OPINIONS

Το παίρνει με την ομάδα του... Γεωργάτου

Το παίρνει με την ομάδα του... Γεωργάτου

Η απουσία ενός σοβαρού αντιπάλου στη μάχη για τον φετινό τίτλο, δίνει την ευκαιρία στον Πάουλο Μπέντο να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την κυρίαρχη θέση του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παίζοντας με τα παιδιά του... Γεωργάτου. Γράφει ο Θοδωρής Ρούσσος.

O Ολυμπιακός έκανε στη Βέροια ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου και εκμεταλλευόμενος τις απώλειες των Πανιωνίου, Ξάνθης και Παναθηναϊκού, αύξησε τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η ποδοσφαιρική λογική, όπως κι αν αυτή ορίζεται, λέει ότι σε διάστημα 12 αγωνιστικών, δεν θα χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Η ποδοσφαιρική λογική ενισχύεται, επίσης, από το γεγονός ότι η ομάδα του Πάουλο Μπέντο δεν έχει αντίπαλο στην κορυφή. Κι όταν πήγε να "αποκτήσει", τους κέρδισε όλους: Την ΑΕΚ ως 2η της βαθμολογίας, τον Παναθηναϊκό ως 2ο, τον ΠΑΟΚ ως 2ο, τον Πανιώνιο ως 2ο, την Ξάνθη ως 2η (δύο φορές).

Η απουσία ενός σοβαρού αντιπάλου, σε διάρκεια και όχι σε 90λεπτο, δίνει τη δυνατότητα στον Πορτογάλο προπονητή να προχωράει και να χτίζει τον επόμενο Ολυμπιακό πάνω σε ένα πλάνο, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά -ή αν θέλετε για τα Ολυμπιακά- δεδομένα.

Την Κυριακή, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στη Βέροια, με 5 Έλληνες. Όλοι τους γεννημένοι τη δεκαετία του '90! Οι τρεις από αυτούς (ο 98άρης Ρέτσος, ο 98άρης Νικολάου, ο 97άρης Ανδρούτσος), προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου. Και ο 92άρης Φορτούνης από τα "σπλάχνα" του βγήκε, αλλά η περίπτωσή του είναι διαφορετική, όπως και αυτή του 94άρη Στέφανο Καπίνο. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Μπέντο, όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα αυτά τα παιδιά, αλλά να κάνει και rotation! Σημειώστε ότι στον πάγκο καθόταν ο 97άρης, Γιώργος Μανθάτης, τον οποίο φέρεται να πιστεύει περισσότερο από όλους.

Με τους 8 από τους 11 γεννημένους τη δεκαετία του '90 (!), ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στη Βέροια, περισσότερο από τον αγωνιστικό χώρο, παρά από μια ομάδα που προσπαθεί να πείσει -πρώτα απ' όλους- τον εαυτό της ότι μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία.

Με μέσο όρο ηλικίας στο χθεσινό παιχνίδι τα 23 χρόνια, 11 μήνες και 18 ημέρες, οι ερυθρόλευκοι προελαύνουν για την κατάκτηση του τίτλου, αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την αδυναμία των διωκτών τους να τους απειλήσουν και ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο την κυρίαρχη θέση τους στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη για τα επόμενα χρόνια.

Κι αν η καθιέρωση όλων αυτών των πιτσιρικάδων στην πρώτη ομάδα λειτουργεί ως “ανάχωμα” στις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν από κάποιους για την προπονητική αξία του Μπέντο, αναδεικνύει παράλληλα την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και η οποία κορυφώθηκε με την παρουσία του Γρηγόρη Γεωργάτου. Άλλωστε, κατόπιν δικής τους εισήγησης, οι Ρέτσος και Νικολάου κλήθηκαν στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας. Και τους υπόλοιπους τους ξέρει. Τους έζησε και τους έδωσε όλα τα εφόδια για να μπορέσουν να σταθούν στον Πρωταθλητή Ελλάδας.

Κι αν μιλήσει κάποιος μαζί τους, θα διαπιστώσει ότι πρώτα απ' όλα, είναι παιδιά με αδαμάντινο χαρακτήρα και ποδοσφαιρική παιδεία. Τα παιδιά ενός ανθρώπου που “μεσουρανούσε” ποδοσφαιρικά, όταν εκείνα έρχονταν στη ζωή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ