OPINIONS

Καρντόσο, ο Ιντέγε!

Καρντόσο, ο Ιντέγε!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος φέτος δεν θα έχει στο ρόστερ του 1,5 επιθετικό (όπως πέρυσι) και πως η παρουσία του Οσκαρ Καρντόσο άλλαξε, από μόνη της, τον Μπράουν Ιντέγε.

Ο Μπράουν Ιντέγε είναι χωρίς αμφιβολία ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου. Τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που είδαμε πέρυσι από τον 28χρονο.

Με τον Πάουλο Μπέντο σε 5 παιχνίδια στον ερυθρόλευκο πάγκο, ο Νιγηριανός έχει σημειώσει ισάριθμα γκολ. Αυτό, όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σε 107' αγωνιστικά λεπτά στην φετινή Σούπερ Λίγκα έχει σημειώσει 4 γκολ. Χατ τρικ (το δεύτερο στην καριέρα του) με τη Βέροια και το νικητήριο γκολ σε βάρος του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, παιχνίδι στο οποίο είχε περάσει ως αλλαγή.

Σημειώστε ότι για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό την προηγούμενη σεζόν χρειάστηκε 8 αγώνες ή αν προτιμάτε 645' αγωνιστικά λεπτά!

Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι, με 10 γκολ συνολικά, δεν δικαίωσε το ντόρο που είχε γίνει γύρω από το όνομά του, ούτε τα 6 εκατομμύρια που δαπάνησε ο Ολυμπιακός για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα.

Αν και οι περισσότεροι φανταζόμαστε (άλλοι είμαστε σίγουροι) ότι οι μεγάλες απαιτήσεις γεννήθηκαν από το γεγονός ότι για να έρθει στην Ελλάδα άφησε την Premier League.

Ενισχύθηκαν δε από το γεγονός ότι η μεταγραφή του έκλεισε και ανακοινώθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, οπότε και παρουσιάστηκε ως "βόμβα" - γιατί το όνομά του δεν είχε διαρρεύσει.

Φέτος στο ξεκίνημα, δείχνει (και είναι) πιο αποτελεσματικός. Σε αυτή την αλλαγή, δεν έχει παίξει ρόλο (μόνο) η παρουσία του Πάουλο Μπέντο στην τεχνική ηγεσία, αλλά πολύ περισσότερο η παρουσία του Οσκαρ Καρντόσο στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ο Ιντέγε δεν μπορούσε πέρυσι να ζήσει τον ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα. Αρχικά, γιατί -προς έκπληξη πολλών- ο πιο ποιοτικός επιθετικός που είχε ο Ολυμπιακός, ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον, αποχώρησε κατόπιν εισήγησης του Μάρκο Σίλβα.

Και κατά δεύτερο λόγο, γιατί ο ταλαντούχος (με την πολυτάραχη lifestyle ζωή), Αλαν Πουλίδο, δεν έμοιαζε/ήταν/έγινε ποτέ ικανός να εκτοπίσει τον Ιντέγε από την κορυφή της επίθεσης.

Τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Καρντόσο όχι μόνο δεν έφερε ανισορροπίες στα αποδυτήρια της ομάδας (λόγω του μισθού του), αλλά ενίσχυσε τον ανταγωνισμό για τη "φανέλα βασικού" στη γραμμή κρούσης.

Κι αν στον Ολυμπιακό περιμένουν -πλέον- τον Παραγουανό να δικαιολογήσει τα 2 εκατομμύρια που θα εισπράττει ετησίως, μπορούν να αισθάνονται μια ασφάλεια ότι μέχρι ο ίδιος να πάρει μπρος, ο Ιντέγε θα είναι εκεί. Με καλή ψυχολογία και διάρκεια στο σκοράρισμα.

[Και μέσα σε όλα, από πίσω έρχεται ο -συνοδευόμενος από καλές συστάσεις- Πασιένσα]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ