OPINIONS

Έδωσε δικαιώματα ο ΠΑΟΚ

Έδωσε δικαιώματα ο ΠΑΟΚ

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στην Σλοβακία, την αντίδραση που θα πρέπει να βγάλει η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα και τις βοήθειες που δεν έχει πάρει από τις μεταγραφές της.

Ο ΠΑΟΚ πήρε κακό βαθμό στο πρώτο φετινό του αγώνα στον οποίο θα έπρεπε να έχει αυτός την κατοχή και να κάνει παιχνίδι. Το πρώτο το κατάφερε το δεύτερο όχι και θα πρέπει να διορθώσει το λάθος του σε μια εβδομάδα στην Τούμπα.

Δεν είναι δα κάποιο μεγαθήριο η Σλόβαν Μπρατισλάβας και οι ποδοσφαιριστές της θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση για να καταφέρουν αυτοί αντί του ΠΑΟΚ να βρεθούν στους ομίλους του EuropaLeague. Το θέμα όμως είναι ότι η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έκανε ακριβώς αυτό που δεν έπρεπε να κάνει: να τους δώσει δικαίωμα στην ελπίδα και να τους ανοίξει την όρεξη.

Οι Σλοβάκοι είναι μια ομάδα μετρίου επιπέδου αλλά ακόμη και από αυτές τις ομάδες μπορείς να χάσεις αν δεν έχεις ένταση στο παιχνίδι σου, αν δείχνεις επιρρεπής στα λάθη, όπως αυτό που κόστισε το γκολ της νίκης των γηπεδούχων και κυρίως αν θεωρήσεις ότι για κάποιο λόγο μπορείς να τις κερδίσεις χωρίς να ζοριστείς και ιδιαίτερα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέμεινε στους ίδιους έντεκα στους οποίους στηρίχθηκε στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ και στην Σλοβακία. Με Πασχαλάκη, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλη και Γιαννούλη στην άμυνα, Εσίτι και Καντουρί στα χαφ, τους Μπίσεσβαρ και το Ζαμπά στα άκρα και τους Πέλκα με τον Άκπομ στην επίθεση.

Η ίδια ενδεκάδα σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, τέταρτο αν συνυπολογίσει κανείς και την πρόβα τζενεράλε, το τελευταίο φιλικό με τη Φορτούνα Σιτάρντ και σε αυτήν μόνο ένας παίκτης που έχει αποκτηθεί με μεταγραφή και μάλιστα τελευταίος στη σειρά ο Άντερσον Εσίτι.

Είναι λογικό για τον Πορτογάλο που δεν έχει συμπληρώσει δύο μήνες στον πάγκο του Δικεφάλου να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στους ποδοσφαιριστές που έφεραν τον ΠΑΟΚ αήττητο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρει βοήθειες και από τους νεοφερμένους.

Από τον Στοχ κυρίως που όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος προσπαθεί να βελτιωθεί για να πείσει τον προπονητή του να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής αλλά και τους υπόλοιπους: τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, που όπως και ο Σλοβάκος μπήκε αλλαγή στο παιχνίδια, αλλά και τον Ροντρίγκο Σοάρες που μετά τον αγώνα με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ έμεινε εκτός 18αδας και στην Μπρατισλάβα μαζί με τους Λάμπρου, Γαϊτανίδη και τον τρίτο τερματοφύλακα τον Ταλιχμανίδη.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΦΕΡΕΪΡΑ

Οι ποδοσφαιριστές του δεν έκαναν τίποτα από όσα είχε πει ότι περιμένει να δει ο προπονητής τους. Ούτε συνειδητοποιημένοι μπήκαν στον αγώνα, ούτε έδειξαν να είναι συγκεντρωμένοι κάνοντας αρκετά λάθη και κυρίως δεν είχαν την επιθετικότητα που είχε θέσει ως προαπαιτούμενο ο Αμπέλ Φερέιρα. Έδειχνε να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και δεν κατάφερε παρά σε ελάχιστα διαστήματα του παιχνιδιού να βάλει σε πίεση την άμυνα των γηπεδούχων.

ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Είτε περάσει, που είναι και το πιο πιθανό, είτε όχι ο ΠΑΟΚ έδειξε χθες ότι λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος έχει αδυναμίες. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής σίγουρα, ίσως και στην επίθεση να χρειάζεται ενίσχυση για παιχνίδια στα οποία ο Ακπόμ δεν καταφέρνει να διακριθεί. Το θέμα όμως αυτή την στιγμή είναι πως θα αντιδράσει ο Δικέφαλος στο δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη, εκεί όπου πλέον τα λάθη απαγορεύονται.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ