OPINIONS

Από γκέλα σε γκέλα

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό που μειώνει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες του Δικεφάλου για τη δεύτερη θέση και οδηγεί τη διοίκηση σε σκληρές αποφάσεις ενόψει της επόμενης σεζόν

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πολυτέλεια να χάσει βαθμούς απέναντι στον Παναθηναικό που είχε λόγω ελλείψεων πολλούς νεαρούς στην ενδεκάδα του και όμως δεν απέφυγε την γκέλα. Ο Δικέφαλος έχει χάσει εδώ και καιρό την αύρα και την αυτοπεποίθηση που είχε στην περυσινή σεζόν και δείχνει πλέον ότι έχει απωλέσει και την πίστη του ότι μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει στο γήπεδο. Του λείπουν οι δυνάμεις, η ηρεμία και το καθαρό μυαλό και χωρίς αυτά δεν μπορεί να κερδίσει…

ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΠΕΡ

Ο Αμπέλ Φερέιρα δοκίμασε και πάλι σχήμα με 3 κεντρικούς αμυντικούς, προφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, όταν χρησιμοποίησε τριάδα στόπερ στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΟΦΗ. Κεντρικό πρόσωπο σε αυτήν την επιλογή ήταν ο Γιάννης Μιχαηλίδης -ο καλύτερος παίκτης του Δικεφάλου στο Γεντί Κουλέ σύμφωνα με την ψηφοφορία των φίλων του ΠΑΟΚ- που μετά από δύο συμμετοχές ως αλλαγή πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού.

Βέβαια από την προθέρμανση ήδη και το γεγονός ότι μαζί με τους τρεις στόπερ γυμνάστηκε και ο Γιαννούλης φαινόταν ότι αυτός θα γινόταν τέταρτος αμυντικός όταν ο ΠΑΟΚ δεν είχε την κατοχή της μπάλας και πέμπτος στη μεσαία γραμμή όταν η ομάδα του ήταν σε φάση επίθεσης.

Από εκεί και πέρα η δυάδα στα χαφ δεν μπορούσε να σπάσει ελλείψει άλλων επιλογών με Μαουρίσιο και Ελ Καντούρι. Μίνι έκπληξη θα μπορούσε θεωρηθεί η χρησιμοποίηση του Ροντρίγκο στα δεξιά με τον Μάτος να μένει στον πάγκο, με τον Γιαννούλη να έχει την αριστερή πλευρά του Δικεφάλου.

Ο Μπίσεσβαρ είχε το γνωστό του ρόλο του συνδετικού κρίκου της επίθεσης με τη μεσαία γραμμή και σε ένα σχήμα χωρίς στην ουσία εξτρέμ, έμειναν στον πάγκο Στοχ και Λημνιός.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να ξεκινήσει στην επίθεση με τον Άκπομ αντί του Σβιντέρσκι και δίπλα του έβαλε τον Χρήστο Τζόλη. Η επιλογή του νεαρού δεν ξένισε κανέναν αφού αυτή ήταν στην ουσία η θέση του και στην πρωταθλήτρια Κ-19 του ΠΑΟΚ με την οποία είχε φέτος 19 γκολ.

ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ΠΑΟΚ πάντως για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι ήταν ακίνδυνος για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο Δικέφαλος ήταν και πάλι μια ομάδα που ήθελε και δεν μπορούσε, με προβλήματα στην ανάπτυξη που πολλές φορές περιορίστηκε σε βαθιές μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση, που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Διούδη. Και όχι μόνο αυτό αλλά και στην άμυνα του, που από καιρό έχει χάσει την αυτοπεποίθηση της και σε φάσεις εύκολες να τελειώσουν, όπως αυτή που κατέληξε στο χέρι του Βαρέλα εντός περιοχής, έδωσε δικαιώματα στους παίκτες του Παναθηναικού να έχουν ευκαιρίες.

Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθήσει να κλείσει τους πράσινους αλλά και τις περισσότερες φορές να έχει τελικές με σουτ από απόσταση που δύσκολα θα μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά τουλάχιστον τον Διούδη.

Με δύο πραγματικά καλές στιγμές το σουτ του Ελ Καντουρί στο 55΄και το τσαφ του Μαουρίσιο στα τελειώματα του αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αποφύγει τη νέα γκέλα και πλέον δείχνει να μην μπορεί να επανέλθει.

ΤΡΩΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ CAS

Και το δυστύχημα για το Δικέφαλο είναι ότι πλέον αρχίζει να "τρώει" ακόμη και το ενδεχόμενο επιστροφής των βαθμών της τιμωρίας σε περίπτωση ευνοϊκής για αυτόν απόφασης από το CAS κάτι που αν συμβεί θα αποτελέσει σίγουρα πολύ μεγάλο πλήγμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ οδεύει στο τέλος της χρονιάς με πολλά προβλήματα στο αγωνιστικό του κομμάτι, με έλλειμμα σε αποθέματα, σωματικά και ψυχολογικά, χωρίς αυτοπεποίθηση με νευρικότητα και χωρίς καθαρό μυαλό. Πολλές φορές μέσα στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές του έχουν προφανή επιλογή και καταφεύγουν σε κάτι διαφορετικό γεγονός ενδεικτικό του ότι λείπουν οι σωστές αποφάσεις...

Και αν αυτές λείπουν στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να έρθουν από τη διοίκηση γιατί όπως πηγαίνουν τα πράγματα φαίνεται ότι δεν θα μπορούν οι άνθρωποι της να αποφύγουν την ανάγκη για τη λήψη σκληρών αποφάσεων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-0: Χ-αμένοι και πάλι οι γηπεδούχοι κόντρα στους εξαιρετικούς πράσινους
Super League: Η βαθμολογία των playoffs
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ