OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε χαφ σαν τον Ολιβέιρα

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε χαφ σαν τον Ολιβέιρα

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει τον Σέρτζιο Ολιβέιρα που έδειξε πως είναι μέσος με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ'αυτά των υπολοίπων και αυτά που μπορεί να δώσει ο Ίνγκασον στον ΠΑΟΚ.

Ο Πανιώνιος έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα που νικάει τον ΠΑΟΚ φέτος και αυτό όπως και να το δει κανείς, είναι ένα επίτευγμα. Το καλό για τον Δικέφαλο είναι ότι τις εγχώριες γκέλες του- για να μην αναφέρουμε το χαρακτηρισμό του Ραζβάν Λουτσέσκου- τις κάνει εκεί όπου μπορεί να τις διορθώσει.

Η ήττα από τον Πανιώνιο μπορεί να διορθωθεί και πιθανότατα αυτό θα γίνει στο δεύτερο παιχνίδι της Τούμπας. Άλλωστε, η εικόνα του αγώνα δεν είναι τέτοια που να θεωρεί κανείς ότι το γκολ του Σταυρόπουλου, που του έδωσε τη νίκη, δίνει στο μαχητικό Πανιώνιο το ρόλο του φαβορί για την πρόκριση σε αυτό το ζευγάρι του Κυπέλλου.

Σίγουρα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι πολύ καλύτερη από την Παναχαϊκή που και αυτή με 2-1 νίκησε τον ΠΑΟΚ στον προηγούμενο γύρο, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν και παραμένει το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Βέβαια ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε αποφύγει τα λάθη, όχι μόνο τα ατομικά, που έφεραν τα δύο γκολ του Πανιώνιου αλλά όπως και να έχει η ζημιά που έγινε στη Νέα Σμύρνη διορθώνεται…

ΠΟΙΑ ΗΤΤΑ; ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Στην πραγματικότητα ήδη από το πρωί της Πέμπτης κανείς δεν τη θυμάται αφού έτσι και αλλιώς όλοι στον ΠΑΟΚ ζουν και αναπνέουν για το ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό. Μη σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει έστω και ένας φίλος του Δικέφαλου που δεν έβαλε το ξυπνητήρι του να χτυπήσει στις…επτά το πρωί , για να προλάβει να μπει στη…διαδικτυακή ουρά νωρίς και στις εννιά να βρει ένα εισιτήριο του ντέρμπι, μόνο και μονό γιατί είδε την ομάδα του να χάνει ένα μάλλον δικό της παιχνίδι από τον Πανιώνιο.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΑΦ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΛΙΒΕΙΡΑ

Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει…Γιατί ποιος μπορεί να στέκεται στο αποτέλεσμα όταν έχει δει το Σέρτζιο Ολιβέιρα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος έστω και σε αυτό το μικρό δείγμα ενός και μόνο παιχνιδιού, έστω και αν δεν απέφυγε τα λάθη στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα έδειξε ότι είναι ένας μέσος με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους μέσους που είχε μέχρι τώρα στη διάθεση του ο Λουτσέσκου.

Ένας χαφ που κάνει και βρώμικη δουλειά στη μεσαία γραμμή αλλά πολύ περισσότερο μπορεί να συμμετέχει στη δημιουργία και την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πρώτα από όλα το πρώτο που κάνει όταν έχει την μπάλα στα πόδια του είναι να κοιτάξει μπροστά με σκοπό να την προωθήσει είτε παίζοντας κάθετα – κάτι που ψάχνει συνεχώς να κάνει- είτε κουβαλώντας την μέχρι και την αντίπαλη περιοχή. Και το κάνει πολύ πιο γρήγορα, από ότι για παράδειγμα ο Μαουρίσιο που δεδομένα μέχρι τώρα ήταν το πιο ποιοτικό οκτάρι του ΠΑΟΚ.

ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Ο ΙΝΓΚΑΣΟΝ

Όχι ότι και ο Ίνγκασον πήγε άσχημα στο ντεμπούτο του. Και αυτός έδειξε ποιοτικός, σίγουρος για τις επεμβάσεις του, με καλές τοποθετήσεις στις στατικές φάσεις – ο Λουτσέσκου θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του που βρήκε άλλον έναν αμυντικό με αυτή την ικανότητα-, ένας στόπερ που μπορεί να χτίσει παιχνίδι από τη πίσω ζώνη. Δεν πρέπει να υπήρξε κάποια στιγμή στον αγώνα στην Νέα Σμύρνη που ο Ισλανδός είδε κενό χώρο στο χορτάρι και δεν προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί ανεβάζοντας την μπάλα.

Όταν ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε αν κάποιος από τους "καινούργιους" μπορεί να τον βάλει σε αμφιβολίες για τους εννιά- δέκα που έχει ήδη στο μυαλό για την ενδεκάδα του ντέρμπι, σε αυτούς τους δύο αναφερόταν απάντησε ότι κάποιοι θα είναι στην αποστολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Για αυτούς τους δύο και πιθανότατα το Σβιντέρσκι που στη βροχερή Νέα Σμύρνη βρέθηκε μάλλον στο στοιχείο του, σε γηπεδικές συνθήκες που λογικά επικρατούν στο πολωνικό πρωτάθλημα και έκανε και αυτός πολύ καλό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τρεις ημέρες δουλειάς για παρουσιαστεί όπως πρέπει στο μεγαλύτερο ντέρμπι της χρονιάς. Σε έναν "τελικό" στην έδρα του, στον οποίο αν κερδίζει αγγίζει το τρόπαιο και αν δεν τα καταφέρει δεν χάνει τις πιθανότητες του να το κατακτήσει.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ