OPINIONS

Η ορμή τού έδωσε τη νίκη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το... αγχωτικό τρίποντο του ΠΑΟΚ, την κοινή παρουσία Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο στην ενδεκάδα του Δικεφάλου και τον εκπληκτικό Κάρλος Άμπαντ, που δεν κατάφερε να σταματήσει τους πρωταθλητές.

Ο ΠΑΟΚ στερήθηκε για πολλούς μήνες δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του. Από το Μάρτιο έχασε το Μαουρίσιο, τον παίκτη που του καθορίζει το ρυθμό στη διάρκεια ενός αγώνα, έναν "προπονητή" μέσα στο γήπεδο και από τον Απρίλιο αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε κρίσιμα παιχνίδια χωρίς τον αρχηγό του τον Αντρέ Βιεϊρίνια.

Αμφιβάλει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετική ομάδα με αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους; Μετά από 272 ημέρες Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο βρέθηκαν και οι δύο και πάλι μαζί στην αρχική ενδεκάδα. Το τελευταίο τους παιχνίδι ταυτόχρονα ως βασικοί ήταν αυτό με αντίπαλο τον Ατρόμητο τον περασμένο Μάρτιο, στο οποίο ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε σοβαρά για πρώτη φορά στην καριέρα του

Με Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια ετοιμοπόλεμους, ο Δικέφαλος διαφοροποιεί προς τα πάνω την ποιότητα του και αποκτά λύσεις που δεν θα μπορούσε να έχει ούτε και με μεταγραφική ενίσχυση. Ούτε παίκτη σαν τον Βραζιλιάνο βρίσκεις εύκολα, ούτε φυσικά ποδοσφαιριστή με τα ηγετικά προσόντα που αναδεικνύει στον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια ακόμη και αν έχεις να διαθέσεις πολλά χρήματα.

Και το πλέον σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι αυτές τις 272 ημέρες, εντός συνόρων τουλάχιστον, δεν έχασε κανέναν από τους στόχους του. Οι υπόλοιποι ολοκλήρωσαν την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία του Δικέφαλου και συνέχισαν τα σερί και τα ρεκόρ που κρατούν τους πρωταθλητές στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΙΟ ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ

Το τι μπορεί να κάνει ο Μαουρίσιο φάνηκε στο 37’ με το τσίμπημα της μπάλας μπροστά από δύο παίκτες της Ξάνθης για να βγει τετ-α-τετ ο Σβιντέρσκι στη φάση που κρίθηκε στο VAR. Με δύο οκτάρια ο ΠΑΟΚ πάντως άσκησε τεράστια πίεση στην Ξάνθη και μπορεί να έκλεισε το ημίχρονο χωρίς γκολ αλλά είχε δύο δοκάρια και περισσότερες από 10 ευκαιρίες για γκολ.

Και μάλιστα ήταν ο Πέλκας που επέστρεψε και αυτός μετά από πολύ καιρό στην αρχική ενδεκάδα του Δικέφαλου που έδωσε επιπλέον ενέργεια και στην πίεση στους αντιπάλους αλλά και στη γρήγορη μετάβαση του ΠΑΟΚ που έχανε τις ευκαιρίες μετά από το 20’ τη μια μετά από την άλλη και μάλιστα με συχνότητα περίπου μιας φάσης ανά 60'.

Αν μη τι άλλο απέναντι στην Ξάνθη φάνηκε για μια ακόμη φορά πόσο γεμάτο είναι το ρόστερ του Δικέφαλου. Με δύο τραυματίες (Βέρνμπλουμ και Ζαμπά), έναν τιμωρημένο (Αουγκούστο) και τον Στοχ εκτός αποστολής στον πάγκο ήταν Πασχαλάκης, Βαρέλα, Εσίτι, Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Άκπομ και Λάμπρου.

ΤΑ… 8 ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΑΝΤ

Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν μάλλον αγχωτική κυρίως εξαιτίας του Κάρλος Άμπαντ που έβγαζε ότι πήγαινε προς την εστία του. Ο Ισπανός είχε απαντήσεις σχεδόν σε όλες τις προσπάθειες των επιθετικών του Δικέφαλου όχι μόνο στις τελικές αλλά και στις σέντρες, ψηλές και χαμηλές και καθάριζε σχεδόν τα…πάντα.

Ακόμη και στο γκολ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που άνοιξε το σκορ για το Δικέφαλο χρειάστηκαν δύο προσπάθειες από το Σουριναμέζο για να νικηθεί, αλλά μόνο αν είχε…οκτώ χέρια θα μπορούσε να γλιτώσει το γκολ. Ο ΠΑΟΚ «τράκαρε» πολλές φορές πάνω στον Ισπανό αλλά δεν σταμάτησε κυρίως γιατί είχε ορμή και ενέργεια και υψηλή ένταση που την κράτησε μέχρι να έρθει το γκολ και για αυτό πήρε και το παιχνίδι.

ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΟ

Με αυτά και αυτά ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο, παρέμεινε στην κορυφή και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που παραμένει αήττητη για τρεις συνεχόμενους γύρους πρωταθλήματος. Το έχουμε πει πολλές φορές…το αήττητο όσο σημαντικό και αν είναι, δεν είναι ο στόχος. Στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Από την άλλη όμως όλα αυτά τα ρεκόρ που έχει πετύχει, δύο χρόνια τώρα, αυτή η ομάδα δείχνουν αν μη τι άλλο το μέταλλο της, το χαρακτήρα που έχει χτίσει και που τις επιτρέπουν να παραμένει στην κορυφή. Και κάνουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που έφυγαν χορτασμένοι και γεμάτοι από το γήπεδο να αποχαιρετούν τους παίκτες της ομάδας του φωνάζοντας «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ