OPINIONS

Κερδίζεις μόνο αν κοπιάσεις

Ο Λάζαρος Λάμπρου
Ο Λάζαρος Λάμπρου MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ που ήρθε μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, αλλά η οποία είναι όπως και να έχει σημαντική για τους πρωταθλητές στην προσπάθεια που κάνουν για να βρεθούν στην πρώτη θέση.

Για τον ΠΑΟΚ το σημερινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν ένα καλό μάθημα το οποίο πήραν οι παίκτες του και ο Αμπέλ Φερέιρα χωρίς μάλιστα να το πληρώσουν. Και αυτό είναι ότι κανένας αγώνας δεν μπορεί να κερδιθεί χωρίς κόπο, χωρίς πάθος και χωρίς αγωνιστικότητα.

Ο ΠΑΟΚ άφησε στον… πάγκο το πνεύμα του μαχητή που έδειξε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναικό και πραγματοποίησε το χειρότερο του ημίχρονο από την αρχή της φετινής περιόδου. Πέντε αλλαγές, εκτός την αναγκαστική με τον τραυματία Πέλκα, έκανε ο Αμπέλ Φερέιρα με Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Λημνιό, Σβιντέρσκι να μένουν στον πάγκο και φαίνεται ότι κάποιοι από αυτούς και κυρίως ο Βιεϊρίνια ήταν απολύτως απαραίτητη προκειμένου ο ΠΑΟΚ να συντηρήσει το πάθος και την αγωνιστικότητα που είχε πριν από λίγες ημέρες απέναντι στους πράσινους.

Γιατί αυτοί που έπαιξαν και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο… δεν το είχαν. Δεν έχει υπάρχει προηγούμενο πιο ανούσιας κατοχής για τον ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν, με τους παίκτες του να κρατούν την μπάλα και να μην ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να την φέρουν στην περιοχή του Σωτηρίου.

Η εναλλακτική ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Σίμος δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του ΟΦΗ και οι Κρητικοί σχεδόν χωρίς κόπο τους άφηναν να αλλάζουν την μπάλα χωρίς να τους απειλούν.

ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΑΚΠΟΜ

Όλα αλλάξαν στο δεύτερο ημίχρονο με τις δύο αλλαγές που έμοιαζαν επιβεβλημένες με τον Αμπέλ Φερέιρα να περνά στο γήπεδο το Μαουρίσιο αντί του Εσίτι και τον Λημνιό αντί του Ελ Καντουρί. Ο Λημνιός έδωσε την ενέργεια που έλειπε στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ και ο Βραζιλιάνος την ηρεμία και το καθαρό μυαλό στη μεσαία του γραμμή.

Ο Λημνιός, σε μια από τις λίγες φορές που αγωνίστηκε αριστερά είχε καλές συνεργασίες με το Γιαννούλη, κέρδισε το πέναλτι που πέταξε στα σκουπίδια ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και ήταν τελικά ο Άκπομ που παίρνοντας το ριμπάουντ άνοιξε το σκορ διευκολύνοντας πολύ το έργο της ομάδας του. Ο Άγγλος δεν άφησε τον Μπίσεσβαρ να εκτελέσει το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο τράβηγμα του Λάμπρου από τον Κώστα Γιαννούλη και με δύο προσωπικά του γκολ "καθάρισε" το παιχνίδι. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν πιθανό να συμβεί με την εικόνα που έδειχνε ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο.

Στο τέλος ο ΠΑΟΚ έφτασε σε ένα "καθαρό" 4-0 και πέτυχε μια νίκη που του ήταν απαραίτητη για να παραμείνει σε τροχιά πρώτης θέσης. Στην οικονομία του παιχνιδιού αυτό είναι που μετράει. Οι τρεις βαθμοί της νίκης και η ως έναν βαθμό αναγκαία…συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ.

ΠΗΡΑΝ ΜΑΘΗΜΑ… ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ - και ο προπονητής του και οι παίκτες- πήραν ένα ανέξοδο τελικά μάθημα. Ακόμη και απέναντι σε έναν ελλιπέστατο ΟΦΗ δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις αν είσαι άνευρος και χωρίς πάθος. Όλα τα παιχνίδια κερδίζονται με "μάχη" και αυτό θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ