OPINIONS

Η Άρσεναλ να μείνει έξω

Η Άρσεναλ να μείνει έξω

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει για το φετινό όμιλο του Ολυμπιακού στο Champions League, ο οποίος για τους πρωταθλητές αρχίζει και τελειώνει την 3η αγωνιστική στο Ζάγκρεμπ.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευτυχία να του "κάτσει" η Μπάγερν στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Και είναι ευτυχία για μια ομάδα 10+ μεταγραφών να αντιμετωπίζει το φαβορί του ομίλου σε ένα "πάμε κι ό,τι βγει" ματς.

Εκ του αποτελέσματος και παρά το βαρύ 0-3, αποδείχθηκε ότι η αποτυχημένη πρεμιέρα του Ολυμπιακού πέρασε στα ψιλά. Και ασφάλεια σε αυτό ήταν ότι αντίπαλος ήταν η Μπάγερν Μονάχου, εκ των φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Η καλύτερη Μπάγερν όλων των εποχών, σύμφωνα με τον Οτμαρ Χίτσφελντ.

Πάμε στο άλλο ματς. Σε πολλούς το αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ, ανάμεσα στην Ντίναμο και τον Ολυμπιακό προξένησε εντύπωση. Για αυτούς τους ίδιους, η νίκη των Κροατών έκανε πιο πολύπλοκα τα πράγματα στον όμιλο.

Δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Την εκτός έδρας Αρσεναλ την έχουμε "φάει με το κουτάλι”, ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Γιατί να αποτελεί έκπληξη η ήττα της ίδιας ομάδας ομάδας που έχει χάσει τρεις φορές στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία;

Η δικαιολογία "όταν έπαιζε με τον Ολυμπιακό, ήταν αδιάφορη", είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι τα δεύτερα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός σε κάποιες από αυτές τις αναμετρήσεις, θα έπαιρναν αήττητα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αυτή η επισήμανση αφορά όσους παρακολούθησαν τα παιχνίδια από κοντά και δεν προσπάθησαν απλά να ερμηνεύσουν το σκορ που είδαν γραμμένο στις εφημερίδες.

Οσον αφορά για τα “μπλεξίματα” στον όμιλο, τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά τον Ολυμπιακό. Ακόμα κι αν η Ντίναμο έχανε από την Αρσεναλ, ο στόχος του Ολυμπιακού θα ήταν ίδιος με αυτόν που είναι και τώρα: Αποτέλεσμα στην Κροατία και νίκη εντός έδρας.

Αυτό σημαίνει ότι η φάση των ομίλων για τον Ολυμπιακό αρχίζει και τελειώνει στο ματς της ερχόμενης αγωνιστικής στην Κροατία. Με νίκη ή ισοπαλία οι ερυθρόλευκοι θα γίνουν το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της 3ης θέσης του ομίλου. Ένα αβαντάζ που θα κληθούν να εξαργυρώσουν στο ματς του “Γ. Καραϊσκάκης”. Επί της ουσίας, αν ο Ολυμπιακός πάρει 4 βαθμούς σε αυτά τα δύο παιχνίδια δύσκολα θα χάσει το Europa League και αυτό θα πρέπει να βάλει ως στόχο απέναντι στον Σίλντενφελντ και την παρέα του.

Τώρα, αν η Ντίναμο δεν κερδίσει σε κανένα παιχνίδι τον Ολυμπιακό και στα υπόλοιπα τρία (με Μπάγερν εντός κι εκτός - και στο Λονδίνο με Αρσεναλ) πάρει τουλάχιστον 2 βαθμούς, τότε θα είναι τιμή της και καμάρι της να συνεχίσει εκείνη στην Ευρώπη.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα ήταν καλό η Αρσεναλ να μείνει έξω. Έξω από την κουβέντα των σεναρίων, αφού η λογική λέει ότι δεν θα κινδυνεύσει. Όσο απίθανο είναι να χάσει την πρωτιά του ομίλου αυτή η Μπάγερν, τόσο πιθανό είναι να προκληθεί ένα πρωτόγνωρο ντόμινο στον όμιλο και η Αρσεναλ να έρθει στον Πειραιά χωρίς να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για πρώτη φορά. Και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός ακόμα και έτσι έχει την τύχη του στα χέρια του. Την Τρίτη (29/9) ίσως την ορίσει κιόλας. Κάθε ματς στην Αγγλία (όπου δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία) είναι πρόκληση, αλλά το ντόμινο θα ξεκινήσει την επόμενη αγωνιστική από το Ζάγκρεμπ. Και εκεί ο Ολυμπιακός θα κληθεί να ρίξει αυτός το πρώτο πούλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ