OPINIONS

ΠΑΟΚ, είναι το καλοκαίρι σου

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισοπαλία του Δικεφάλου στον αγώνα με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία και εκτιμά ότι πλέον ήρθε για τα καλά η ώρα να μιλήσει η Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος στο Ντα Λουζ χάρη στο γκολ του Αμρ Ουάρντα και αν κρατήσει ανέπαφη την εστία του την επόμενη Τετάρτη στο δεύτερο αγώνα με την Μπενφίκα, θα γράψει ιστορία καθώς θα προκριθεί για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League.

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει τελικά στην Τούμπα ο Δικέφαλος έχει βγει ήδη ωφελημένος σε αυτό του το ταξίδι προς το Champions League προσφέροντας κάτι ανεπανάληπτο στους οπαδούς του. Πέρασε ήδη δύο προκριματικές φάσεις, πετώντας ήδη έξω Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας και παραμένει αήττητος σε πέντε συνεχόμενα ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΛΕΟΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Το γεγονός ότι η ομάδας της Λισαβόνας είναι η πιο δυνατή από τις δύο προηγούμενες είναι φανερό και αδιαμφισβήτητο. Όπως είναι φανερό ότι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έχει δυναμώσει πολύ και πλέον είναι ξεκάθαρα από κάθε άποψη, ομάδα του προπονητή της.

Ο Ρουμάνος συνεχίζει να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του και αυτό φάνηκε στο Ντα Λουζ, όχι τόσο με το αποτέλεσμα που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης όσο από τον τρόπο που πανηγυρίστηκε το γκολ του Ουάρντα.

Ο Αιγύπτιος που, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, θεωρεί ότι δικαιούται να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και σύμφωνα με τη δική του λογική θα πρέπει να είναι βασικός και αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ, στο Λουτσέσκου έτρεξε να πανηγυρίσει. Δεν έμεινε στο γήπεδο να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του, ούτε έτρεξε μπροστά στο κομμάτι της εξέδρας των φιλοξενούμενων για να βρεθεί μπροστά στους εκστασιασμένους φίλους του Δικέφαλου.

Στον πάγκο έφυγε σφαίρα για να αγκαλιάσει τον προπονητή του και ο μόνος που τον πρόλαβε ήταν ο Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος που στη μεγάλη χαρά της νίκης επί της Βασιλείας στην Ελβετία, απερίσκεπτα, αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στο Λουτσέσκου του και αυτός με τον Ρουμάνο τεχνικό γιόρτασε το γκολ του Ουάρντα.

Οι δυο τους παίρνουν τη θέση του Πρίγιοβιτς, του Μπίσεσβαρ, του Σάκχοφ της περυσινής σεζόν, που ακόμη και αν κάποια στιγμή είχαν παράπονα, τα συνηθισμένα για κάθε ποδοσφαιριστή που θεωρεί ότι είναι περισσότερο σημαντικός από ότι του αναγνωρίζεται, στο τέλος όχι μόνο παραδέχθηκαν τη...δικαιοσύνη του Λουτσέσκου, αλλά απέδωσαν τα μέγιστα στο ρόλο που ο Ρουμάνος τους έδωσε.

Ο 49χρονος τεχνικός στον έναν χρόνο που είναι στον ΠΑΟΚ έχει καταφέρει πάνω από όλα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του, που πλέον αγωνίζονται και για αυτόν. Ο ΠΑΟΚ είναι Ομάδα, είναι Οικογένεια και αυτό του βγαίνει σε καλό και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Πλέον ήρθε η ώρα να μιλήσει η Τούμπα... Αυτή τη φορά δεν μπορεί να χυθεί η καρδάρα με το γάλα για τον ΠΑΟΚ μέσα στο σπίτι του. Δυο φορές με τον Άγιαξ και μια με τη Σάλκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στην έδρα της έχοντας στις αποσκευές της ισοπαλία με σκορ αλλά δεν τα κατάφερε.

Αυτός όμως ο ΠΑΟΚ ο φετινός, είναι εντελώς διαφορετικός σε σχέση με κάθε άλλη φορά που διεκδίκησε την είσοδο του στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτός ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έχει αποκτήσει χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή. Τα καταφέρνει ανεξάρτητα με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα του προκύψουν. Τα κατάφερε στην Ελβετία, χωρίς τον Βιεϊρίνια, χάνοντας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τη Βασιλεία τον αρχηγό του, επέστρεψε από την…κόλαση μετά από εκείνο το εφιαλτικό 0-2 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τη Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα και έμεινε ζωντανός και στην Πορτογαλία παρά το σφυροκόπημα που δέχθηκε από τον Πίζι και την παρέα του στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Μπενφίκα.

Μαζί με τον ΠΑΟΚ έχει…αλλάξει και η Τούμπα. Με τους παίκτες γεμάτους αυτοπεποίθηση, ο κόσμος έχει πλέον απόλυτη εμπιστοσύνη. Το γήπεδο του Δικέφαλου την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι γεμάτο, με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να γνωρίζουν ήδη ότι η ομάδα τους μπορεί και της αξίζει να βρίσκεται στους ομίλους του Champions League.

Και ξέρουν ήδη ότι μπορεί και να της φτάνει η ισοπαλία αλλά θα βγει στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τη νίκη και μαζί με αυτήν την πρόκριση. Είτε χρειαστούν 90', είτε 120', είτε ακόμη και πέναλτι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα επιπέδου Champions League. Και φέτος περισσότερο από ποτέ άλλοτε φαίνεται ότι το… έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ