OPINIONS

Όλα τα φώτα στον Βιεϊρίνια

Όλα τα φώτα στον Βιεϊρίνια

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας και το αναμενόμενο πρώτο clean sheet του Δικεφάλου, που ωστόσο δεν μπορούν να συγκριθούν σε αξία με την επιστροφή του Πορτογάλου αρχηγού.

Για τον ΠΑΟΚ δύο ήταν τα πρόσωπα του αγώνα με τη Λαμία. Πρώτος και καλύτερος ο Βιεϊρίνια. Η παρουσία του στην τούμπα ήταν το γεγονός του αγώνα.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε από το πούλμαν του Δικεφάλου - και αγκαλιάστηκε με τον Ιβάν Σαββίδη σε μια αγκαλιά… διαρκείας πιο ενθουσιώδη από κάθε άλλη που μοίρασε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ στα μέλη της αποστολής - μέχρι την έξοδο του από τη φυσούνα για την προθέρμανση των αναπληρωματικών και τη διαδρομή του για τον πάγκο πριν την έναρξη του αγώνα.

Σε κάθε κίνηση του ο αρχηγός του Δικεφάλου γνώριζε την αποθέωση, σε μια επίδειξη καθολικής αναγνώρισης από τους φίλους της ομάδας του. Το τι έγινε στην Τούμπα την στιγμή που σηκώθηκε για προθέρμανση και πολύ περισσότερο όταν μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι δεν περιγράφεται…Είναι δεδομένο ότι ο αρχηγός έχει ακόμη δρόμο μπροστά του ωστόσο αυτή η επιστροφή του, νωρίτερα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί είναι σημαντική και για τον ίδιο και κυρίως για την ομάδα του.

Το δεύτερο πρόσωπο του ματς ήταν ο Μίροσλαβ Στοχ. Και ο Ίνγκασον ήταν… νέος στην ενδεκάδα του Δικεφάλου ωστόσο η παρουσία του Σλοβάκου ήταν ως ένα βαθμό έκπληξη από τον Αμπέλ Φερέιρα. Και για να λέμε την αλήθεια για το Στοχ κάθε συμμετοχή είναι ως ένα βαθμό εξετάσεις για έναν ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε το καλοκαίρι για να ανεβάσει επίπεδο την επίθεση του Δικέφαλου και μέχρι τώρα έδειξε να μην μπορεί να το κάνει.

Ο Ίνγκασον μπορεί να είναι περισσότερο καιρό στην Τούμπα ωστόσο αυτός είχε να σπάσει ένα από τα πιο αξιόπιστα δίδυμα στόπερ στο περυσινό πρωτάθλημα και ήταν λογικό να είναι περισσότερο δύσκολη η αποστολή του. Τον Ισλανδό που λίγο έλειψε να χρισθεί και σκόρερ αλλά ο Τζανετόπουλος του πήρε την μπουκιά από το στόμα θα τον δούμε στα επόμενα παιχνίδια με πιο δυνατούς επιθετικά αντιπάλους.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΣΤΟΧ

Ο Στοχ λοιπόν ήταν αυτός που είχε να αποδείξει πράγματα, κάτι που φαινόταν να το γνωρίζει και ο ίδιος. Μπήκε με μεγάλη διάθεση στον αγώνα είχε συμμετοχή στο τρίτο γκολ της ομάδας του -με τον Σβιντέρσκι πάλι να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με μια επαφή, με το τακουνάκι- και γενικά έδειξε ότι επιτέλους έχει φτάσει σε επίπεδο στο οποίο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του.

Προσέξτε κάτι…Για να παίξει ο Στοχ έμεινε εκτός ενδεκάδας ο Πέλκας σε έναν αγώνα στον οποίο δεν υπολογίζονταν ούτε ο Μαουρίσιο, ούτε ο Καντουρί. Γεγονός αν μη τι άλλο ενδεικτικό της ποιότητας που υπάρχει στο ρόστερ του Δικέφαλου και του έντονου συναγωνισμού που υπάρχει και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος στη συνέχεια όταν θα επιστρέψουν όλοι υγιείς. Και αυτός είναι ένας πονοκέφαλος για τον Αμπέλ Φερέιρα που θα είναι μάλλον ευχάριστος.

ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Στα του παιχνιδιού δεν μπορεί να πει κανείς και πολλά. Ο ΠΑΟΚ φτάνοντας σε ένα εύκολο 3-0 από το 11΄δεν είχε πρόβλημα να διαχειριστεί το προβάδισμα του στο σκορ. Το γεγονός ότι κατάφερε για πρώτη φορά στα 11 φετινά του παιχνίδια να κρατήσει ανέπαφη την εστία του είναι σημαντικό κυρίως γιατί δεν επέτρεψε στη Λαμία να του κάνει φάσεις.

Ωστόσο η ομάδα από τη Φθιώτιδα δεν είναι και η πλέον παραγωγική του πρωταθλήματος και το δείγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί και απόλυτα ασφαλές και να πείσει ότι βελτιώθηκε και τόσο πολύ η ανασταλτική λειτουργία του Δικέφαλου. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ