OPINIONS

Άρης - ΠΑΟΚ: Και πού να χάσει;

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το νικηφόρο πέρασμα του ΠΑΟΚ από μία ακόμη δύσκολη έδρα κι αναλύει πως ο "Δικέφαλος" κερδίζει πλέον και το δικό του κακό εαυτό.

Αγωνιστική και αγωνιστική ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τις νίκες και φωνάζει ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και μόνο το γεγονός ότι με την νίκη του επί του Άρη "ντούμπλαρε"το τρίποντο που πήρε στο "Γ. Καραϊσκάκης" στον προηγούμενο εκτός έδρας αγώνα του με τον Ολυμπιακό δείχνει το μέγεθος του επιτεύγματος της ομάδας του Λουτσέσκου που εκτός έδρας δεν λυγίζει πουθενά μέχρι τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το τοπικό ντέρμπι κάνοντας απλά και μόνο τα απαραίτητα και αν συνεχίσει να τα κάνει και στα υπόλοιπα παιχνίδια, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να του αμφισβητήσει τις πιθανότητες να στεφθεί στο τέλος της χρονιάς πρωταθλητής.

Μην ξεχνά κανείς ότι αυτό το ανεπανάληπτο "επτά στα επτά" που έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ήρθε με νίκες επί της ΑΕΚ στην Τούμπα, με τρίποντα σε Γεντί Κουλέ, Νέα Σμύρνη, Πειραιά και Κλ. Βικελίδης.

Και υπάρχουν άλλα δύο κρίσιμα και σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα του Λουτσέσκου με τον αήττητο Παναθηναϊκό στην Τούμπα και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Αν τα πάρει και αυτά ο ΠΑΟΚ τότε θα πρέπει να δείξει μετά αυτοκτονικές τάσεις για να χάσει την πρωτοπορία του στο βαθμολογικό πίνακα.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟ

Τι έδειξε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη; Ότι δεν σταματά απέναντι σε καμία δυσκολία. Σε μια έδρα εντελώς εχθρική βρέθηκε πίσω στο σκορ στην πρώτη φάση που του έκανε ο αντίπαλος του.

Τρεις ποδοσφαιριστές πήγαν πάνω στον Γκαρσία και κανείς δεν μάρκαρε το σουτ του… ακόμη και έτσι και με τον ΠΑΟΚ να είναι κακός στο πρώτο 20λεπτο κατάφερε στο τέλος να φύγει νικητής με ήρωες τον Πρίγιοβιτς που τελειώνει άψογα την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια που έκαναν οι δύο αλλαγές του Λουτσέσκου, Ουάρντα και Καντουρί αλλά και τον Πασχαλάκη για τις δύο αποκρούσεις που έκανε με τα πόδια στο δεύτερο ημίχρονο πρώτα στην προσπάθεια του Ντιγκινί και στη συνέχεια στο πέναλτι του Γιουνές.

ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ

Ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα, έχει και το βάθος στον πάγκο του για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο παίρνοντας τα αποτελέσματα που παίρνει. Που θα κριθεί από εδώ και πέρα η προσπάθεια του να κατακτήσει τον τίτλο; Κυρίως στην διάρκεια.

Αν καταφέρει δηλαδή να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους, γιατί ακόμη το πρωτάθλημα έχει μπροστά του πολύ δρόμο. Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο όσο και αν φαίνεται πως ο "Δικέφαλος" προσπερνά νικηφόρα και αφήνει πίσω του το ένα δύσκολο παιχνίδι μετά το άλλο.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι εκμεταλλεύεται την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και ότι σε κάθε αγώνα έχει και άλλη…ποιότητα να φέρει από τον πάγκο του. Και αυτό ίσως να αποτελέσει και το πιο σημαντικό του πλεονέκτημα στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γιατί από πέρυσι έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειρίζεται το πρόγραμμα των παιχνιδιών που έχει μπροστά του βλέποντας πάντα το επόμενο ως "τελικό". Στον ΠΑΟΚ πάντως οφείλουν να παραμείνουν συγκρατημένοι, παρά τα αισιόδοξα μηνύματα. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για πανηγύρια.

ΤΙ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ

Μπορεί η έκπληξη που συνηθίζει ο Λουτσέσκου να ήταν η χρησιμοποίηση του Πέλκα με μια μόνο προπόνηση ως βασικού αλλά το πραγματικά… καινούργιο του σημερινού ΠΑΟΚ ήταν ο Πόντους Βέρνμπλουμ. Δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένει κάποιος από έναν ποδοσφαιριστή που αξιολογήθηκε από τους ανθρώπους του "Δικεφάλου"στα 2.000.000 ευρώ.

Το σίγουρο είναι ότι ο Σουηδός άλλαξε με την παρουσία του το χαρακτήρα της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Με τον Βέρνμπλουμ αντί του τραυματία Μαουρίσιο ο "soft" ΠΑΟΚ έγινε σκληρός, έκανε φάουλ, έδωσε σκληρές μάχες στη μεσαία γραμμή.

Η ομάδα που έκανε ένα μόνο φάουλ σε αγώνα Europa League αυτό με την ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία, τελείωσε χθες το παιχνίδι με 21, ένα περισσότερο από όσα έκανε στο "Γ. Καραϊσκάκης". Μόνο που από τον Ολυμπιακό δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση. Κάτι που δεν συμβαίνει, ιδιαίτερα στον αγώνα με τον Άρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ