OPINIONS

Η δικαίωση Φερέιρα και το δίλημμα με τον Γιαννούλη

Η δικαίωση Φερέιρα και το δίλημμα με τον Γιαννούλη

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τα νέα δεδομένα που φέρνει στον ΠΑΟΚ η πρόκριση επί της Μπενφίκα, τους πρωταγωνιστές, τις μάχες με την Κράσνονταρ, αλλά και τα μεταγραφικά που ήδη απασχολούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ πέταξε εκτός Champions League την Μπενφίκα των πολλών εκατομμύριων, πετυχαίνοντας μια μεγάλη πρόκριση, την πρώτη επί των Λουζιτάνων που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς του.

Ο Αμπέλ Φερέιρα νίκησε όπως γράφουν στην Πορτογαλία τον "δάσκαλο" Ζόρζε Ζεζούς, αλλά περισσότερο από όλα δικαίωσε την στρατηγική απόφαση της οικογένειας Σαββίδη και του Όλαφ Ρέμπε να μην υποκύψουν στις πιέσεις και τις φώνες που ζητούσαν να του... πάρουν το κεφάλι, να τον κρατήσουν στην Τούμπα και να του δώσουν και τα όπλα που πιστεύει ο ίδιος ότι χρειάζεται για να φέρει επιτυχίες.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης ανάγκασε με τις δύο τρελές του κούρσες στα ισάριθμα γκολ του Δικεφάλου τους ενδιαφερόμενους για αυτόν να κοιτάξουν και πάλι τα ταμεία τους, δίνοντας μεγαλύτερη διαπραγματευτική άνεση στην ομάδα του. Και η περίπτωση του πλέον αποκτά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς πήρε την προσωπική του εκδίκηση από την πρώην ομάδα του αποδίδοντας της πάντως το σεβασμό που της ταιριάζει. Την "σκότωσε" με το γκολ που πέτυχε, δεν το πανηγύρισε αλλά η καρδούλα του το ξέρει πόσο το ευχαριστήθηκε. Η νίκη πρόκριση του ΠΑΟΚ με δικό του γκολ δικαιώνει τον ίδιο και τον πατέρα του, που ήταν και αυτός που τον έπεισε ότι ο Δικέφαλος είναι η κατάλληλη ομάδα για να δώσει εκ νέου ώθηση στην καριέρα του.

Ο έτερος Ζίβκοβιτς, ο Ζίβκο, που είχε και αυτός μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία του Δικέφαλου με τις αποκρούσεις του εδραίωσε την θέση του ως Νο.1 γκολκίπερ αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ και δικαίωσε τόσο τον Αμπέλ Φερέιρα όσο και τον Μάριο Γκαλίνοβιτς που επέλεξαν αυτόν για βασικό στα φετινά παιχνίδια του Δικεφάλου.

ΚΡΑΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Ο ΠΑΟΚ κρατά ζωντανό το όνειρο της παρθενικής συμμετοχής του στους ομίλους του Champions League, έχοντας "σκοτώσει" το θηρίο την Μπενφίκα, που ήταν η πιο ισχυρή από τους αντιπάλους που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και έχει ακόμη ένα εμπόδιο να ξεπεράσει αυτό της Κράσονταρ.

Οι Ρώσοι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο αυτός ο ΠΑΟΚ που πέταξε έξω την Μπενφίκα, που δείχνει ότι είναι σε καλή κατάσταση και μετά από δύο προκρίσεις φουσκώνει από αυτοπεποίθηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Θα πρέπει να διατηρήσει την ίδια φλόγα και ίσως την ίδια… ταπεινότητα, με την οποία αντιμετώπισε τους "αετούς της Λισαβόνας", έχοντας και το πλεονέκτημα ότι η τελική μάχη για την πρόκριση θα γίνει στο δικό του… έδαφος, στην Τούμπα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ

Η επόμενη ημέρα της μεγάλης πρόκρισης έφερε ήδη την παραχώρηση του Τσούμπα Άκπομ στην Μίντλεσμπρο που βρίσκει τον ΠΑΟΚ προετοιμασμένο. Έτσι και αλλιώς με τον Άγγλο να μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και να υπάρχουν πολλές κρούσεις για την παραχώρηση του στον ΠΑΟΚ το είχαν πάρει απόφαση, ίσως και επεδίωκαν κιόλας, να τον παραχωρήσουν και έχουν ήδη έτοιμο, όπως όλα δείχνουν τον αντικαταστάτη του. Ο νέος επιθετικός που θα έρθει και λογικά θα υπολογίζεται για βασικός, θα είναι διαθέσιμος για τους αγώνες με τους Ρώσους όπως βγαίνει από τον ΠΑΟΚ.

Αν η απόφαση για τον Άκπομ ήταν μάλλον εύκολη κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει για το Δημήτρη Γιαννούλη. Όσα γράφτηκαν χθες στην Ιταλία για το ενδιαφέρον της Αταλάντα και την πρόταση που ετοιμάζει για τον νεαρό αμυντικό δεν απέχουν πολύ και από την πραγματικότητα.

Το θέμα είναι τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ περισσότερο ξεκάθαρα για τον Γιαννούλη, αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά στον αγώνα με την Μπενφίκα. Όχι τόσο γιατί οι δικές του κούρσες έφεραν την πρόκριση και επιπλέον 5 εκατομμύρια στα ταμεία της ΠΑΕ που δίνουν στον Δικέφαλο επιπλέον όπλα για να πολεμήσει την πίεση Financial Fair Play.

Βάλτε και τα σίγουρα 8 εκατομμύρια ευρώ, ως μαξιλαράκι ασφαλείας, από τη βέβαιη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, βάλτε και άλλα τόσα περίπου από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την NOVA που δείχνουν ότι ο βραχνάς του FFP ολοένα και πιο ήπιος γίνεται και θα… θεραπευτεί εντελώς αν ο Δικέφαλος αποκλείσει και την Κρασνοντάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θέμης Καίσαρης: Ο Γιαννούλης πάει τον ΠΑΟΚ τρένο στους ομίλους
Τσάρλυ: Δύο αρχοντικές κούρσες καριέρας
ΠΑΟΚ: Πάει Μίντλεσμπρο ο Άκπομ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ