OPINIONS

Μονόδρομος η νίκη για πολλούς λόγους

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για τον ΠΑΟΚ το σημερινό ντέρμπι έχει ένα και μοναδικό ζητούμενο που είναι η επικράτηση επί του Ολυμπιακού και η κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Πάντοτε τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ήταν για ιδιαίτερα για το Δικέφαλο. Το σημερινό (19:30) μπορεί να μην κρίνει το πρωτάθλημα αλλά έχει τεράστια σημασία για τους πρωταθλητές. Ότι συμβεί σήμερα στην Τούμπα θα επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη συνέχεια που θα έχει ο ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν σε πολλά επίπεδα μάλιστα.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ 3 ΒΑΘΜΟΙ

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το τρίποντο για επανέλθει στην κορυφή της βαθμολογίας, μια αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Στην πραγματικότητα σήμερα στην Τούμπα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πρωτιά στην κανονική περίοδο. Ο Δικέφαλος με νίκη θα μπει με ισχνή διαφορά του +1 στα πλέι οφ που, θεωρητικά, μπορεί να του δίνει και το πλεονέκτημα της έδρας όταν ξεκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει το φετινό πρωτάθλημα. Με κάθε άλλο αποτέλεσμα οι πρωταθλητές θα βρεθούν σε δυσχερή θέση απέναντι στους ερυθρόλευκους.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο ΠΑΟΚ και πέρυσι και φέτος κατάφερε να φύγει αλώβητος από την έδρα του Ολυμπιακού. Την περυσινή χρονιά μάλιστα τον κέρδισε δύο φορές μια στο Καραϊσκάκης και μια δεύτερη στην Τούμπα και αυτές οι δύο νίκες έναντι του βασικού ανταγωνιστή του ήταν που του εξασφάλισαν τον τίτλο.

Φέτος ο Δικέφαλος κάνοντας ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκης κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με το γκολ του Ίνγκασον το οποίο δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος του αγώνα. Η ισοπαλία στο ντέρμπι του πρώτου γύρου ήταν εντέλει ένα αποτέλεσμα που τόνωσε την ψυχολογία του Αμπέλ Φερέιρα και των παικτών του.

Μια νίκη στο σημερινό ντέρμπι θα δώσει εκ νέου ένα πολύ μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ ενόψει πλέι οφ, αλλά και ενόψει και του πρώτου ημιτελικού με τους ερυθρόλευκους που έχει προγραμματιστεί να γίνει δέκα ημέρες αργότερα στις 4 Μαρτίου στην Τούμπα.

ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στο σημερινό ντέρμπι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν την ευκαιρία να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις και να στείλουν το μήνυμα προς όλους τους αντιπάλους του ότι δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν εύκολα τα κεκτημένα τους από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Πολύ περισσότερο απέναντι στον Ολυμπιακό που από την αρχή της φετινής σεζόν αμφισβητεί με κάθε τρόπο και κυρίως εξαγωνιστικό όσα έχουν πετύχει.

Είναι και θέμα γοήτρου για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κερδίσουν σήμερα τους ερυθρόλευκους και να τους δείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα από αυτούς.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλοι στην Τούμπα έχουν αντιληφθεί ότι το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί ένα είδος εξετάσεων και όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο. Το σημερινό ντέρμπι θα διεξαχθεί μέσα σε ένα πλαίσιο έντονης πόλωσης και σε ένα κλίμα τεράστιας αντιπαλότητας που έχει καλλιεργηθεί εδώ και πολύ καιρό με δηλώσεις, καταγγελίες και ψυχροπολεμικές τακτικέ», σχεδόν από την αρχή του πρωταθλήματος.

Το να μην συμβεί οποιοδήποτε παρατράγουδο θα είναι μια επιπλέον νίκη εξίσου σημαντική με αυτήν που θα προσπαθήσουν να πάρουν εντός γηπέδου οι παίκτες του Δικεφάλου. Και θα δείξει ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν αποκτήσει την ωριμότητα που τους επιτρέπει να αντιληφθούν ποιες είναι οι «παγίδες» που θα πρέπει να αποφύγουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ