η ώρα των αποφάσεων

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την αναμενόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του κυπέλλου και τους Μάτος και Ζαμπά που μετά από καιρό επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις

Ο ΠΑΟΚ έριξε πέντε γκολ στην Παναχαϊκή και πέρασε στους οκτώ του κυπέλλου Ελλάδας διορθώνοντας την ανορθογραφία του στο πρώτο παιχνίδι στην Πάτρα. Και το έκανε εμφανίζοντας και νέους πρωταγωνιστές, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στην Τρίπολη ήταν ο Μπίσεσβαρ και ο Βιεϊρίνια, στον αγώνα με τον Πανιώνιο προστέθηκε σε αυτούς και ο Καντουρί και απέναντι στους Πατρινούς εμφανίστηκαν μετά από καιρό στο προσκήνιο ο Μάτος και ο Ζαμπά. Μαζί τους και ο Λημνιός αλλά αυτός απλά επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση από την αρχή του 2019.

Είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ ότι ο Ζαμπά επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις. Ψάχνοντας να βρει κανείς πότε ήταν το τελευταίο πολύ καλό παιχνίδι του νεαρού Βραζιλιάνου μπορεί και να φτάσει στην Λευκορωσία και τα όργια που έκανε στον αγώνα με την Μπάτε. Η αλήθεια είναι ότι από τότε ο Ζαμπά δεν είχε δείξει και πολλά πράγματα, εκτός από κάποια ξεσπάσματα καλής απόδοσης.

Με αυτόν και το Λημνιό στα δύο του άκρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τρομερά πράγματα αρκεί να έχουν και οι δύο νεαροί διάρκεια στην καλή τους απόδοση. Μέχρι τώρα ο Λημνιός είναι αυτός που δείχνει διάρκεια σε μεγαλύτερο βαθμό …Αν τον ακολουθήσει και ο Βραζιλιάνος ο Λουτσέσκου θα τρίβει τα χέρια του.

ΑΛΛΟΣ ΜΑΤΟΣ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΕΣ

Ο Ρουμάνος θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του και με την επιστροφή του Δημήτρη Γιαννούλη στην Τούμπα. Και αυτό διότι ο νεαρός ακραίος αμυντικός προσφέρει τη δυνατότητα στον προπονητή του Δικέφαλου να διαχειριστεί το Λέο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος από την πρώτη ημέρα που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ τραβά κουπί, αφού ποτέ δεν υπήρξε κάποιος ικανός να τον αντικαταστήσει και να του δώσει ανάσες.

Απέναντι στην Παναχαϊκή ο Μάτος θυμήθηκε τον καλό του εαυτό, αυτόν που είχε καιρό να εμφανίσει, έχοντας ξεκουραστεί με την αναγκαστική, λόγω τιμωρίας, απουσία από τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Δεν θα είναι ο Γιαννούλης που θα παίξει δεξιά αλλά μπορεί να είναι ο Βιεϊρίνια που την έχει την θέση στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ αυτός που θα αλλάζει το Βραζιλιάνο. Ο Μάτος ποτέ δεν θα παραδεχθεί ότι χρειάζεται ξεκούραση, όμως έδειχνε εδώ και καιρό σαφώς καταβεβλημένος από τους συνεχόμενους αγώνες.

ΜΠΗΚΕ ΝΩΡΙΣ Ο ΜΙΣΙΤΣ, «ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ» Ο ΚΑΡΕΛΗΣ

Την ώρα πάντως που τα μεταγραφικά τρέχουν ο Λουτσέσκου πρόλαβε, από ανάγκη βέβαια, να πάρει βοήθεια από το Γιόζιπ Μίσιτς. Το γεγονός ότι ο Κροάτης πήρε χρόνο συμμετοχής μετά από μόλις τρεις προπονήσεις είναι ήδη παράδοξο αν κρίνει κανείς από την πρακτική που έχει εφαρμόσει ο Λουτσέσκου με όλους σχεδόν τους νεοφερμένους στον ΠΑΟΚ παίκτες.

Η απουσία όμως του Κάνιας ανάγκασε το Ρουμάνο τεχνικό να…βιαστεί να βάλει στο γκρουπ τον Κροάτη μέσο και να δοκιμάσει τον Καντουρί στα αμυντικά χαφ δίπλα στο Σάκχοφ. Το γεγονός ότι ο Μίσιτς σκόραρε στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν ευτύχημα και για τον ίδιο και για τον προπονητή του. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν απαραίτητα έναν ακόμη χαφ στον άξονα και ο Κροάτης φαίνεται να μπαίνει από νωρίς στα βαθιά.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίζει στα τρία τελευταία παιχνίδια νέους πρωταγωνιστές στο προσκήνιο, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που δεν καταφέρνουν να πάρουν πρώτο ρόλο. Μια τέτοια περίπτωση ο Νίκος Καρέλης…που ίσως και λόγο του τρόπου με τον οποίο αγωνίζεται ο Δικέφαλος δεν έχει προσφέρει όσα περίμεναν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ όταν προχωρούσαν το καλοκαίρι στο δανεισμό του.

ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ… ΧΩΡΙΣΜΟ

Ο μήνας του μέλιτος, ωστόσο, μετά από το χωρισμό του από τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς για τον ΠΑΟΚ συνεχίζεται. Από δυο τριάρες σε πεντάρα πήγε ο Δικέφαλος με τον Άκπομ στην επίθεση του έστω και αν ο Άγγλος δεν έχει καταφέρει ακόμη να σκοράρει. Βέβαια και απέναντι στην Παναχαϊκή όπως και στη νέα Σμύρνη, το έκανε αλλά λανθασμένα και πάλι το γκολ του δεν μέτρησε…

Συνολικά η ομάδα και όχι ο Άκπομ δεν έχουν επιτρέψει να φανεί το κενό του Σέρβου. Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες και ακόμη δεν έχει χρειαστεί τα «κρύα» γκολ του Πρίγιοβιτς όταν η μπάλα «καίει». Είναι δύσκολο όμως να μην τα χρειαστεί μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν που για την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τεράστιες απαιτήσεις.

ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΠΕΡ

Όπως και να έχει το τελευταίο δεκαήμερο των μεταγραφών έχει ενδιαφέρον για την ομάδα της Θεσσαλονίκης κυρίως για τα στόπερ. Με το συμβόλαιο του Βαρέλα να παραμένει στον αέρα, τον Χατσερίντι να μην υπολογίζεται πλέον ούτε σε παιχνίδια απέναντι στην Παναχαϊκή – όπως και ο Μαλεζάς άλλωστε- λογικά είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για το κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου και τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν αυτές αφορούν τον Ίνγκασον, είτε έναν άλλο στόπερ αυτού του επιπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ