OPINIONS

Σαν τον παλιό καιρό

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ, Κομίνης EUROKINISSI

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την εικόνα που είδε όλη η υφήλιος αλλά "διέγραψε" το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Κομίνης, γυρίζοντας το ποδόσφαιρο σε άλλες εποχές.

Αλίμονο αν προσπαθούσαμε να υποκαταστήσουμε τους δικαστές και να βγάλουμε απόφαση για ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι, όπως είναι το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από την τύχη του οποίου, ουσιαστικά, κρίνεται και η τύχη του πρωταθλήματος.

Χύθηκε πολύ μελάνι για να στελεχωθούν οι πειθαρχικές επιτροπές με τακτικούς δικαστές (αν και στο Διαιτητικό υπάρχουν ακόμη δικηγόροι...) και θα είναι πραγματικά άδικο να τα "τσουβαλιάσουμε" όλα.

Προφανώς, σε πρώτο βαθμό, ο Σπύρος Καποδίστριας είναι αυτός που έχει το απόλυτο δικαίωμα να αξιολογήσει:

-Το αν και πόσο τρομοκράτησε τους παίκτες της ΑΕΚ η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο (δεν αρνήθηκε κανείς από τον ΠΑΟΚ ότι έφερε όπλο κι ότι ήταν σοβαρό λάθος του κι απορώ γιατί ακόμη γίνεται συζήτηση για το αντίθετο) και τα δύο συμβάντα εντός αγωνιστικού χώρου: την απώθηση του Δημητριάδη από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και το "you are finished" (σε όποια εκδοχή κι αν το είπε) του Λούμπος Μίχελ προς τον διαιτητή.

-Το αν συνιστά άρνηση της ΑΕΚ να βγει να παίξει τα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα η επίκληση του Μηνά Λυσάνδρου σε "κλίμα τρομοκρατίας". Αυτή είναι η δουλειά του αθλητικού δικαστή, που μπορεί να την κρίνει μόνο η επιτροπή εφέσεων και στη συνέχεια το Διαιτητικό της ΕΠΟ.Υπάρχει, όμως, ένα σημείο που δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει και γυρίζει το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Ποιο είναι αυτό;

Ότι το φύλλο αγώνα δεν αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα. Όλοι, είτε βρίσκονταν στο γήπεδο, είτε παρακολούθησαν τον αγώνα από την τηλεόραση, πρώτα είδαν τον Κομίνη να κατακυρώνει το γκολ και να τρέχει μαζί με τον βοηθό Ποντίκη προς τη σέντρα, στη συνέχεια τον δεύτερο να σταματά πιάνοντας το ακουστικό του (άκουσε κάτι στην ενδοεπικοινωνία, προφανώς, από τον τέταρτο διαιτητή Στυλιαρά) και μετά και από τις διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ και τη συνομιλία διαιτητή-βοηθού, το γκολ να ακυρώνεται.

Το χέρι του Θεσπρωτού ρέφερι σηκώθηκε ψηλά και λίγο αργότερα ενημερώθηκαν και οι αρχηγοί των δύο ομάδων. Και, τέλος, μετά από μιάμιση ώρα μέσα στα αποδυτήρια, ενημερώθηκαν οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος ότι το ματς διακόπηκε οριστικά, αλλά με το σκορ 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.Ποια ήταν η εκδοχή του Κομίνη για όλα τα παραπάνω;

"Στο 89ο λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδας αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β' βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη, (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του.

Προτού ανακοινώσω την απόφαση μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κύριος Σαββίδης Ιβάν με την συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο...".

Τα υπόλοιπα τα έχετε διαβάσει, δεν χρειάζεται να τα παραθέσω ξανά για να μην σας κουράσω. Ο Κομίνης δεν λέει ΛΕΞΗ για το πώς το σπριντ προς τη σέντρα μετατράπηκε σε αλλαγή απόφασης και ακύρωση του γκολ του Βαρέλα. Δεν λέει τίποτα, δηλαδή, για την στιγμή δηλαδή που "γέννησε" τα υπόλοιπα γεγονότα.

Ο δικαστής, όμως, είναι υποχρεωμένος να κρίνει με βάση αυτό το φύλλο αγώνα (φυσικά και όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της εκδίκασης), το οποίο ο Θεσπρωτός ρέφερι επανέλαβε στο απαντητικό του email, αποφεύγοντας την αυτοπρόσωπη παρουσία του και κατάθεσή του στην διάρκεια της εκδίκασης.

Η δική του τοποθέτηση είναι ένα φύλλο αγώνα με μισόλογα και λάθος παράθεση γεγονότων.Με απλά λόγια, το ντέρμπι της χρονιάς "τυλίχθηκε" σε ένα φύλλο γεμάτο ανακρίβειες.Θύμισε τις εποχές που, χωρίς τηλεοπτική εικόνα, υπήρχαν ρεπορτάζ που έκαναν έκπτωση σε σκορ φιλικών αγώνων των ομάδων μας στο εξωτερικό.

Μάλλον, σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο μας, βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή του λίθου...

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κομίνης: "Ό,τι γράφει το φύλλο αγώνα"
Μίχελ: "Ο Κομίνης άλλαξε την απόφασή του λόγω άγχους"
"Πάγωσαν" οι ανανεώσεις στον ΠΑΟΚ, "ζεστό" του Ουάρντα
Σύσκεψη κορυφής για "Τμήμα Αθλητικού Εγκλήματος"
Πρίγιοβιτς: "Οι παίκτες της ΑΕΚ ήθελαν να βγουν, αλλά κάποιος τους είπε όχι"
Αναμένοντας το σκεπτικό της απόφασης Σκουτέρη για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Γ. Σαββίδης: "Μην πανηγυρίζετε πρόωρα"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ