OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ δεν θα ξεγελαστεί

Ο ΠΑΟΚ δεν θα ξεγελαστεί

Η αναμέτρηση με τον Άγιαξ για τον μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην καθημερινότητα ΠΑΟΚ, που προετοιμάζεται πυρετωδώς για το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης (6/8, 20.00). Τα πλάνα του Φερέιρα κόντρα στους Ολλανδούς.

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον αγώνα της χρονιάς με τον Άγιαξ το απόγευμα της Τρίτης στην Τούμπα που θα είναι κατάμεστη. Είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία των φίλων του Δικεφάλου να βρεθούν στο γήπεδο και να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους που δεν πρόκειται να μείνουν και πολύ ώρα διαθέσιμα τα λιγοστά εισιτήρια που έχουν μείνει αδιάθετα.

Ένα είναι σίγουρο… Τη Δευτέρα το πρωί στις 9 θα δοκιμαστούν οι αντοχές του ηλεκτρονικού συστήματος διάθεσης εισιτηρίων μέσα από το οποίοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα αναζητήσουν ένα μαγικό χαρτάκι για το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης.

ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ

Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει ρίξει τις τελευταίες ημέρες το βάρος στην τακτική προετοιμασία της ομάδας του ενόψει του πρώτου αγώνα με τους πρωταθλητές Ολλανδίας. Ο Πορτογάλος τεχνικός δοκιμάζει συνεχώς σχήματα αν και μοιάζει λίγο πολύ δεδομένο ότι οι παίκτες της ενδεκάδας που ξεκίνησε στο τελευταίο φιλικό με την Φορτούνα Σιτάρντ στην Ολλανδία έχουν το προβάδισμα να ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης.

Οι δοκιμές του προπονητή του ΠΑΟΚ έχουν να κάνουν κυρίως με την μεσοεπιθετική του γραμμή. Ποια μπορεί να είναι τα ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν; Ένα σίγουρα έχει να κάνει με το δίδυμο στα χαφ, πολύ περισσότερο όσο ο Καντουρί δεν συμμετέχει στις τελευταίες δύο προπονήσεις. Αν ο Μαροκινός είναι έτοιμος τότε αυτός έχει το προβάδισμα να ξεκινήσει στα κεντρικά χαφ μαζί με τον Άντερσον Εσίτι. Αυτός που μπορεί να διεκδικήσει μια θέση σε αντίθετη περίπτωση είναι μάλλον ο Ντόουγκλας Αουγκόστο παρά οι Μίσιστς και Κάτσε.

Ένα ακόμη ερώτημα που μοιάζει να είναι περισσότερο θεωρητικό είναι μήπως ξεκινήσει ο Μίροσλαβ Στοχ αντί του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ένα ενδεχόμενο ωστόσο που θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν θυμηθεί κανείς την εικόνα που έδειξαν οι δύο ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της βασικής προετοιμασίας στην Ολλανδία. Οι υπόλοιπες θέσεις στην επίθεση μοιάζουν να είναι καπαρωμένες από τους Ζαμπά για το δεξί άκρο και τους Πέλκα με τον Άκπομ στον άξονα.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ

Ο Άγιαξ θα έρθει για να παίξει στην Τούμπα έχοντας ήδη μετρήσει δυο επίσημα παιχνίδια, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ. Ωστόσο οι πρωταθλητές Ολλανδίας δείχνουν, αυτή την περίοδο τουλάχιστον, να ψάχνονται…

Θα είναι λάθος για τον ΠΑΟΚ να ξεγελαστεί από την εικόνα του Άγιαξ στα φιλικά και στα δύο επίσημα παιχνίδια, ένα για το Σούπερ Καπ με την Αϊντχόφεν και ένα για το πρωτάθλημα με αντίπαλο την Φίτεσε. Και πολύ περισσότερο θα είναι λάθος αν σταθεί έστω και λίγο στις αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών του Αίαντα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι από την πλευρά του όσο μπορεί πιο έτοιμος και δυνατός και στους δύο αγώνες με τους Ολλανδούς και να αφήσει στον προπονητή του τον προβληματισμό για το πως θα καλύψει τα κενά ποδοσφαιριστών όπως ο Ντε Λιχτ, ή ο Ντε Γιονγκ που έχουν ήδη φύγει από το Άμστερνταμ.

Είτε αγωνιστεί, είτε όχι στην Τούμπα ο Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ για τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι το ίδιο. Και αυτό είναι το δίδαγμα από τις δύο προηγούμενες φορές που ο Δικέφαλος αντιμετώπισε τον Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League. Την πρώτη το 2010 είχε γίνει πρώτο θέμα της επικαιρότητας η ετοιμόγεννη σύζυγος του Λουίς Σουάρες και αν θα αγωνιστεί ο Ουρουγουανός στο δεύτερο παιχνίδι της Τούμπας. Τελικά ο Σουάρες όχι μόνο έπαιξε αλλά ήταν καταλυτικός ο ρόλος του στην πρόκριση του Αίαντα…

Την δεύτερη φορά το 2016 με το που έφτασε ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ τα ολλανδικά πρωτοσέλιδα είχαν κεντρικό θέμα τη μεταγραφή του Αρκάντιους Μίλικ στη Νάπολι. Ο Πολωνός δεν έπαιξε ποτέ κατά του Δικεφάλου, ωστόσο ένας άγνωστος μέχρι τότε επιθετικός ο Ντόλμπεργκ έκανε το ντεμπούτο του με τον Άγιαξ και ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε το γκολ του Τζάλμα Κάμπος.

Ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που ξέρει πότε και ποιον ποδοσφαιριστή μπορεί να παραχωρήσει και το κυριότερο μια ομάδα που έχει πάντα έτοιμο το… διάδοχο για κάθε «αστέρι» της που πουλά ακριβά. Και αυτό δεν αλλάζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πρεμιέρα με ισοπαλία ο Άγιαξ πριν από τον ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ