OPINIONS

Και όμως μπορεί στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ...

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ και τα δύο πρόσωπα του Δικέφαλου, από τα οποία μόνο αυτό που του επέτρεψε να ανατρέψει το σκορ, αφήνει ελπίδες πρόκρισης στα playoffs του Champions League.

Όλα στην Τούμπα, πριν την έναρξη του αγώνα με τον Άγιαξ, έδειχναν σα να μην πέρασε μια μέρα από την περασμένη, ονειρική για τον Δικέφαλο, αγωνιστική περίοδο με την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της ιστορίας του.

Το γήπεδο κατάμεστο αρκετή ώρα πριν την έναρξη του παιχνιδιού, με τον Ιβάν Σαββίδης να προπορεύεται της αποστολής και να χαιρετά ένα ένα τα μέλη της αποστολής πριν μπουν στα αποδυτήρια και την ενδεκάδα κατά τα 10/11 της με γνωστά πρόσωπα από πέρυσι. Θα περίμενε κανείς να δει και τον Λουτσέσκου με ακόμη με το περιβόητο σκουφάκι του μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά αυτή είναι πλέον άλλη ιστορία.

Ο διάδοχος του Ρουμάνου, Αμπέλ Φερέιρα δεν φάνηκε να αιφνιδιάζεται όταν είδε τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου να τον περιμένει, να τον αγκαλιάζει και να τον ασπάζεται μόλις κατέβηκε από το λεωφορείο της αποστολής. Κάποιος, πιθανότατα ο Μάριο Μπράνκο, θα του έχει εξηγήσει τι συμβαίνει και πολύ περισσότερο τι σημαίνει όλο αυτό το τελετουργικό που ξεκίνησε στον προπέρσινο τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει να τηρείται και στα επόμενα παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

ΟΙ... ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΕΡΕΪΡΑ

Οι επιλογές του Πορτογάλου ήταν σαν σε safe mode. Η ενδεκάδα που έπαιξε στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους με τη Φορτούνα Σιτάρντ σε εκείνη την εντυπωσιακή πεντάρα, αλλά όπως και να το δει κανείς ο Άγιαξ απέχει πολύ από την πρώην ομάδα του Λάζαρου Λάμπρου.

Θα περίμενε κανείς ότι οι Ολλανδοί θα ξεκινούσαν επιφυλακτικά το παιχνίδι για να προσαρμοστούν στις συνθήκες της κατάμεστης Τούμπας, αλλά το αντίθετο συνέβη. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έδειχνε να μην βρίσκει τα πατήματα του και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Άγιαξ και να φτάνει σχετικά εύκολα στην περιοχή του Δικεφάλου, αλλά και να προηγηθεί στο σκορ νωρίς στον αγώνα.

ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο ΠΑΟΚ, όπως εμφανίστηκε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, έχει ακόμη τη δυναμική της περασμένης σεζόν. Αυτό το εκπληκτικό 10λεπτο από την ισοφάριση του Άκπομ, μέχρι την ανατροπή του σκορ με την κεφαλιά του Μάτος, ο Δικέφαλος έδειξε τα στοιχεία που τον έκαναν πρωταθλητή Ελλάδας. Μια ομάδα που αρνείται να χάσει, που δεν συμβιβάζεται με την ιδέα της ήττας ακόμη και από έναν τόσο δυνατό αντίπαλο όπως ο Άγιαξ.

Μάλιστα, το πρώτο γκολ του Άκπομ προήλθε από έναν πολύ όμορφο συνδυασμό, με τον Γιαννούλη να ακολουθεί το ανέβασμα του Μπίσεσβαρ από τα αριστερά και να γυρίζει την μπάλα στον Άκπομ την ώρα που οι αμυντικοί του Άγιαξ απλά κοιτούσαν. Στο γκολ αυτό συγκεντρώνονται όλες οι ελπίδες του ΠΑΟΚ για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Γιατί; Μα δείχνει ότι οι πρωταθλητές Ολλανδίας κάθε άλλο παρά άτρωτοι είναι και πως και αυτοί έχουν ζητήματα να λύσουν τουλάχιστον αμυντικά. Το δεύτερο του Μάτος ήταν γκολ ψυχής με το Βραζιλιάνο να πηδά στο Θεό για να πάρει την κεφαλιά και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

ΕΜΕΙΝΕ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αν κάτι μπορεί να φέρει απαισιοδοξία ενόψει του δευτέρου αγώνα στο Άμστερνταμ δεν είναι τόσο το, ως ένα βαθμό τυχερό μάλιστα, γκολ του Χούντελαρ, που διαμόρφωσε το τελικό 2-2, όσο η εικόνα του Δικέφαλου στο δεύτερο ημίχρονο. Ένας ΠΑΟΚ χωρίς ενέργεια, που φάνηκε να μένει από δυνάμεις σχετικά νωρίς, επέτρεψε και πάλι στους Ολλανδούς να κυκλοφορούν με άνεση την μπάλα και να δημιουργούν ευκαιρίες, φτάνοντας εύκολα σε τελικές προσπάθειες.

Ποιον ΠΑΟΚ θα δούμε στο Άμστερνταμ; Για την ώρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι μετά το σημερινό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί θα πρέπει να κερδίσει, εκτός και αν προκύψει καμία ισοπαλία 3-3 και πάνω. Μπορεί να νικήσει, λοιπόν, στην Ολλανδία; Ο ΠΑΟΚ των τελευταίων 10-15 λεπτών του πρώτου ημιχρόνου μπορεί, ο ΠΑΟΚ του δευτέρου μάλλον όχι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ