OPINIONS

ΠΑΟΚ... αγχολυτικό

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την ψυχολογική πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, στην σκληρή μάχη του πρωταθλητισμού και μας τη θύμισαν στα Χανιά οι παίκτες και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Είναι λογικό μετά το... πάρτι με τον Παναθηναϊκό, οι απαιτήσεις όλων από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ για το ματς με τον ουραγό Πλατανιά να ήταν τεράστιες. Πολλοί περίμεναν ότι το κοντέρ θα σταματούσε πάνω από τα τέσσερα γκολ και είχαν ετοιμαστεί για ένα χαλαρό απόγευμα.

Η πραγματικότητα (εξέλιξη του αγώνα) ήρθε να τους προσγειώσει και να τους δείξει ότι κάθε βήμα θέλει πολλή προσπάθεια και αντοχή στην ψυχολογική πίεση.

Ειδικά, το δεύτερο στοιχείο το διέθετε χθες ο Στέλιος Μαλεζάς. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ απέδειξε ότι ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία στο ποδόσφαιρο είναι το καθαρό μυαλό στις στιγμές πίεσης. Αυτό που οδηγεί στη σωστή επιλογή όταν η μπάλα... καίει. Και αυτό που έκανε στη φάση του γκολ ήταν το τέλειο αγχολυτικό για τον ΠΑΟΚ.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την προηγούμενη Κυριακή, ακριβώς την ίδια δουλειά, κάτω από διαφορετικές, όμως, συνθήκες (μία Τούμπα που και... νεκρούς ανέσταινε) την είχε κάνει ο Δημήτρης Πέλκας. Το ότι αμφότεροι είναι Έλληνες μόνο τυχαίο δεν είναι. Είναι αυτοί που νιώθουν περισσότερο από τον καθένα, τι ευθύνη κουβαλάνε, πόσο μεγάλη είναι η φετινή ευκαιρία για να πάρει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο. Και αυτό είναι που "καθαρίζει" το μυαλό.

Το ζητούμενο, όμως, είναι ο ΠΑΟΚ να "εθιστεί" σ' αυτή την αντίδραση στις στιγμές πίεσης. Να κάνει βίωμά του το πνεύμα νικητή. Το "κερδίζουμε, είτε παίζουμε καλά, είτε όχι". Από αυτή την άποψη είναι πολύ σημαντικό το "τρία στα τρία".

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ

Κι αν θέλετε και αποδείξεις για το πόσο μεγάλο ψυχολογικό βάρος δημιουργεί ο πρωταθλητισμός, απλά διαβάστε ενδεικτικά τις δηλώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ μετά το ματς στα Χανιά.

Δημήτρης Λημνιός: "Είπαμε πριν το ματς ότι θέλαμε τη νίκη, ακόμα και με κακή εμφάνιση... Λυτρωθήκαμε με το γκολ του Μαλεζά".

Δημήτρης Πέλκας: "Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, το είδαμε κι εμείς και η ΑΕΚ που δεν κατάφερε να κερδίσει σήμερα (σ.σ. προφανώς η γκέλα της Ένωσης με τον Απόλλωνα μεγάλωσε το άγχος) ".

Ακόμη κι ο Γιώργος Σαββίδης, ομολόγησε μέσω instagram, ότι πλέον κάθε λάθος κοστίζει.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να ανακτήσει την ηρεμία του και να πάει χωρίς επιπλέον πίεση, σε μία ούτως ή άλλως αγχωτική σεζόν, στη διακοπή του πρωταθλήματος.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εκεί πέφτει το βάρος στον Ραζβάν Λουτσέσκου κατά κύριο λόγο, αλλά και στον Λούμπος Μίχελ κατά δεύτερο, να αξιολογήσουν σωστά την κατάσταση. Ο Ρουμάνος κόουτς να βρει τον τρόπο να προσθέσει και τα επιπλέον στοιχεία που χρειάζονται για να πατηθεί λίγο παραπάνω το γκάζι στην κούρσα του τίτλου. Και μαζί με τον Σλοβάκο τεχνικό διευθυντή να κάνουν και τις σωστές επιλογές στις δύο-τρεις μεταγραφές που έχει ανάγκη ο Δικέφαλος.

Χθες, για παράδειγμα ο κόουτς του ΠΑΟΚ δήλωσε χαρούμενος γιατί, μετά το γκολ του Μαλεζά "το παλέψαμε ακόμα περισσότερο και τελικά πήραμε τη νίκη". Ξέρει όμως και εκείνος ότι το καλύτερο θα ήταν να είχε βάλει ένα δεύτερο γκολ η ομάδα του και να είχε ησυχάσει...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ