OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει ακόμη περισσότερο

Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει ακόμη περισσότερο

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου κάνει μια πρώτη αποτίμηση των μέχρι τώρα μεταγραφικών κινήσεων που κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης και που θα έχουν και συνέχεια.

Ο Πόντους Βέρνμπλουμ έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ο Τσούμπα Ακπόμ υπέγραψε και ανακοινώνεται και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τρίβει τα χέρια του.

Η περίπτωση του Σουηδού είναι ξεκάθαρα πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την μεσαία γραμμή της ομάδας τους, να τις δώσει όλα αυτά τα στοιχεία που της λείπουν μέχρι τώρα. Ο Βέρνμπλουμ έχει την εμπειρία και την ικανότητα να κόβει και να ράβει στο κέντρο, να προωθεί την μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή και γιατί όχι να σκοράρει όταν βρει την κατάλληλη ευκαιρία.

Στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου το δίδυμο Βέρνμπλουμ – Μαουρίσιο φαντάζει ιδανικό για έναν ΠΑΟΚ που μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Για αυτό δεν θέλει ούτε να ακούει για το ενδεχόμενο παραχώρησης του Βραζιλιάνου και τρέμει στην ιδέα ότι η Αλ Ραγιάν μπορεί να τον πείσει με τα πετροδολάρια της.

Η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν το ναι του Σουηδού. Τον προσέγγισαν από την πρώτη στιγμή που έμεινε ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, του προσέφεραν τα περισσότερα χρήματα που έχουν δώσει για ποδοσφαιριστή και τον περίμεναν για όσο καιρό χρειάστηκε να πειστεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλή λύση για τη συνέχεια της καριέρας του.

Η στρατηγική τους βασίστηκε στην πολύ μεγάλη πρόταση που του είχαν κάνει, που τους έδινε την πεποίθηση ότι ακόμη και αν εμφανιστούν ομάδες από πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα να ενδιαφέρονται για αυτόν δεν θα πλειοδοτούσαν με τις δικές τους προτάσεις. Φαίνεται πως η στρατηγική αυτή απέδωσε καρπούς και ο 31χρονος μέσος το πήρε πλέον απόφαση.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ

Από την άλλη πλευρά στο πρόσωπο του Τσούμπα Άκπομ ο ΠΑΟΚ βλέπει τον ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός μαζί με τον Πρίγιοβιτς, εφόσον κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, αλλά και να παίξει αντ΄ αυτού στην κορυφή της επίθεσης του Δικέφαλου.

Ο νεαρός Άγγλος είναι ένα στοίχημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που αν κερδηθεί μπορεί να της αποφέρει μεγάλα οφέλη. Αγωνιστικά ο Λουτσέσκου θα βρει τρόπο να τον βάλει στα δικά του "καλούπια", αλλά θα πρέπει να δουλέψει μαζί του και στη νοοτροπία.

Ένας 22χρονος Άγγλος που θεωρήθηκε πριν από λίγα χρόνια "παιδί-θαύμα", που έχει χτυπήσει την πόρτα της πρώτης ομάδας στην Άρσεναλ θα πρέπει πρώτα να πειστεί ότι θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια να προσαρμοστεί στο γεμάτο ιδιαιτερότητες ελληνικό πρωτάθλημα . Είναι πολύ σημαντικό ο Ακπόμ να καταλάβει ότι ο ΠΑΟΚ του δίνει μεγάλη ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του και να χτίσει το όνομα του.

Εδώ ο Λέο Ζαμπά που μέχρι την Τετάρτη το βράδυ δεν είχε δείξει κανένα δείγμα από το… σταριλίκι, που συνήθως χαρακτηρίζει νεαρούς ποδοσφαιριστές, λίγο έλειψε να τα κάνει όλα άνω κάτω, στη μεγαλύτερη χαρά της ομάδας του, στη Βασιλεία.

ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Οι τέσσερις -μέχρι τώρα- μεταγραφές που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο με το Βέρνμπλουμ, χωρίζονται αυτόματα σε δύο κατηγορίες. Από την μια οι έμπειροι: ο Σουηδός με τον Χατσερίντι, που αποκτήθηκαν με σκοπό να ανεβάσουν επίπεδο σε συγκεκριμένες γραμμές την ομάδα της Θεσσαλονίκης και από την άλλη δυο σπουδαία ταλέντα που αποτελούν και επένδυση για το μέλλον: Ζαμπά και Ακπόμ.

Οι δύο πρώτοι μπορεί να ήταν ελεύθεροι όμως ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να τους φέρει στη Θεσσαλονίκη. Για τους νεαρούς ο ΠΑΟΚ πλήρωσε για να αποκτήσει τα δικαιώματα τους και ελπίζει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορεί να του φέρουν πολλαπλάσια χρήματα στα ταμεία του.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι από την στιγμή που ο βασικός κορμός από την περασμένη χρονιά, παραμένει σχεδόν αναλλοίωτος, με κάθε κίνηση ενίσχυσης ο ΠΑΟΚ δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Κι αναμένονται και άλλες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Είπε το "ναι" στον ΠΑΟΚ ο Βέρνμπλουμ
Υπέγραψε ο Ακπόμ στον ΠΑΟΚ
"Φυσικά προσόντα σαν του Λουκακού ο Ακπόμ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ