OPINIONS

Ο Ουάρντα δεν... φταίει ποτέ

EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΣΕΛΣΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
EUROPA LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΤΣΕΛΣΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο Ουάρντα δεν αναγνωρίζει τα λάθη του για να μπορέσει να τα διορθώσει. Πετά μονίμως τη μπάλα και τις ευθύνες στην εξέδρα. Επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα νοοτροπία. Γράφει ο Σάββας Τζιομπάνογλου.

Το συμπέρασμα από τις δηλώσεις που έκανε ο Αμρ Ουάρντα στην πατρίδα του είναι ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη του για να μπορεί να τα διορθώσει. Και αυτό είναι ότι χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί, με βάση την ποιότητα του να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Xαμογελαστός, εν ώρα μάλιστα πτήσης της εθνικής Αιγύπτου, ο Αιγύπτιος έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του και δήλωσε άγνοια για το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ.

"Δεν ξέρω γιατί ο προπονητής μου δεν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο του παιχνιδιού μου. Όλα πήγαιναν καλά. Από την πλευρά μου προσπαθώ να προπονούμαι όσο πιο σκληρά γίνεται. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχω συμβόλαιο, δεν παραπονιέμαι και δουλεύω σκληρά", είπε ο Ουάρντα.

Ο Ουάρντα, λοιπόν, σύμφωνα με όσα λέει, δεν ξέρει γιατί ο Λουτσέσκου τον έχει βάλει στον πάγο τον τελευταίο καιρό, προπονείται σκληρά, ως επαγγελματίας που είναι και ποτέ δεν παραπονιέται. Και το ίδιο θα πιστεύουν λογικά και οι ποδοσφαιρόφιλοι στην πατρίδα του.

Το να λέει όμως ότι δεν γνωρίζει γιατί τρελάθηκε μαζί του ο Λουτσέσκου, ακυρώνει όλα όσα έγιναν από εκείνη την προπόνηση πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όταν ο Ρουμάνος μοίρασε τα φανελάκια των βασικών και ο Αιγύπτιος άρχισε να... μουρμουρίζει, όταν δεν του έδωσε ένα.

Ο Ουάρντα, σύμφωνα με τη δική του λογική, δεν έλειψε από την προπόνηση των παικτών που έμειναν εκτός αποστολής και η συζήτηση που είχαν μαζί του οι συμπαίκτες του σε μια προσπάθεια να τον συνετίσουν δεν έγινε ποτέ. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Απλά υπάρχει κάτι στον τρόπο του παιχνιδιού του που δεν αρέσει στον προπονητή του….

Όπως στην Πορτογαλία, όταν ο δανεισμός του στη Φεϊρένσε "χάλασε" γιατί δεν ήξερε πόσο κακοί μπορούν να γίνουν μερικοί άνθρωποι. "Έπρεπε να μάθω ότι μερικοί άνθρωποι δεν νοιάζονται αν βλάψουν τους άλλους με ψευδείς δηλώσεις και ισχυρισμούς, αρκεί να βοηθούν τα συμφέροντά τους. Ήμουν πάντα ένας σεβαστός άνθρωπος και απορρίπτω οποιαδήποτε ακατάλληλη συμπεριφορά. Ως τέτοιο πρόσωπο, δεν δέχομαι ανθρώπους που μεταχειρίζονται ανθρώπους με άλλο εθνικό υπόβαθρο με ασέβεια", είχε δηλώσει τότε όταν τον κατηγόρησαν ότι παρενοχλούσε στις συντρόφους των συμπαικτών του.

ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ

Τέτοιου είδους δηλώσεις από τον Ουάρντα, με τις οποίες πετά την μπάλα μαζί με τις ευθύνες του στην εξέδρα μπορεί κάποιος να βρεθεί πολλές. Ο Αιγύπτιος ποτέ δεν φταίει, ποτέ δεν ξέρει και πάντα είναι οι άλλοι που δημιουργούν προβλήματα.

Ίσως αυτό είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα ενός ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου, που δεν έχει αντιληφθεί πως κινδυνεύει να χαραμίσει το ταλέντο του. Ότι δεν αναγνωρίζει, ίσως και να μην αντιλαμβάνεται ,τα λάθη του για να μπορεί να τα διορθώσει. Για αυτόν δεν είναι κακό να ζητά μια ημέρα επιπλέον άδεια και να παίρνει και μια επιπλέον από τη… σημαία. Δεν γίνεται και κάτι όταν "κάνει μούτρα" και δεν πηγαίνει να προπονηθεί με τους παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής.

Για αυτό δεν είναι μεμπτό να κυκλοφορεί έξω τα βράδια και για αυτό δεν κρύβεται άλλωστε. Δεν αντιλαμβάνεται όμως ότι την ώρα που το ρίχνει έξω, πιάνοντας κουβέντα με όλους τους θαμώνες ενός μαγαζιού , τα κινητά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ χτυπούν σαν τρελά από τις ειδοποιήσεις με τις selfie που βγαίνει με όποιον του το ζητήσει.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Όχι, ο Ουάρντα δεν είναι ούτε Κοκόριν, ούτε Μαμάεφ, ούτε Αρντά Τουράν, ούτε καν Λορίς. Δεν κάνει εγκλήματα, μόνο παραπτώματα. Δεν προκαλεί κάτι επιζήμιο στους άλλους, απλά επειδή είναι ποδοσφαιριστής- celebrity, που θεωρεί ότι όλος ο κόσμος του ανήκει και μπορεί να κάνει ότι του καπνίσει και στο τέλος να τη γλιτώνει, αλλά μόνο στον ίδιο του τον εαυτό, διότι έχει την ίδια λανθασμένη νοοτροπία.

Θεωρεί, λοιπόν, ότι το να μπει στο γήπεδο να κάνει δύο τρεις ντρίμπλες, ξεσηκώνοντας τον κόσμο, να πετύχει κάποιο γκολ, να δώσει ασίστ, είναι αρκετό να του συγχωρεθούν όλα τα μικρά του έστω παραπτώματα. Κάτι που μπορεί να ισχύει αν έχει βάλει ταβάνι στις φιλοδοξίες του. Δεν μπορεί όμως να ισχύει, αν θέλει να πετύχει ποδοσφαιρικά τα σπουδαία πράγματα που μπορεί να κάνει με βάση την ποιότητα και το ταλέντο του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ