OPINIONS

Και τώρα ο τελικός με τους Σλοβάκους

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ στη πρεμιέρα, που ήρθε με κόπο και αφήνει διδάγματα για το τι δεν πρέπει να κάνει για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναιτωλικό μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα αλλά ξόδεψε πολλές δυνάμεις ενόψει του αγώνα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Και όχι μόνο αυτό αλλά δέχθηκε και πάλι γκολ μην καταφέρνοντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι. Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει στον…τελικό της Πέμπτης (29/8).

Ήταν λογικό με τον αγώνα απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας να έχει γίνει κρίσιμος μετά την ήττα στην Σλοβακία. Ο Αμπέλ Φερέιρα να κάνει διαχείριση του ρόστερ του.

Έτσι για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι φέτος ξεκίνησαν ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αντί του Ομάρ Ελ Καντουρί, ο Δημήτρης Λημνιός αντί του Λέο Ζαμπά και ο Κάρολ Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης αντί του Τσούμπα Άκπομ που έμεινε στον πάγκο. Τρεις αλλαγές οικονομίας δυνάμεων περισσότερο καθώς αν εξαιρέσει κανείς ίσως το Λέο Ζαμπά, από τον οποίο είχε παράπονα τόσο ο Καντουρί, όσο και ο Άκπομ θεωρητικά θα είναι σίγουρα στην αρχική ενδεκάδα στον…τελικό με την Σλόβαν την Πέμπτη.

Η λογική του Αμπέλ Φερέιρα ήταν εξ αρχής σωστή. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, η αναμέτρηση με τους Σλοβάκους είναι μια από τις πλέον κρίσιμες που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Και αυτό διότι ο Δικέφαλος δεν έχει περιθώρια για μια τρίτη συνεχόμενη αποτυχημένη χρονιά στην Ευρώπη. Ο πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει οπωσδήποτε να είναι στους ομίλους του Europa League και κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης- πρόκρισης θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς σε όλα τα επίπεδα του ΠΑΟΚ.

Την Πέμπτη λάθη όπως αυτά της Μπρατισλάβας δεν επιτρέπονται γιατί πολύ απλά δεν διορθώνονται. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τελικός και οι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου θα πρέπει να εμφανιστούν αποφασιστικοί για να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους δώσει την πρόκριση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουν ευκαιρίες στους αντιπάλους τους και να δεχθούν γκολ. Το μηδέν παθητικό στην άμυνα που δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν μέχρι τώρα σε κανένα παιχνίδια είναι απαραίτητο.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΛΛΑ ΞΟΔΕΨΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Απέναντι στον Παναιτωλικό είχε διπλή αποστολή…τη νίκη και το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα και με όσο μεγαλύτερη ήταν δυνατόν οικονομία δυνάμεων. Το πρώτο το πέτυχει το δεύτερο όχι…Ο Σβιντέρσκι δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του και σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα εντός αντίπαλης περιοχή στα μέσα περίπου του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που δημιούργησε με το γκολ του Πολωνού και να καθαρίσει με ένα δεύτερο τέρμα την νίκη. Και όχι μόνο αυτό οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και ισορρόπησαν για λίγο το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ τελικά βρήκε το γκολ στο 75΄αλλά στο μεσοδιάστημα μόνο σε κάποιες φάσεις του αγώνα είχε την κατοχή και πίεσε την εστία του Κνετ κάτι που σημαίνει ότι ξόδεψε ενέργεια και δυνάμεις για να φτάσει τελικά στο τρίποντο

Ο ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ ΛΗΜΝΙΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΤΟΣ

Και επειδή έχει γίνει πολύς λόγος για την επιμονή του Αμπέλ Φερέιρα στους ίδιους ποδοσφαιριστές στους ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ από τους… αναπληρωματικούς που πήραν την ευκαιρία τους αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Δημήτρης Λημνιός που δίκαια χειροκροτήθηκε από την κερκίδα και φυσικά ο σκόρερ Σβιντέρσκι. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είχε διακυμάνσεις στην απόδοση του ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του και φαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής.

Ο Μάτος που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Σλόβαν έβγαλε όλο το ενενηντάλεπτο με τον Ροντρίγκο Σοάρες να είναι στην αποστολή αλλά να βλέπει τον αγώνα από τον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ακόμη αλλαγή την ώρα που ο Μίσιτς πέτυχε το 2-0, με τον Ζαμπά να έχει πάρει θέση για να μπει στον αγώνα και ο Αμπέλ Φερέιρα δεν την άλλαξε, για να δώσει λίγα αγωνιστικά λεπτά στο Ροντρίγκο που όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα είναι η εναλλακτική του Μάτος.

Ο προπονητής του Δικεφάλου θα ρισκάρει τη συμμετοχή του Ροντρίγκο Σοάρες χωρίς ούτε ένα λεπτό συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια και θα το κάνει βασιζόμενος στην εμπειρία και την καλή παρουσία του Βραζιλιάνου στις προπονήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ