OPINIONS

Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές

Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει για την στροφή στην ποιότητα (Champions League), το πρώτο μέλημα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν και το Allianz Arena, στο οποίο δεν πιάνουν οι κατάρες, δεν πιάνουν οι ευχές.

Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω του όσα (δεν) έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ετοιμάζεται για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της ιστορίας του.

Απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, θα επιδιώξει -πρώτα απ' όλα- να μην τσαλακώσει το καλό προφίλ, που με κόπο έχει "χτίσει" τα τελευταία χρόνια στο Champions League. Απέναντι στην μοναδική ομάδα που τον έχει κερδίσει φέτος. Απέναντι στην ομάδα, που έβαζε τρίτο γκολ στο Καραϊσκάκη και την ίδια ώρα ο Μίλερ έκανε νόημα στους συμπαίκτες του να πιέσουν για το τέταρτο.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, ας ρίξουμε μια ματιά στα φετινά εντός έδρας παιχνίδια της Μπάγερν...

14/08/15: Μπάγερν Μονάχου - Αμβούργο 5-0

29/08/15: Μπάγερν Μονάχου - Λεβερκούζεν 3-0

12/09/15: Μπάγερν Μονάχου - Αουγκσμπουργκ 2-1

22/09/15: Μπάγερν Μονάχου - Βόλφσμπουργκ 5-1

29/09/15: Μπάγερν Μονάχου - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 5-0

04/10/15: Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 5-1

24/10/15: Μπάγερν Μονάχου - Κολωνία 4-0

04/11/15: Μπάγερν Μονάχου - Αρσεναλ 5-1

07/11/15: Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη 4-0

Γίνεται αντιληπτό ότι το πρώτο μέλημα – θέλημα του Ολυμπιακού στο Μόναχο, δεν είναι να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" του Champions League, αλλά να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι σε μια γερμανική μηχανή που είναι ικανή να συνθλίψει και ατσάλι.

Φυσικά, οι 9 βαθμοί που έχει, μέχρι στιγμής, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, με δύο μεγάλα "διπλά" σε Λονδίνο και Ζάγκρεμπ και το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια από την 4η αγωνιστική, είναι προνόμια που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να του τα αφαιρέσει.

Όμως, υπάρχει και μία σημαντική παράμετρος που αφορά αποκλειστικά τον Ολυμπιακού, αφού η Μπάγερν δεν θα παίζει μόνη της το βράδυ της Τρίτης (αυτό τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε): Πώς θα παρουσιαστούν οι ερυθρόλευκοι μετά από 16 ημέρες αποχής από τα γήπεδα. Και σε αυτό θα κληθεί να παίξει μπάλα και ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος στους λίγους μήνες παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία, έχει (απο)δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί και να διαβάσει ένα παιχνίδι, προσαρμοσμένο στο υλικό που έχει στα χέρια του και στον αντίπαλο που έχει απέναντί του.

Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, επειδή στην έδρα της Μπάγερν δεν πιάνουν ούτε οι κατάρες, ούτε οι ευχές, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ούτε για τον Σίλβα, ούτε για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Αν ίσχυε αυτό, θα έπρεπε ήδη να έχουν διαλυθεί οι Αρσεναλ, Ντόρτμουντ, Ντίναμο, Βόλφσμπουργκ και Αμβούργο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ