OPINIONS

Βούκιτς στον πάγκο υπάρχει μόνο ένας

Βούκιτς στον πάγκο υπάρχει μόνο ένας

Ο Κώστας Πετρωτός μιλά για την υπερβολική εμπιστοσύνη που έδειξε ο Χουμπ Στέφενς στον πάγκο του ΠΑΟΚ και παραλίγο να στοιχίσει κόντρα στον Εργοτέλη.

Τον τίτλο της χρυσής αλλαγής του ΠΑΟΚ έδειξε ότι τον διεκδικεί πολύ δυνατά ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς εδώ και μερικές εβδομάδες. Για την ακρίβεια, από τα παιχνίδια με την Σαχτιόρ Καραγκαντί και τον Πλατανιά, όταν και πάλι έδωσε στο “Δικέφαλο” τη νίκη ενώ ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Χθες, όμως, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι μάλλον αποτελεί το ακλόνητο φαβορί για να τον κατακτήσει, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο φάουλ-γκολ, την ώρα που οι παίκτες του Εργοτέλη είχαν ήδη αρχίσει να πιστεύουν ότι είναι ανίκητοι εκτός έδρας (υπέστησαν την πρώτη ήττα μακριά από το Παγκρήτιο).

Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε θετικά από το ζέσταμα σε εκτελέσεις φάουλ που έκανε στην ανάπαυλα, ωστόσο, αυτό που σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο ήταν η αποφασιστικότητα με την οποία πήγε να δοκιμάσει το πόδι του. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός, μόλις σφυρίχτηκε το φάουλ υπέρ του από τον Κάκο, πήρε τη μπάλα στα χέρια του και την έστησε για να εκτελέσει.

Το πλασαριστό χτύπημά του έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Αθανασίου (MVP μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα), προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στην εξέδρα και τη σουίτα του Σαββίδη, που αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την προσωπική απόφασή του τον περασμένο Γενάρη να φέρει στην Τούμπα τον Παρτιζάνο.

Θα είναι πάντα η λύση ο Βούκιτς;

Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός κάλυψε σίγουρα όλες τις αδυναμίες που είχε δείξει μέχρι εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν μια για πάντα. Υπάρχουν, και καλό είναι να τις “χωνέψουν” και οι οπαδοί της ομάδας (για να ξέρουν τι περιμένουν κάθε φορά που πάνε στο γήπεδο) και οι διοικούντες (για να φροντίσουν να κάνουν σωστές κινήσεις ενίσχυσης το Γενάρη).

Το κυριότερο πρόβλημα του φετινού ΠΑΟΚ, αφορά στη διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες που παίρνουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής και τις “ρεζέρβες”, κυρίως αυτές που αγωνίζονται λίγο..

Αν θέλουμε, λοιπόν, να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να ομολογήσουμε πρώτα απ΄ όλα ότι το αμυντικό δίδυμο Κατσουράνη-Βίτορ απέχει πολύ από το αντίστοιχο Κατσικά-Λόπεθ. Γι' αυτό και μέσα σε μία εβδομάδα, από το ματς με τον Πανθρακικό που η ομάδα της Κομοτηνής αδυνατούσε να φθάσει με αξιώσεις απέναντι από τον Χακόμπο, φθάσαμε στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη που συχνά-πυκνά έβγαζε αντεπιθέσεις “φαρμάκι”, ειδικά από την ώρα που αποχώρησε και ο Βίτορ με τραυματισμό.

Ο Κατσουράνης, λοιπόν, θα έπρεπε να βρίσκεται στην γραμμή άμυνας για να μην χαλάσουν οι ισορροπίες, προτιμήθηκε, όμως να προωθηθεί στα χαφ, στη θέση του τιμωρημένου Τζιόλη, αφού ο Λόρενς δεν ικανοποίησε καθόλου τον Στέφενς στο ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα και έμεινε στον πάγκο.

Είναι προφανές ότι απόντος του Τζιόλη, διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις για το κέντρο της άμυνας, ουσιαστικά, δεν υπάρχουν, αν ο Στέφενς δεν θέλει να πάρει τον Κατσουράνη από την άμυνα.

Το ίδιο ισχύει, επίσης, και για τον Στέφανο Αθανασιάδη που μεγάλη μερίδα του κόσμου του ασκούσε πολύ έντονη κριτική τελευταία, κυρίως για γκολ που δεν έβαζε, μέχρι που σε δύο παιχνίδια πήρε... δυνατή γεύση από Νέτσιντ, με αποτέλεσμα όλοι να διαπιστώσουν ότι ο Τσέχος φορ, σ' αυτή τη φάση, μπορεί να χρησιμοποιείται ελάχιστα.

Φαντάζομαι ότι αν το ματς γινόταν ξανά, ο Στέφενς δεν θα έκανε το λάθος να αφήσει και Τζιόλη και Αθανασιάδη εκτός μάχης. Θα “μοίραζε” τις τιμωρίες των δύο παικτών για να αλλοιώσει όσο το δυνατό λιγότερο την ενδεκάδα που ρολάρει και να κρατήσει σταθερές στο παιχνίδι της ομάδας

Ευτυχώς για τον Ολλανδό τεχνικό, ελέω Βούκιτς, όλα αυτά μπήκαν στο περιθώριο και πλέον θα έχει το χρόνο να σκεφτεί και να πάρει τις αποφάσεις του για τη διαχείριση του ρόστερ και το τι πρέπει να κάνει για να ανέβει η προσφορά των παικτών που ανήκουν σ΄ αυτό.

Φυσικά, “καθαρή” λύση μπορεί να δοθεί μόνο το Γενάρη, όταν ο Ιβάν Σαββίδης, σεβόμενος την ομάδα που χτίζει, θα πρέπει να την ενισχύσει με δύο-τρεις παίκτες επιπέδου για να αποκτήσει ακόμη περισσότερες επιλογές πρώτης γραμμής ο πάγκος του “Δικεφάλου” και να μην ψάχνει η ομάδα συνεχώς τη μία ενέργεια του Βούκιτς.

Δεν είναι ξεγραμμένος στο Καραϊσκάκη

Πάντως, θα ήταν πραγματικά άδικο προς τον φετινό ΠΑΟΚ να μην υπογραμμίσουμε με έντονα γράμματα το πνεύμα νικητή που διαθέτει και του δίνει τη δύναμη να κάνει ανατροπές και να βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τις νίκες.

Αυτό θα αποτελέσει και το πιο σημαντικό “όπλο” του στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, στο οποίο πάει με τον τίτλο του αουτσάιντερ. Ας μην τον έχουν ξεγραμμένο ορισμένοι από τώρα. Παρά την πιθανή απουσία του Βίτορ (μέχρι αύριο θα υπάρξει οριστικά πόρισμα για τον τραυματισμό του), ο “Δικέφαλος” θα μπει με διάθεση να... πουλήσει ακριβά το τομάρι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ