OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τρελαθεί

CHAMPIONS LEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF / ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ / ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
CHAMPIONS LEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF / ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ / ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου εξηγεί γιατί ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να…τρελαθεί από την χθεσινή ήττα (2-1) στηΡωσία και να διατηρήσει το ίδιο σχέδιο, στις βασικές του γραμμές και στο δεύτερο παιχνίδι με την Κράσνονταρ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχασε 2-1 στη Ρωσία από την Κράσνονταρ, ωστόσο έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στο δεύτερο παιχνίδι και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League.

Όσο και αν δεν υπάρχει… καλή ήττα στο πρώτο από διπλά παιχνίδια, το 2-1 είναι η… λιγότερο κακή. Εδώ που τα λέμε είναι η πρώτη που γνωρίζει ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας στα playoffs της κορυφαίας διοργάνωσης. Τις δύο προηγούμενες φορές και με τη Σάλκε και με την Μπενφίκα ο Δικέφαλος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη έχοντας πάρει ισοπαλία με σκορ 1-1.

Σε καμία, όμως, των περιπτώσεων δεν του ήταν αρκετή για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Ίσως αυτή η τρίτη φορά να είναι και φαρμακερή. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι πιο κοντά στο Champions League, από κάθε άλλη φορά που βρέθηκε ένα βήμα πριν την φάση των ομίλων και ας έχασε χθες στη Ρωσία.

O ΠΑΟΚ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Δικέφαλος ηττήθηκε σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε στο σκορ και είχε την ευκαιρία να προηγηθεί άλλες δύο φορές, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, με το χαμένο πέναλτι του Πέλκα και το δοκάρι του Καντουρί. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετικό και ο ΠΑΟΚ να είχε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση, αλλά ακόμη και η ήττα που γνώρισε κάθε άλλο παρά καταδικαστική είναι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Αμπέλ Φερέιρα και οι παίκτες του έχουν μπροστά τους έναν ακόμη τελικό στην άδεια από κόσμο έδρα τους, όπως αυτούς που έδωσαν με την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα με την διαφορά ότι αυτή την φορά δεν… παίζει η ισοπαλία.

Μόνο με νίκη μπορεί να κάνει την υπέρβαση και μπορεί να την πάρει αρκεί να μην… τρελαθεί. Ο Πέλκας έκανε λάθος όταν μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε ότι "δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε αλλά στην Τούμπα πρέπει να κερδίσουμε". Ο ΠΑΟΚ ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να αποκλείσει την Κράσνονταρ και το έδειξε και χθες στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο Δικέφαλος είχε σχέδιο πως να αντιμετωπίσει τη ρωσική ομάδα, που μόνο στις λεπτομέρειες δεν απέδωσε και δεν θα πρέπει να το "χαλάσει".

Ξέρει ότι θα πρέπει να είναι πολύ συμπαγής στην άμυνα του, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ δημιουργική στην επίθεση αλλά έχει τα ζητήματα της στα δικά της μετόπισθεν και αυτά θα πρέπει να εκμεταλλευτεί, χωρίς βιασύνη, χωρίς να χάνει την υπομονή του. Ξέρει ότι θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικός πίσω, περισσότερο αποτελεσματικός στην επίθεση και πάνω από όλα αποφασιστικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του δεύτερου παιχνιδιού στην Τούμπα.

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΠΛΑ Ο ΦΕΡΕΪΡΑ

Το να βγάζει η Κράσνονταρ περισσότερους και καλύτερους συνδυασμούς από τον ΠΑΟΚ όπως έγινε στο χθεσινό παιχνίδι ήταν απόλυτα λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ίδια ομάδα με πέρυσι και έχει διατηρήσει σε απόλυτο βαθμό την ομοιογένεια της.

Όπως ήταν λογικό μια ομάδα που έχει ήδη ξεκινήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις από τις αρχές Αυγούστου και οι παίκτες της έχουν 7 επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, να τρέξει περισσότερο από τον ΠΑΟΚ. Σε καμία όμως περίπτωση αυτή η Κράσονταρ με τους πολύ ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς που διαθέτει δεν τρόμαξε το Δικέφαλο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα θα έχει περισσότερα όπλα στον αγώνα της επόμενης Τετάρτης τον Αντόνιο Τσόλακ και τον Μούσα Βαγκέ, που αν χρειαστεί μπορούν να του προσφέρουν λύσεις. Ωστόσο αυτό το σχέδιο που εφάρμοσε χθες θα πρέπει να είναι το βασικό του, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του δεύτερου παιχνιδιού και να χρειαστεί να αλλάξει στην εξέλιξη του. Και αυτό διότι το πρώτο μέλημα του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι να μην δεχθεί γκολ από μια ομάδα που μοιάζει να μην μπορεί να μείνει πίσω για να διαφυλάξει τα δικά της μετόπισθεν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσάρλυ: Στο χέρι του ΠΑΟΚ η πρόκριση
Βαθμολογία UEFA: Δεν πρόσθεσε νέους βαθμούς ο ΠΑΟΚ
Κρασνοντάρ - ΠΑΟΚ 2-1: Έχασε, αλλά δεν χάθηκε
Κρασνοντάρ - ΠΑΟΚ 2-1: Τα highlights του ματς
Πέλκας: "Να το γυρίσουμε στην Τούμπα"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ