OPINIONS

Ένας Μίσιτς δεν φτάνει…

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI)
Misits, PAOK (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, που προήλθε από μια ακόμη προβληματική εμφάνιση των παικτών του Δικέφαλου.

Ο ΠΑΟΚ έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά τα αίτια της ήττας του δεν ήταν σημερινά. Ο Δικέφαλος έχει ζητήματα που δεν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σήμερα στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ έχει ζητήματα από το ξεκίνημα του 2020 και το κακό είναι ότι δεν τα διορθώνει.

Σε ατομικό επίπεδο είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό πως σε ένα κρίσιμο σημείο της αγωνιστικής περιόδου τόσοι από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου δείχνουν να βρίσκονται εκτός φόρμας. Το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει, ωστόσο βλέπει κανείς ότι είναι πολλοί από αυτούς που θα περίμενε κανείς να βγουν μπροστά να μην είναι στην καλύτερη τους δυνατή κατάσταση.

Το χειρότερο είναι ότι εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων δεν υπάρχει αντίδραση. Και στην σεζόν που τελείωσε με τον ΠΑΟΚ νταμπλούχο, υπήρχαν παιχνίδια που αρκετοί ποδοσφαιριστές του υστέρησαν. Έβγαιναν μπροστά οι προσωπικότητες και παρέσερναν και τους υπόλοιπους.

Είτε ο Πρίγιοβιτς, είτε ο Βιεϊρίνια, είτε ο Μπίσεσβαρ, είτε ο Βαρέλα, είτε ο Μαουρίσιο σε κάθε αγώνα που χρειαζόταν έβγαινε μπροστά κάποιος να δώσει λύσεις. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ και έναν μήνα περίπου με τον ΠΑΟΚ να μοιάζει εγκλωβισμένος ακόμη και στις επιλογές του προπονητή του.

Ο ΜΙΣΙΤΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΧΙ

Με το Μίσιτς στο «δέκα» και τον Εσίτι κόφτη, ο Αμπέλ Φερέιρα θέλησε να έχει σιγουριά στην ανασταλτική του λειτουργία και δημιουργία έξω από την αντίπαλη περιοχή. Αυτό που συμβαίνει στην πράξη όμως πολύ απέχει από το πλάνο του Πορτογάλου τεχνικού.

Έστω και αν ο Κροάτης μπροστά κάνει καλό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται πολύ με τον Εσίτι να αντιμετωπίσει την πίεση του αντιπάλου του. Για να βγάλει την μπάλα σωστά στην επίθεση, να ξεκινήσει ορθολογικά το παιχνίδι από τις πίσω ζώνες θα έπρεπε η μπάλα να φτάσει με κάποιον τρόπο στο Μαουρίσιο και αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ο ΠΑΟΚ δεν το αντιμετώπισε μόνο στα πρώτα 45' στο ΟΑΚΑ, ούτε μέχρι να γίνει το 2-0 και να γίνουν αλλαγές, αλλά σχεδόν σε όλα τα τελευταία παιχνίδια, στα οποία ο προπονητής του έχει επιλέξει να παίξει με τρεις κεντρικούς χαφ προωθώντας το Γιόζιπ Μίσιτς κοντά στον επιθετικό.

Το πρόβλημα ίσως να φάνηκε πάντως περισσότερο εξαιτίας της συντονισμένης πίεσης που άσκησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά προϋπάρχει και αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να ξεκινά τις φάσεις είτε με βολέ του τερματοφύλακα του είτε βγάζοντας επικίνδυνα και χωρίς σιγουριά την μπάλα στα άκρα. Στην τελική δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής μόνος του να κερδίσει ένα παιχνίδι.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει κλονιστεί, ωστόσο η κατάσταση δεν έχει φύγει από τα χέρια του. Είναι στο -2 από τον Ολυμπιακό, τον οποίο τον περιμένει στην Τούμπα και έχει μπροστά του τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο. Το θέμα είναι να δείξει αντίδραση, να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να εμφανίσει και πάλι το καλό του πρόσωπο.

Και όσο και αν οι ποδοσφαιριστές και σήμερα στο ΟΑΚΑ έδωσαν πολλά δικαιώματα με την απόδοση τους είναι στο δικό τους χέρι να γυρίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αυτή είναι η δική τους δουλειά του και δουλειά του προπονητή είναι να τους εμπνεύσει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ