OPINIONS

Μια ισοπαλία, σαν…νίκη

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το 0-0 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ που δίνει στον ΠΑΟΚ τη δεύτερη θέση, αρκεί η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να μην δείξει τάσεις αυτοκτονίας στον αγώνα της αυλαίας με τον Άρη

Σε ένα παιχνίδι "τελικό για τη δεύτερη θέση" ο ΠΑΟΚ είχε την πολυτέλεια να παίζει για δυο ουσιαστικά αποτελέσματα. Η νίκη του έδινε αγωνιστικά την δεύτερη θέση στα playoffs και το εισιτήριο για τoChampionsLeagueκαι η ισοπαλία τον διατηρούσε σε θέση οδηγού. Με τη λογική ότι οι πιθανότητες του απέναντι στον χιλιοταλαιπωρημένο από τις πολλές απουσίες Άρη στην Τούμπα είναι σαφώς περισσότερες από αυτές της ΑΕΚ στο "Καραισκάκης" με τον Ολυμπιακό. Αυτές θα πρέπει να εκμεταλλευτεί πλέον για να πετύχει το μίνιμουμ στόχο της χρονιάς που κάποια στιγμή φάνηκε να είναι και αυτός χαμένος.

ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ Ο ΦΕΡΕΙΡΑ

Ήταν λογικό ο Αμπέλ Φερέιρα να θέλει να διατηρήσει στην ομάδα του τη δυναμική που της έδωσε η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Έτσι και από την στιγμή που ο Ίνγκασον έδειξε να έχει αρχικά τουλάχιστον αντοχές στον πόνο και στις ενοχλήσεις που είχε στον αχίλλειο τένοντα τις τελευταίες ημέρες ο Πορτογάλος τον υπολόγισε για την αρχική ενδεκάδα αλλά ο Ισλανδός δεν τα κατάφερε και έμεινε στα αποδυτήρια. Και πάλι όμως ο Φερέιρα επέλεξε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς μπροστά από τον Πασχαλάκη (Μιχάι, Βαρέλα και Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο και Γιαννούλης πήραν τις δυο πλευρές και μπροστά από τους δυο κεντρικούς χαφ Μαουρίσιο και Εσίτι έπαιξαν Μπίσεσβαρ, Τζόλης και Άκπομ.

ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΩΣΗ

Σε τέτοιες περιπτώσεις που μια ομάδα κυνηγά δύο αποτελέσματα με αντίπαλο που βολεύεται μόνο με την νίκη, είναι πάντα παγίδα να παίξεις για την ισοπαλία. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε τόσο δυναμικά στον αγώνα όσο στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους ίσως γιατί η ΑΕΚ εμφανίστηκε περισσότερο διαβασμένη με το σχήμα με τους τρεις στόπερ του Καρέρα.

Το σίγουρο είναι ότι έλειψε από τη μεσαία γραμμή ο Καντουρί με τον Εσίτι να μην μπορεί να δημιουργήσει τόσο πολύ όσο ο Μαροκινός. Σε μεγάλο βαθμό και αν εξαιρέσει κανείς κάποιες στιγμές που η άμυνα του ΠΑΟΚ έδειξε να χαλαρώνει και να δίνει ευκαιρίες στους επιθετικούς της ΑΕΚ ο "Δικέφαλος του Βορρά" δεν πιέστηκε από την Ένωση που ήταν και η ομάδα που ήθελε απαραίτητα τη νίκη. Το 0-0 στο ημίχρονο θα μπορούσε να χαλάσει στην φάση του Άκπομ στο 30’ με τον Άγγλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα αλλά ο Μακέλι έδωσε φάουλ σε βάρος του Άγγλου επιθετικού.

Ο ΠΑΟΚ είχε το δοκάρι του Στοχ που μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο ως καλύτερη στιγμή και παρά την νευρικότητα που περισσότερο από την κόπωση προήλθε παρά από την πίεση που του άσκησε η ΑΕΚ έφυγε τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ 4 ΧΡΥΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τέσσερις βαθμούς στις αποσκευές του από τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό στη μάχη της δεύτερης θέσης. Και όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά κυρίως στην ψυχολογία αυτής της ομάδας που, ναι άλλαξε ως ένα βαθμό από την επιστροφή των 7 βαθμών μετά την απόφαση τουCASαλλά περισσότερο από την εικόνα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο σε δύο πολύ κρίσιμα για αυτούς παιχνίδια.

Εντάξει, η εμφάνιση του στο ΟΑΚΑ δεν ήταν τόσο μεστή όσο αυτή στο Καραϊσκάκης, αλλά ο ΠΑΟΚ διατήρησε με αυτήν τη λευκή ισοπαλία το προβάδισμα του έναντι της Ένωσης. Και το διατήρησε δείχνοντας τουλάχιστον επάρκεια απέναντι σε αυτά που έπρεπε να κάνει. Έδειξε, στο τέλος έστω των playoffs στοιχεία που είχε στην περυσινή, την πλέον πετυχημένη σεζόν στην ιστορία του, μαχητικότητα, αυτοπεποίθηση που δεν είχε στα προηγούμενα ματς και κυρίως αποτελεσματικότητα στην άμυνα του.

ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΙΧΑΙ ΣΤΟ «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ»

Ο Αμπέλ Φερέιρα στάθηκε στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του που κράτησε το "μηδέν" παθητικό στα τρία τελευταία παιχνίδια. Σημαντική η βελτίωση και αποτελεσματική αλλά τελικά αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν το γκολ που πέτυχε ο Μιχάι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό το γκολ σε συνδυασμό με το 0-0 στο ΟΑΚΑ φέρνουν τον ΠΑΟΚ ένα βήμα πριν από το εισιτήριο για τοChampionsLeague. Και για να το σφραγίσουν τους αρκεί να μην αυτοκτονήσουν τελευταία αγωνιστική με τον Άρη στην Τούμπα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ