OPINIONS

Μην δώσει δικαιώματα ο ΠΑΟΚ στους Σλοβάκους

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου αναλύει τους κινδύνους που μπορεί να κρίνει το πρώτο παιχνίδι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και εξηγεί γιατί η πρόκριση στους ομίλους τουEuropaLeagueείναι μονόδρομος για το Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ ενόψει του πρώτου αγώνα με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα θα πρέπει πρώτα από όλα να… αποτινάξει από πάνω του τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έδειξε ότι έχει ξεπεράσει τις παλιές του ασθένειες και κανένα αποτέλεσμα, είτε θετικό, είτε αρνητικό, δεν τον έβγαλε από τον δρόμο του.

Έτσι και ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ, έστω και με τον τρόπο με τον οποίο προήλθε, δεν πρέπει να τον εκτροχιάσει από τον στόχο του να παραμείνει όσο περισσότερο μπορεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Πέρυσι όταν έφτασε ένα βήμα πριν από τους πολυπόθητους ομίλους του ChampionsLeague, το Europa, του φάνηκε και αντιμετωπίστηκε ως ταπεινό, μπροστά στην προοπτική κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να παρουσιαστεί σοβαρός στα δύο παιχνίδια με τους Σλοβάκους και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία μέχρι τουλάχιστον και τα μέσα Δεκεμβρίου… και αν μπορεί ακόμη παραπέρα. Όσο μπορεί περισσότερο…

Απέναντι σε μια ομάδα, που μπορεί να μην έχει τη δυναμική των πρωταθλητών Ολλανδίας, αλλά δείχνει να είναι διψασμένη και φιλόδοξη, οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα οφείλουν να δείξουν ότι μπορούν να δικαιολογήσουν τον τίτλο του φαβορί και να αποφύγουν τις κακοτοπιές. Άλλωστε οι διπλοί νοκ-άουτ αγώνες, πάντα κρύβουν παγίδες στις ομάδες που δεν είναι προσεκτικές.

Στην Σλόβαν Μπρατισλάβας περιμένουν πως και πως το παιχνίδι με τον πρωταθλητή Ελλάδας. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, οι ποδοσφαιριστές της αναγνωρίζουν τη δυσκολία αλλά δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τη δική του μάχη και απέναντι τους αυτοί του Δικεφάλου θα πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα και να έχουν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης για να μην τους αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητας τους. Μόνο τότε το έργο τους για την πρόκριση θα γίνει εύκολο.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ αποφάσισε και σωστά έπραξε να εξορθολογίσει το μπάτζετ του για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με τοFinancialFairPlayτης UEFA η πιθανότητα να μπουν στα ταμεία του Δικεφάλου, εξασφαλισμένα 5.000.000 ευρώ και να υπάρχει η προοπτική για άλλα τόσα ή και ακόμη περισσότερα δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Παίρνεις τα 5.000.000 ευρώ μπαίνοντας στους ομίλους, από το μπόνους πρόκρισης και την πριμοδότησης στην κατάταξηκαι μπορείς να διεκδικήσεις τις 190.000€ που σου προσφέρει κάθε βαθμός στην διοργάνωση και τα επιπλέον μπόνους να προχωρήσεις και στις επόμενες φάσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση; Η μέχρι τώρα ευρωπαϊκή περιπέτειατου ΠΑΟΚ του, με τη συμμετοχή του στον 3προκριματικό γύρο τουChampions League, του έχει αποφέρει μόλις 480.000€ και σε περίπτωση μιας γκέλας τύπου Έστερσουντ, θα προστεθούν σε αυτά άλλες 300.000€. Χρήματα που ίσα ίσα φτάνουν να καλύψουν τις ετήσιες αποδοχές κάποιου από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που ανήκει στα μεσαία συμβόλαια του μπάτζετ δηλαδή….

ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Το πιο σημαντικό ωστόσο όφελος δεν είναι τόσο το οικονομικό. Ο ΠΑΟΚ άλλωστε δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα και τοFFPδεν είναι ακόμη επικίνδυνο. Το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι να επιστρέψει στις επιτυχημένες πορείες που του είναι απαραίτητες για να καθιερωθεί και στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί και το έδειξε και στους αγώνες με τον Άγιαξ, να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να ισχυροποιήσει τη θέση του και ωςbrandnameκαι φυσικά στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται να επιμείνει στο στόχο της ευρωπαϊκής καθιέρωσης, στον ίδιο βαθμό με τον οποίο πάλεψε για να κατακτήσει τα πρωτεία στην Ελλάδα. Με το ίδιο πείσμα και την αφοσίωση που τον οδήγησε την περασμένη σεζόν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ