OPINIONS

Διαβάστε τον Φουστέρ

Διαβάστε τον Φουστέρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θοδωρής Ρούσσος γράφει για τη δημόσια τοποθέτηση του Νταβίδ Φουστέρ. Για την -απλή, καθημερινή- χαρά του Ισπανού, που έγινε και δική μας. Όλων των φιλάθλων.

Το ποδόσφαιρο είναι πρώτα απ' όλα συναισθήματα. Μετά ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα (δόξα, χρήμα κτλ...). Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους φιλάθλους, αλλά και για τους ίδιους του ποδοσφαιριστές: γι' αυτούς που ξέρουν να το απολαμβάνουν.

Ένας από αυτούς είναι ο Νταβίδ Φουστέρ, ο οποίος επέστρεψε μετά από καιρό στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Ετρεξε, πίεσε, έκοψε, δημιούργησε και λίγο έλειψε να σκοράρει. Το γκολ του Τσόρι προήλθε από δική του προσπάθεια, ενώ σέρβιρε έτοιμο γκολ και στον Κολοβό, ο οποίος απέτυχε να κάνει το 2-0 στο πρώτο μέρος. Τον ένιωσαν οι αντίπαλοι, τον ένιωσαν όμως και οι συμπαίκτες του!

Ίσως, βέβαια, αν δεν είχε φύγει η πίεση του “αήττητου” (η ψύχωση που έλεγε κάποτε ο Κάτανετς), που είχε γίνει βίωμα στους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση και τον κόσμο, να μην βλέπαμε χθες τον Ισπανό στο Καραϊσκάκη. Υποθετική σκέψη αυτή, όπως και η απάντηση στο ερώτημα αν χωρούσε ο Φουστέρ στην ευρωπαϊκή λίστα.

O 34χρονος -πια- έχοντας ζήσει πολλά στην Ελλάδα, μοιάζει με τον πιο συνειδητοποιημένο χαρακτήρα (ποδοσφαιρικά και ανθρώπινα), που φοράει αυτή τη στιγμή την ερυθρόλευκη φανέλα και δικαιωματικά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Δεν είναι μόνο οι πικρίες που ένιωσε με τον παραγκωνισμό του από την ομάδα για λόγους τακτικής, αλλά και οι ατυχίες με τους τραυματισμούς, που ανάγκασαν τον Μάρκο Σίλβα να μην τον έχει στην καθημερινότητά του, άρα και στα πλάνα του. Ο ίδιος, αφού τα δούλεψε όλα αυτά μεθοδικά -και με το σώμα και με το μυαλό- είναι και πάλι εδώ. Και αυτό είναι αμφίδρομο κέρδος. Τόσο για την ομάδα του, όσο και για τον Φουστέρ.

Ο άνθρωπος που κάποτε έβαζε το κεφάλι του πάνω στις τάπες τού παπουτσιού τού αντιπάλου, που έπαιζε με δεμένα κεφάλια, που σκόραρε σε Ρωσία και Ουκρανία, την Πέμπτη στην κρίσιμη ρεβάνς με την Αντερλεχτ θα είναι στην εξέδρα. Δεν είναι επιλογή του. Επιλογή του ήταν να μοιραστεί τη χαρά του με τον απλό κόσμο, επειδή αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο!

“Νιώθω τόσο ευτυχισμένος που για πρώτη φορά φέτος ήμουν στην αρχική ενδεκάδα σε αγώνα Πρωταθλήματος. Ένιωσα χαρά και τιμή που μπόρεσα να στηρίξω ξανά την ομάδα μας! Σας ευχαριστώ όλους για την συνεχή σας υποστήριξη, ΘΡΥΛΟΣ!”

Αυτός είναι ο Νταβίδ Φουστέρ και η δική του χαρά γίνεται αυτόματα και δική μας, που τον έχουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτός είναι ο Νταβίδ Φουστέρ και τα λόγια αυτά θα πρέπει να διαβαστούν από τους “11” που θα έχουν το προνόμιο να είναι εκείνοι που θα μπουν την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη -αντί για εκείνον- για να αντιμετωπίσουν την Αντερλεχτ.

Νιώθω τόσο ευτυχισμένος που για πρώτη φορά φέτος ήμουνα στην αρχική ενδεκάδα σε αγώνα Πρωταθλήματος. 'Ενιωσα χαρά και τι...

Posted by David Fuster on Sunday, February 21, 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ