OPINIONS

Λαμία - ΠΑΟΚ: Νίκη απ΄αυτές που δίνουν τίτλο

Λαμία - ΠΑΟΚ: Νίκη απ΄αυτές που δίνουν τίτλο

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το… γκραν γκινιόλ "τρίποντο" του ΠΑΟΚ στη Λαμία, σε έναν αγώνα στον οποίο ο "δικέφαλος" χρειάστηκε ν' αλλάξει τα χαρακτηριστικά του για να νικήσει.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τη Λαμία με μια νίκη που μπορεί να είναι ορόσημο για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε σε αυτήν.

Για ένα ολόκληρο ημίχρονο, το πρώτο, οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκονταν έξω από τα νερά τους και σε καμία περίπτωση δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν το "φρεσκάρισμα" στην ενδεκάδα που έκανε ο προπονητής τους πριν από μερικά βράδια στο Λονδίνο απέναντι στην Τσέλσι. Η Λαμία ήταν ορμητική, με τους παίκτες της να βγαίνουν σχεδόν πάντα πρώτοι στην μπάλα φέρνοντας σε δύσκολη θέση την άμυνα του "δικέφαλου". Η ομάδα του Χάβου θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο σκορ και να κάνει το παιχνίδι… βουνό στον ΠΑΟΚ.

ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Ο ΒΑΡΕΛΑ

Ο ΠΑΟΚ ήταν όμως... ΠΑΟΚ μετά το γκολ που πέτυχε ο Βαρέλα. Ο Πρίγιοβιτς αυτή την φορά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στη μοναδική φορά που την πήρε σωστά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο Βαρέλα… ντύθηκε Πρίγιοβιτς για να δώσει τη λύση. Με ένα σεντερφορίσιο γκολ αν και κεντρικός αμυντικός έβγαλε από το αδιέξοδο την ομάδα του δείχνοντας πόσο πολύτιμος είναι.

Έχει άδικο ο Λουτσέσκου που ζητά με κάθε τρόπο την παραμονή του και την ανανέωση του συμβολαίου του; Κάθε άλλο. Ο Βαρέλα αμυντικά είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και με τις τοποθετήσεις του στις στατικές φάσεις δίνει και βαθμούς με γκολ. Το ερώτημα στην περίπτωση του είναι γιατί έχουν καθυστερήσει οι άνθρωποι της ΠΑΕ να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί του και να τον κρατήσουν στην Τούμπα και τα επόμενα χρόνια. Ίσως από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος της χρονιάς, αυτός είναι που πρέπει να ανανεώσει πρώτος από όλους!

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

Η αποβολή του Κάνιας στο 63' και ο τραυματισμός του Πασχαλάκη στο 77΄έβαλαν τον ΠΑΟΚ και πάλι σε δύσκολη θέση. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και σωστή αμυντική λειτουργία από τους εννέα ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου προκειμένου να μην φτάσει η Λαμία σε τελική προσπάθεια που θα δυσκολέψει τον Πασχαλάκη, καθώς ήταν αμφίβολο αν ο Έλληνας γκολκίπερ θα μπορούσε να πέσει για να αποκρούσει. Δύο φορές η Λαμία κατάφερε να βγει σε θέση βολής με μια κεφαλιά πάνω στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και μια ακόμη προσπάθεια που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά χρειάστηκε να παίξει μαζική άμυνα σε έναν αγώνα που μόνο κατ' όνομα δεν ήταν ντέρμπι κάνοντας σχεδόν… ηρωική προσπάθεια.

Η νίκη αυτή στη Λαμία και με τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε είναι από αυτές που δίνουν τίτλους. Χωρίς να είναι και πολύ καλύτερος από τους γηπεδούχους, αγωνιζόμενος με παίκτη λιγότερο για μισή ώρα και με τον τερματοφύλακα του τραυματία για 20 λεπτά άντεξε και έφυγε νικητής. Και για να τα καταφέρει χρειάστηκε να διαφοροποιήσει το χαρακτήρα του. Ο ΠΑΟΚ για να νικήσει έπρεπε να γίνει από σοφτ μια σκληρή ομάδα, που ξέρει να αμύνεται, να διαχειρίζεται το προβάδισμα ακόμη και κερδίζοντας χρόνο. Μια ομάδα δηλαδή με στοιχεία άκρως αντίθετα από αυτά που συνήθως την χαρακτηρίζουν. Έστω και έτσι πήρε μια παλικαρίσια νίκη, από αυτές που οδηγούν πολλές φορές σε τίτλους…

ΑΛΛΟΥ ΓΙ' ΑΛΛΟΥ Ο ΤΣΑΜΟΥΡΗΣ

Για τη διαιτησία του Τσαμούρη τι να πει κανείς; Στον ΠΑΟΚ δεν είχαν πρόβλημα να παραδεχθούν ότι η φάση με το χέρι του Βιεϊρίνια ήταν καταφανέστατο πέναλτι. Αλίμονο αν δεν το έκαναν, έστω και αν θεωρούν ότι μετά από τη φάση αυτή και συνειδητοποιώντας το λάθος του σε βάρος των γηπεδούχων άρχισε να σφυρίζει ανάποδα. Με τους διαιτητές η κατάσταση δυστυχώς δεν αλλάζει και οι ίδιοι είναι που δίνουν συνεχώς "πατήματα" για διαμαρτυρίες και δικαιολογούν την παρουσία ξένων στα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ