OPINIONS

Υπάρχει ζωή στον ΠΑΟΚ!

Υπάρχει ζωή στον ΠΑΟΚ!
ΠΑΟΚ πανηγυρική ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον ΠΑΟΚ και την αντίδραση που έβγαλε απέναντι στον Παναθηναϊκό όταν όλοι νόμιζαν ότι είχε...πεθάνει.

Είναι ίδιον μεγάλων ομάδων να αντιδρούν όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Όταν ειναι με την πλάτη στον τοίχο να μπορούν να σηκώνουν κεφάλι. Και ο ΠΑΟΚ είναι μια από αυτές τις ομάδες. Μπορεί στο 51' που ο Καλτσάς έκανε το 2-0, αυτό που κυριαρχούσε να ήταν ο φόβος μιας ενδεχόμενης βαριάς ήττας, όμως αυτό που είδαμε από εκεί και πέρα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση που πολλοί μπορεί να μη την περίμεναν και ένα μέταλλο που μέχρι εκείνο το σημείο οι νεαροί παίκτες του έδειχναν ότι τους έλειπε. Σίγουρα, έπαιξε σημαντικό ρόλο το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Τσίμιροτ και ξανάβαλε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, αλλά σε αυτά τα ματς είναι που γεννιούνται και νέοι ηγέτες. Σίγουρα ο Βόσνιος δεν είναι ακόμα ένας τέτοιος, αλλά χθες έδειξε ότι μπορεί να γίνει. από το δικό του τέρμα ο "Δικέφαλος" στην μερική ανατροπή, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να φτάσει και στην ολική.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι απέδειξε πως μέσα στα αποδυτήριά του υπάρχει πείσμα και διάθεση για να ανατραπεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η ομάδα.

Τι "πλήρωσε" για το 2-0 και τι τον οδήγησε στο 2-2

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ μπήκε ξεκάθαρα με επιθετικές διαθέσεις στο παιχνίδι. Από την αρχή του αγώνα ήθελε με την ταχύτητα και με την πολλή ενέργεια που διέθετε, λόγω της νεανικής ενδεκάδας που παρέταξε ο Τούντορ, να διεκδικήσει όσες περισσότερες πιθανότητες είχε για να πετύχει κάποιο γκολ. Υπήρχαν όμως δύο -τρία αρνητικά σημεία τα οποία τον οδήγησαν να αρχίσει το ματς με άσχημο τρόπο. Καταρχήν, μπήκε το ίδιο φοβισμένα όπως και στο "Καραϊσκάκη". Και μάλιστα και στα δύο ημίχρονα. Γκολ στο 9ο λεπτό του πρώτου μέρους από τον Μπεργκ και 2-0 από τον Καλτσά στο 6ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.

Αυτό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ όσον αφορά στην ψυχολογική προετοιμασία για τόσο σημαντικά παιχνίδια. Ακόμη, το σχήμα με τους τρεις στόπερ ήταν προβληματικό, ειδικά από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έβγαινε συνεχώς από τα άκρα. Ο Χατζηισαΐας δεν ήξερε να κινείται από δεξί στόπερ σε δεξί μπακ, ενώ ο Μαλεζάς, ίσως και επηρεασμένος από το γεγονός πως δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό, μπήκε άσχημα στο πρώτο μέρος στα μαρκαρίσματα του Μπεργκ.

Στο δεύτερο μέρος, πριν η κατάσταση προλάβει να διορθωθεί, ήρθε και το 2-0 σε αντεπίθεση από κόρνερ. Μετά όμως η ανασταλτική αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν βελτιωμένη και βοήθησαν σ' αυτό και οι αλλαγές του Στραματσόνι.
Από κει και πέρα, όμως, μίλησαν τα θετικά στοιχεία του ΠΑΟΚ. Αυτά που σημειώσαμε απο την αρχή. Ταχύτητα και ενέργεια. Συν κάποιες μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές. Όπως η μετάθεση του Πέλκα από τα άκρα στον άξονα. Που εκμεταλλεύτηκε μια ακόμη ασίστ του Μυστακίδη, ο οποίος άρπαξε από τα μαλλιά μία ακόμη ευκαιρία που του έδωσε ο Τούντορ.

Τι μένει μετά τους πανηγυρισμούς

Στα αποδυτήρια, αλλά και στα επίσημα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ η ισοπαλία πανηγυρίστηκε σαν νίκη. Λογικό, αφού ήρθε ενώ ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί στο καναβάτσο. Και απέδειξε ότι υπάρχει πείσμα και διάθεση για αντίδραση από τους παίκτες. Προφανώς δεν έχουν καμία διάθεση να βρεθούν πάλι μπροστά σε λαϊκά δικαστήρια. Αυτά όμως είναι για τους παίκτες. Οι διοικούντες θα πρέπει ήδη να σκέφτονται πως θα ενισχύσουν το νεανικό κορμό με έμπειρους παίκτες που διαθέτουν έντονη προσωπικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Τούντορ: "Περήφανος για τους παίκτες μου"

Η κριτική των παικτών του ΠΑΟΚ

Η "μάχη" των πλέι-οφ

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ