OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ δικαιούται να ονειρεύεται

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου αναλύει τα δεδομένα ενόψει του δεύτερου αγώνα που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Βασιλεία, που μπορεί να τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους του Champions League.

Την Τετάρτη το βράδυ ο ΠΑΟΚ δίνει στην Ελβετία έναν από τους πλέον σημαντικούς αγώνες, πάντα μέχρι τον επόμενο, της πρόσφατης ιστορίας του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε την ευκαιρία να έχει σχεδόν τσεκαρισμένο το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και καλείται να το σφραγίσει στη Βασιλεία.

ΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Τι έχει αλλάξει από την περασμένη Τρίτη; Στην ελβετική ομάδα σχεδόν όλα. Άλλαξε ο προπονητής, άλλαξε το σχήμα στο χθεσινό εκτός έδρας αγώνα με τη Ξαμάξ, άλλαξε θέση ο Φράι, που από το κέντρο της άμυνας πήγε στα χαφ, άλλαξαν τέσσερις παίκτες στην ενδεκάδα που ξεκίνησε σε σχέση με την αναμέτρηση στην Τούμπα.

Παρέμεινε όμως ίδια η αστάθεια στην άμυνα, ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης της ο τερματοφύλακας τους και γενικότερα, φάνηκαν και πάλι οι ίδιες αδυναμίες που κουβαλά η Βασιλεία ήδη από την προετοιμασίας της.

Η Ελβετία δεν είναι Ελλάδα, η απόλυση ενός προπονητή δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο και για να φτάσουν οι άνθρωποι της Βασιλείας να απομακρύνουν το Ράφαελ Βίκι από την τεχνική ηγεσία της ομάδας τους, δείχνει ότι υπάρχουν και άλλα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στα αποδυτήρια τους.

Το ζήτημα είναι αν ο συναγερμός που χτύπησε στη Βασιλεία θα είναι ικανός να αλλάξει τα δεδομένα. Στο πρώτο παιχνίδια στη μετά- Βίκι εποχή, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ελβετοί είναι χαμένοι από χέρι. Θα είναι λάθος αν κάποιος πιστέψει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα για τη ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ Ο ΠΑΟΚ

Τι άλλαξε στον ΠΑΟΚ; Στην ουσία τίποτα, ή για να είμαστε απόλυτα ακριβής σχεδόν τίποτα. Και αυτό διότι το φλερτ της Αλ Ραγιάν με το Μαουρίτσιο πήγε προς στιγμήν να επιφέρει αναταράξεις, σε μια ομάδα που προετοιμάζεται εδώ και καιρό με στόχευση αυτά τα παιχνίδια με τη Βασιλεία.

Ο Λουτσέσκου συνεχίζει με την ίδια ομάδα από πέρυσι, με τους εννιά από τους έντεκα που ξεκίνησαν στον πρώτο αγώνα της Τούμπας να είναι μάλλον δεδομένο ότι θα πάρουν φανέλα βασικού και στο Σεντ Γιάκομπ Παρκ και τον ΠΑΟΚ ήρεμο και συγκεντρωμένο στο στόχο της πρόκρισης.

Για τον ΠΑΟΚ ο αγώνας της Τετάρτης μοιάζει απλά με το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της Τρίτης στην οποία όλα πήγαν καλά εκτός από το γκολ του Αγέτι στην μοναδική προσπάθεια των Ελβετών που η μπάλα πήγε εντός της εστίας του Πασχαλάκη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπει μεθαύριο στο αεροπλάνο, γνωρίζοντας ότι θεωρητικά υπάρχουν πολλά αποτελέσματα που μπορεί να της δώσουν την πρόκριση. Στην πράξη όμως μόνο ένα αποτέλεσμα την εξασφαλίζει και αυτό είναι η νίκη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δε δείχνει διάθεση να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του στον «τελικό» της Τετάρτης. Σίγουρα θα προσέξει τα νώτα του καθώς αν ο Δικέφαλο κρατήσει ανέπαφη την εστία του προκρίνεται, ωστόσο ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να επιβληθεί και στη δεύτερη αναμέτρηση με τους Ελβετούς. Να κρατήσει την μπάλα να ψάξει το γκολ και να πάρει την νίκη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Το πρωί της Πέμπτης είναι μια άλλη ιστορία… Η επόμενη ημέρα του αγώνα με τη Βασιλεία θα είναι εξίσου σημαντική. Ιδιαίτερα αν ο ΠΑΟΚ θα ξεκινά την προετοιμασία του για την Σπαρτάκ Μόσχας. Έτσι και αλλιώς φτάνει ο καιρός που θα πρέπει να υλοποιηθούν οι εισηγήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου για τις μεταγραφές και θα πρέπει να οριστικοποιηθεί το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Όμως όλα αυτά έπονται…Ο Δικέφαλος έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Και μοιάζει πως είναι καιρός να κάνει το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ