OPINIONS

Η δικαίωση του Λουτσέσκου ήρθε λίγο πριν τον τίτλο

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την φιέστα του ΠΑΟΚ που πήρε παράταση και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που άκουσε για πρώτη φορά τους οπαδούς του Δικέφαλου να φωνάζουν τόσο έντονα το όνομά του στην Τούμπα.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να… περιμένουν και το φωνάζουν σε κάθε ευκαιρία. Όπως και να έχει, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Δύο μόλις βαθμούς χρειάζεται η ομάδα τους στα τρία παιχνίδια που απομένουν για να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα στη Super League.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι και τυπικά πρωταθλητής, είτε την επόμενη Κυριακή κερδίζοντας εκτός έδρας την ΑΕΛ, είτε την μεθεπόμενη στις 21 του μήνα αν νικήσει τον Λεβαδειακό στην Τούμπα.

ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Η ΤΟΥΜΠΑ

Παρεμπιπτόντως, αρχίζει να γίνεται σιγά σιγά συνείδηση σε ολοένα και περισσότερους φίλους του ΠΑΟΚ ότι εκείνο το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, που έτσι και αλλιώς θα είναι φιέστα, μπορεί και να είναι το τελευταίο που θα δώσει η ομάδα τους στην Τούμπα, τουλάχιστον στη μορφή που έχει σήμερα.

Έτσι και αλλιώς ιστορικός αναμένεται να είναι, αλλά δεν αποκλείεται αν τελικά το πάρουν απόφαση οι άνθρωποι του Δικέφαλου να μετακομίσει η ομάδα τους στο Καυτανζόγλειο από την αρχή της σεζόν ο συγκεκριμένος αγώνας να έχει ιδιαίτερη και διπλή σημασία για όσους τυχερούς βρεθούν στην Τούμπα. Μέχρι τότε ωστόσο οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένουν…

Το παιχνίδι με τη Λαμία ήταν μια πρόβα φιέστας. Οι φίλοι του Δικέφαλου γέμισαν το γήπεδο απ’ άκρη σ΄ άκρη προσδοκώντας μήπως και είναι αυτός ο αγώνας στον οποίο η ομάδα τους θα εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ το καθήκον του το έκανε, αλλά το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο δεν έγινε ποτέ και έτσι η φιέστα πήρε παράταση για το επόμενο αγώνα.

ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ Ο ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Έπρεπε να περάσουν 604 ημέρες, από τις 11 Αυγούστου του 2017, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα, για να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έπρεπε να φτάσει ο Δικέφαλος ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ένα βήμα από τον τρίτο συνεχόμενο τελικό κυπέλλου Ελλάδας και κοντά στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του για να ακουστεί από το πέταλο των οπαδών του ΠΑΟΚ ρυθμικά το όνομα του Ρουμάνου τεχνικού. Το «Ραζβάν Λουτσέσκου» ως σύνθημα ακούστηκε για πρώτη φορά σήμερα τόσο έντονα από τη Θύρα 4, γεγονός που σίγουρα αποτελεί μια τεράστια δικαίωση για αυτόν.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πόσο επιφυλακτικοί ήταν απέναντί του οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όταν ο Λουτσέσκου ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, την σκληρή κριτική που του ασκήθηκε τους δύσκολους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Τούμπα. Και σήμερα μετά από τόσους μήνες ο Ρουμάνος τεχνικός είναι καθολικά αποδεκτός στον ΠΑΟΚ. Δίκαια, όχι μόνο γιατί αγωνιστικά πέρασε τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα του, που στην πράξη αποδείχθηκε επιτυχημένη, αλλά και γιατί στις δύσκολες στιγμές που πέρασε πέρυσι ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου δεν κρύφτηκε -όπως θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε άλλος- αλλά βγήκε μπροστά, με υπερβολή κάποιες φορές για να φωνάξει τη δική του αλήθεια. Και αυτό μάλλον εκτιμήθηκε…

ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Και δεν ήταν μόνο ο Λουτσέσκου που άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στην Τούμπα. Και το όνομα του Ιβάν Σαββίδη φώναξαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ – περισσότερο πάντως αυτοί που είδαν το παιχνίδι με τη Λαμία στις κεντρικές θύρες στα επίσημα- μόνο που ο ισχυρός άνδρας του Δικέφαλου δεν ήταν στο γήπεδο για να τους ακούσει.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι και αυτός έχει μεγάλο μερίδιο στην φετινή επιτυχία του ΠΑΟΚ και την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και όχι μόνο για όσα έχει κάνει από την στιγμή που ανέλαβε τις τύχες του Δικέφαλου, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια που κάποια στιγμή ανέβασαν πολύ την ποιότητα της ομάδας του σε όλα τα επίπεδα. Αλλά και γιατί τον περασμένο Γενάρη με την ομάδα του στο +8 από το δεύτερο Ολυμπιακό, δεν πάτησε φρένο στις μεταγραφές και ενίσχυσε όσο γινόταν περισσότερο τον ΠΑΟΚ για να σιγουρέψει την κατάκτηση του τίτλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ - Λαμία 3-0: Μια εβδομάδα μακριά από τον τίτλο ο δικέφαλος
Super League: Η βαθμολογία μετά τις νίκες ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού
Βιεϊρίνια σε Δώνη: "Κόουτς τι θέση θα με έβαζες αν ήσουν εδώ;" (VIDEO)
Λουτσέσκου: "Έπρεπε από σήμερα να είμαστε πρωταθλητές"
Βιεϊρίνια: "Τιμή μου, αλλά δεν μου αρέσει η λέξη ηγέτης"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ