OPINIONS

Όχι και έτσι, ρε ΠΑΟΚ

Όχι και έτσι, ρε ΠΑΟΚ

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που δεν ήθελε και πολύ να κλείσει το σπίτι του Άγιαξ, αλλά αποχαιρέτησε το Champions League με ψηλά το κεφάλι και με σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Πόουσον.

Από τις 22 Ιουλίου όταν και έγινε η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο τουChampionsLeagueκαι προέκυψε το ζευγάρι ΠΑΟΚ- Άγιαξ, οι Ολλανδοί ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα ο Αίαντας αύξησε τις πιθανότητες του για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης αφήνοντας στον ΠΑΟΚ τον χαρακτήρα του "αουτσάιντερ".

Και όμως από την πρώτη στιγμή όλοι στον ΠΑΟΚ πίστευαν ότι αυτή η ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ, έστω και χωρίς τους τρεις πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές που παραμένουν στα πιτς ( Βιεϊρίνια – πρώτα από όλους ο Αρχηγός- Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ) μπορεί να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ήταν ένας από αυτούς. " Το θέμα είναι να το πιστέψουμε. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι στο μυαλό. Τα πόδια ακολουθούν αυτά που λέει το μυαλό" έλεγε χθες (13/8) ο Πορτογάλος τεχνικός του Δικεφάλου και ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε μόνο να το πιστεύει αλλά και ότι μπορεί να τα καταφέρει, πέφτοντας τελικά μαχόμενος στην Ολλανδία.

ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ

Ο Δικέφαλος αδικήθηκε από τον Γκρεγκ Πόουσον. Ο ΠΑΟΚ άντεχε με νύχια και με δόντια στην πίεση που του ασκούσε ο Άγιαξ με τον Άγγλο να δίνει πολλές στατικές φάσεις στους γηπεδούχους. Το καίριο χτύπημα για το Δικέφαλο ήρθε από το τρίτο πέναλτι που έδωσε ο Πόουσον και κανείς δεν κατάλαβε γιατί. Ακόμη και πέναλτι να έχει κάνει ο Μάτος στον Ταλιαφίκο στην ακριβώς προηγούμενη υπάρχει επιθετικό φάουλ που κάνει ο Φαν Ντε Μπέεκ στον Καντουρί και ο Πόουσον κάνει τα στραβιά μάτια.

Οι βγαλμένες επικαλαμίδες του Μαρουκινού σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν συγκίνησαν τον διαιτητή που ακόμη και στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα δεν δίνει φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής του Άγιαξ σε χέρι του Ντεστ. Και μάλιστα όταν λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει το πιο…μάγκικο γκολ των τελευταίων χρόνων. Δοκάρι στον κεραυνό του Άκπομ, η μπάλα δεν φεύγει και ο Μπίσεσβαρ ελίσσεται και την στέλνει στα δίχτυα του Ονανά.

Τα όνειρα του ΠΑΟΚ για την πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους τουChampionsLeague, γκρεμίστηκαν για ένα ακόμη καλοκαίρι. Ωστόσο όπως και να το δει κανείς αυτή η ομάδα που… αρνείται να χάσει, που παλεύει απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία και απέναντι σε κάθε αντίπαλο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΠΑΘΟΣ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε ούτε έναν από τους έντεκα που ξεκίνησαν στο πρώτο παιχνίδι και για ένα διάστημα περίπου 20 λεπτών κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια το μεγάλο τους αντίπαλο. Ποια ήταν η έκπληξη; Δεν ήταν έκπληξη το πάθος και η μεγάλη επιθυμία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Δεν ήταν η μάχη για κάθε μπάλα σε κάθε σημείο του γηπέδου που έδωσαν οι παίκτες του Φερέιρα.

Η μοναδική έκπληξη τουλάχιστον στα πρώτα 45 λεπτά ήταν αυτή που ένιωσε ο Αντρέ Ονανά όταν είδε την μπάλα να φεύγει από το πόδι του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και να καταλήγει στη δεξιά του γωνία. Άντε και η αντίδραση του Ντούσαν Τάντιτς όταν διαπίστωσε ότι ο Πασχαλάκης τον ψάρεψε και απέκρουσε το πρώτο από τα δύο πέναλτι που εκτέλεσε. Και ήρθε και άλλο τρίτο… και όσα ακολούθησαν στη συνέχεια.

ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ

Ο ΠΑΟΚ οφείλει πρώτα από όλα απέναντι στον εαυτό να περάσει στους ομίλους τουEuropa League και να διακριθεί. Να προχωρήσει όσο μπορεί περισσότερο και πέρα από τη φάση των 32 που είναι μέχρι τώρα το ταβάνι. Για να επιστρέψει και πάλι στη διεκδίκηση των ομίλων τουChampions League που τείνουν να εξελιχθούν σε καταραμένους για το Δικέφαλο με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άγιαξ - ΠΑΟΚ 3-2: Ηρωικός ο Δικέφαλος, αλλά αποκλεισμός και playoffs Europa League
Άγιαξ - ΠΑΟΚ: Η κριτική των παικτών του Δικεφάλου
Φερέιρα: "Θα ήταν σκάνδαλο αν περνούσε ο ΠΑΟΚ"
Άγιαξ - ΠΑΟΚ: Το "πέσιμο" των παικτών στον διαιτητή μετά τη λήξη του αγώνα
Άγιαξ - ΠΑΟΚ: Η κριτική των παικτών του Δικεφάλου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ