OPINIONS

OΠΑΟΚ… το βιολί του

OΠΑΟΚ… το βιολί του

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για μια ακόμη νίκη του Δικέφαλου που συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του, ξεμακραίνοντας από τους άλλους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Και να που φτάσαμε δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει ήδη τον άτυπο τίτλο του "πρωταθλητή χειμώνα" και το πιο βασικό να αυξάνει συνεχώς την βαθμολογική διαφορά του από τις ομάδες που τον ακολουθούν.

Η νίκη επί της ΑΕΛ και μάλιστα με ανατροπή, ήταν η 20η συνεχόμενη που πετυχαίνει στην έδρα της ομάδας της Θεσσαλονίκης -στα παιχνίδια που ξεκίνησαν και τελείωσαν κανονικά- και επιτεύχθηκε με το ίδιο μοτίβο με το οποίο ο ΠΑΟΚ συνήθως κερδίζει τα παιχνίδια του.

Ο Δικέφαλος είχε την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε βασιζόμενος στα άκρα του να απειλήσει την αντίπαλη εστία και αφού κατάφερε να ισοφαρίσει, το γκολ που δέχθηκε στην πρώτη και μοναδική ευκαιρία που του έκανε η Λάρισα, πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, νομοτελειακά πήρε και το "τρίποντο". Όσοι βρέθηκαν στην Τούμπα το ένιωθαν ότι κάποια στιγμή με κάποιο τρόπο θα έρθει και το γκολ, πολύ περισσότερο βλέποντας τη Λάρισα των δέκα ποδοσφαιριστών, να έχει λογικά οπισθοχωρήσει.

ΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ ΠΑΓΚΟΥ

Το γεγονός ότι το νικητήριο γκολ προήλθε από τη συνεργασία δύο ποδοσφαιριστών που ήρθαν από τον πάγκο είναι θετικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η αλήθεια είναι ότι είχε αρκετό καιρό να φανεί το βάθος που έχει ο Δικέφαλος στο ρόστερ του τουλάχιστον στο βαθμό που φάνηκε απέναντι στη Λάρισα. Ακπόμ και Σάκχοφ ήρθαν από τον πάγκο και βοήθησαν πολύ την ομάδα τους να φτάσει στη νίκη, ο Ουάρντα που πήρε μετά από καιρό φανέλα βασικού ήταν καλός, δημιουργικός και απειλητικός αν εξαιρέσει κανείς δυο τρία άσχημα τελειώματα, ο Ελ Καντουρί δεν άφησε να φανεί και πολύ το κενό του τραυματία Πέλκα, ενώ ο Βέρνμπλουμ θα πρέπει να θεωρείται βασικός και όχι ένας ποδοσφαιριστής που δίνει εναλλακτικές λύσεις.

Το κυριότερο όμως στοιχείο για τον ΠΑΟΚ ήταν η ενέργεια που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του. Ο Λουτσέσκου είδε τους παίκτες του να τρέχουν πολύ, να μπαίνουν δυναμικά στις διεκδικήσεις της μπάλας και να πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο. Για όλα αυτά χρειάζονται δυνάμεις και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν το παιχνίδι με τη Λάρισα δεν υπήρχε μεσοβδόμαδα άλλη αγωνιστική υποχρέωση.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ισχυροποιεί τη θέση του έναντι των υπολοίπων και μαζί και τις πιθανότητες του να είναι η ομάδα που στο τέλος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ακόμη δεν το έχει καταφέρει και αυτό το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Θα πρέπει όμως μόνο για τις επόμενες τέσσερις ημέρες να το αφήσουν στην άκρη και να επικεντρωθούν στον αγώνα της Πέμπτης με την ΜΠΑΤΕ. Έστω και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να συγκεντρωθεί απόλυτα στην ευρωπαϊκή του υποχρέωση και ας ξοδέψει όλες του τις δυνάμεις για να νικήσει τους Λευκορώσους. Ας πάρει τη νίκη -χωρίς να σκέφτεται, για μια φορά, το σημαντικό παιχνίδι που έχει να δώσει τη Δευτέρα στη Λιβαδειά- και ας κάνει ό,τι θέλει η Τσέλσι στη Βουδαπέστη απέναντι στη Βίντι. Το οφείλουν πρώτα από όλα προπονητής και παίκτες στον εαυτό τους, να δώσουν στα παιχνίδια της Ευρώπης, έστω και αν δεν είναι όπως ονειρεύονταν στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου για το Champions League, την αξία που πρέπει, χωρίς να σκέφτονται το πρωτάθλημα.

Όσο για τις ανακοινώσεις της Λάρισας; Από τον ΠΑΟΚ δεν καταγράφεται ουσιαστικά αντίδραση, παρά το μόνο η προφανής: ότι οι άνθρωποι του περιμένουν από την δικαιοσύνη και όχι μόνο την αθλητική να ασχοληθεί με όσα υποτιμητικά αναφέρονται σε αυτές. Αυτό μάλλον είναι και το καλύτερο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ