OPINIONS

ΠΑΟΚ έγινε μέσα από τις διαφωνίες

ΠΑΟΚ έγινε μέσα από τις διαφωνίες
Τζαβέλλας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για το ωραίο απόγευμα στα Χανιά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ που έγινε θέμα συζήτησης, ευελπιστώντας ότι δεν θα εξελιχθεί σε πιο σημαντικό από όσα φανέρωσε η "εξάρα"..

Να βλέπεις οπαδό του ΠΑΟΚ να παρακολουθεί ήρεμος ένα παιχνίδι, χωρίς αγωνία για το αποτέλεσμα και να χαίρεται τις φάσεις και τα γκολ που δημιουργεί η ομάδα του... Εικόνα σπάνια, γι' αυτό και αποτελεί αξία ανεκτίμητη (που λέει και η διαφήμιση).

Το ζήσαμε χθες παρακολουθώντας το ματς στα Χανιά, όπου η ομάδα του Τούντορ είχε αρκετά κέφια και σε συνδυασμό και με το αριθμητικό μειονέκτημα του αντιπάλου έφεραν το ευρύ 6-2 που θα μπορούσε να είχε πάρει και ασυνήθιστες διαστάσεις αν η μπάλα δεν έβρισκε τρεις φορές στο δοκάρια και αρκετές ακόμη στα χέρια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Πρίφτη.

“Ε, καλά, θα μας γράψεις τώρα για... θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί των Χανίων;”μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος που διαβάζει αυτό το κείμενο, πριν όμως εγκαταλείψει την ανάγνωση θα του αντιτείνω “φυσικά και δεν είναι θρίαμβος, ας σκεφτεί όμως τι θα γινόταν αν ο ΠΑΟΚ ανέτρεπε με το ζόρι ή δεν το έκανε καθόλου το 1-0 των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά”.

Το 6-2, λοιπόν, αξίζει να το υπογραμμίσει κανείς, κυρίως, λόγω των πρωταγωνιστών του. Πριν το ματς ποιος θα στοιχημάτιζε ότι ο Έρικ Σάμπο, για παράδειγμα, θα κάνει χατ-τρικ ή ο Ζάιρο θα βάλει ένα γκολ και θα έχει τρεις ασίστ; Ποιος ήταν σίγουρος ότι ο Τσίμιροτ θα έχει αυτή την ελπιδοφόρα εικόνα ή ο Αντώνης, όπως έγραφε η φανέλα που φορούσε, θα έκανε τόσο αξιόλογα σουτ;

Για ένα πράγμα ήμασταν σίγουροι και το είδαμε και ζωντανά, έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα: Ότι ο Κλάους είναι κομμάτι από τη σάρκα του ΠΑΟΚ. Αισθάνεται όπως οι οπαδοί στην κερκίδα γι' αυτό και η κάμερα τουOTE TVτον “συνέλαβε” να τραγουδά στον πάγκο τα συνθήματα της “ασπρόμαυρης” κερκίδα.

Ναι, είναι ο ίδιος Κλάους που πριν λίγες μέρες λοιδορήθηκε από πολλούς γιατί φωτογραφήθηκε με το κινητό του να δείχνει την περιβόητη εικόνα με τις μπαλαρίνες. Τότε πολλοί το εξέλαβαν ως “πολεμική” ενάντια στον Τούντορ (που λίγες μέρες μετά βοήθησε να νιώσει λίγο πιο άνετα με τα γκολ που σημείωσε στην Καλλονή).

Ποτέ δεν θα υπάρχει μία άποψη

Παίρνω αφορμή από το θέμα με τον Κλάους, για να πάω σε ένα άλλο που “γέννησε” συζητήσεις στα ερτζιανά και στο διαδίκτυο: Γιατί φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Τζαβέλλας.

Ως ερώτηση στέκει και από πλευράς ρεπορτάζ καταρχήν: Οι αρχηγοί της ομάδας είναι ο Αθανασιάδης, ο Τζιόλης και ο Μαλεζάς. Αυτούς είχε συναντήσει προ ημερών ο Ιβάν Σαββίδης για να τους κάνει τα παράπονα για τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας και να ζητήσει άμεση αφύπνιση. Χθες, ο 28χρονος αμυντικός πήρε το περιβραχιόνιο κατ'΄εντολή του Ίγκορ Τούντορ. Οπότε δεν υπάρχει τίποτα... παράτυπο, ούτε “σκοτεινό” στην επιλογή του. Ο Κροάτης τον εμπιστεύεται (φαίνεται και από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στις στημένες φάσεις) και ως εκεί.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι αυτή η επιλογή δεν αρέσει σε αρκετούς. Κυρίως, σε αυτούς που θεωρούν ότι ο Τζαβέλλας έβαζε εμπόδια στον Αναστασιάδη πέρυσι στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Θεωρούν δεν μπορεί ο συγκεκριμένος παίκτης να εκφράζει την έννοια “αρχηγός” στον ΠΑΟΚ

Σ' αυτό το σημείο, έχει αξία να πούμε ότι ο ίδιος ο Τζαβέλλας έχει αναγνωρίσει ότι έκανε αρκετά λάθη πέρυσι-όχι βέβαια γιατί ήθελε το κακό του ΠΑΟΚ-έχει βάλει ως στόχο να μην τα επαναλάβει φέτος και μέχρι τώρα δεν δίνει δικαιώματα σε κανέναν να τον κατηγορήσει.

Όμως, κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από έναν οπαδό να μη γουστάρει έναν παίκτη του. Ως εδώ όλα είναι σεβαστά. Και θα παραμείνουν, αρκεί να μην ξεπερνούν το όριο πέρα από το οποίο η διαφωνία γίνεται πρόβλημα για την ομάδα. Όσο εκφράζεται σε απόψεις και θέσεις και δεν “απασχολεί” τα παιχνίδια, αυτά καθ' αυτά, είναι απόλυτα φυσιολογικό για τον ΠΑΟΚ.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ από τη μέρα που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα προχωρά και μεγαλώνει μέσα από διαφωνίες. Αυτό το στοιχείο τον διαχωρίζει από άλλους συλλόγους που ακολούθησαν μία κοινή γραμμή όλοι μαζί-και χωρίς αντιπολίτευση-και βρέθηκαν σε πολύ άσχημα μονοπάτια.

Οι διαφορετικές απόψεις, το γεγονός ότι δεν επικρατούσε η μία ή η άλλη πλευρά γιατί, τελικά, δεν είχε τη δύναμη να το κάνει, είναι και ο λόγος που ο Σαββίδης ανέλαβε την ομάδα. Γιατί άπαντες συμφώνησαν διαφωνώντας ότι το καράβι είναι πολύ μεγάλο για να το κουμαντάρει μία μόνο πλευρά. Χρειαζόταν ικανός καπετάνιος με όλα τα εχέγγυα (κυρίως το χρήμα).

Κοντολογίς, καλές είναι οι διαφωνίες, υγεία εκφράζουν, αρκεί να υπάρχουν με μοναδικό γνώμονα το πώς ο ΠΑΟΚ θα γίνει καλύτερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ