OPINIONS

Πάει στον τελικό, νιώθοντας δυνατός

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός υπογραμμίζει με έντονα γράμματα την αντίδραση του ΠΑΟΚ παραμονές του τελικού τώρα που κάθεται η σκόνη από τα δύο πολυσυζητημένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Μην περιμένει κανείς ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου ή οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα χρησιμοποιούν μελλοντικά διαφορετικό σκεπτικό και λεξιλόγιο όταν αναφέρονται στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, από την δικαστική έκβαση των οποίων κρίθηκε τελικά το πρωτάθλημα της περιόδου 2017-2018.

Γι' αυτούς η κυρίαρχη σκέψη θα είναι η "κλοπή", αφού στο ένα οι αντίπαλοι δεν κατέβηκαν καθόλου να παίξουν και στο άλλο αποχώρησαν όταν ο Κομίνης άρχισε να μαδά τη μαργαρίτα για ένα γκολ που στην αρχική αντίδρασή του είχε κατακυρώσει.

Αυτό είναι κάτι παγιωμένο πλέον στη συνείδησή τους και δεν χρειάζεται να μένουμε άλλο σ' αυτό. Είναι ανθρώπινο και απολύτως σεβαστό το συναίσθημά τους, όσο κι αν διαφωνούν μαζί τους οι οπαδοί της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και οποιοσδήποτε άλλος.

Το ζητούμενο σχεδόν δύο μήνες μετά από εκείνο το δύσκολο βράδυ της 11ης Μαρτίου είναι ο ΠΑΟΚ να αποδεχθεί ότι η ζωή συνεχίζεται και να κοιτάξει πώς θα πορευτεί από εδώ και στο εξής.

ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΔΙΚΙΑΣ, ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του μέχρι και χθες απέδειξαν ότι διαχειρίστηκαν άψογα το συναίσθημα αδικίας. Διατήρησαν σε υψηλά στάνταρ τα επίπεδα απόδοσής τους, συνέχισαν να κερδίζουν τους αντιπάλους τους μέσα και έξω από την Τούμπα και έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου στο Κύπελλο. Απομένει μόνο ο τελικός που για πολλούς αποτελεί τεράστια "παγίδα" λόγω του ότι θα διεξαχθεί με αντίπαλο την ΑΕΚ και μάλιστα στο γήπεδο της.

θα μου επιτρέψουν όσοι ασπάζονται μία τέτοια άποψη να παραπέμψω σε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι ο οργανισμός ΠΑΟΚ έχει ωριμάσει ακόμη περισσότερο μετά από όσα συνέβησαν στα δύο δύσκολα βράδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

-Διοικούντες, Λουτσέσκου, παίκτες προσπέρασαν πολύ γρήγορα την ξεκάθαρα άδικη, για τον ΠΑΟΚ, επιλογή να διεξαχθεί ο τελικός στην έδρα της ΑΕΚ. Προέταξαν, μάλιστα, ο Ρουμάνος τεχνικός και οι παίκτες του την παράμετρο της ασφάλειας στην οποία, ναι, το ΟΑΚΑ υπερτερεί έναντι οποιουδήποτε άλλου γηπέδου (προφανώς είναι τραγικό να μην υπάρχει άλλο γήπεδο κατάλληλο να διεξαχθεί ο αγώνας κι αυτή είναι μία κουβέντα που πρέπει να ανοίξει άμεσα μετά τις 12 Μαΐου).

-Ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε, αμέσως μόλις το θέμα πήγε να ανοίξει, να βάλει φρένο στην συζήτηση για το αν θα πήγαινε στο ΟΑΚΑ το βράδυ του τελικού. Αντιλήφθηκε ότι πολλοί τον περιμένουν στην γωνία και το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν να δημιουργηθεί ένταση που ενδεχομένως θα έκανε κακό στην ίδια του την ομάδα. Επιπλέον, δεν προσπάθησε να δώσει καμία απάντηση στον Δημήτρη Μελισσανίδη για τις δηλώσεις περί Μάου-Μάου και το ίδιο ισχύει και για Λουτσέσκου και παίκτες.

-Ο Λουτσέσκου που μιλούσε συνεχώς για την αδικία στην υπόθεση πρωτάθλημα, τους 70 βαθμούς και το ένα ματς λιγότερο, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: "Ο τελικός είναι μια άλλη ιστορία… Θα πρέπει να είμαστε σωστοί. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και ο τελικός θα είναι δύσκολος". Υπολογίστε ότι λίγες μέρες πριν ο Χιμένεθ τον είχε προκαλέσει δημόσια με την δήλωσή του περί ντόπινγκ κοντρόλ και στους προπονητές και τι πιο εύκολο από το να απαντούσε σε ανάλογο ύφος.

-Επιπλέον, ο Ρουμάνος τεχνικός και οι παίκτες του δεν θέλησαν να πουν οτιδήποτε για τον διαιτητή του τελικού, παίρνοντας αφορμή και από τον απίστευτο, δίωρο ορισμό του Κομίνη στο Πανιώνιος-Λεβαδειακός πριν λίγες μέρες.

Ούτε καν να αναφερθούν στην αποβολή του Λιβάγια στη Ριζούπολη που "πνίγηκε". Ο κόουτς του ΠΑΟΚ είπε απλά ότι νιώθει πως μπορεί να αντιμετωπίσουν, ο ίδιος και η ομάδα του, οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί στον δρόμο του. Μέσα στο τερέν, καθαρά ποδοσφαιρικά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ

Από που εκπορεύεται η, κατά την άποψή μου, απόλυτα ώριμη στάση του ΠΑΟΚ; Θα μου επιτρέψετε σ' αυτό το σημείο να ευλογήσω τα γένια μου. Να παραπέμψω στο άρθρο που είχα γράψει την επομένη της δύσκολης βραδιάς του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με τίτλο "Μην αδικείς τον δικό σου ΠΑΟΚ".

Τότε, λοιπόν, είχα σημειώσει αυτό που με έναν διαφορετικό, αλλά εύστοχο τρόπο, σημείωσε και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο ποστάρισμα του μετά το τέλος των αγώνων σε Τούμπα, Ριζούπολη το βράδυ του Σαββάτου: "Για εμάς το μέλλον είναι ευοίωνο, δεν θα το υπονομεύσουμε μόνοι μας. Η συλλογή κανονικών τίτλων έχει ξεκινήσει στην εποχή του Ιβάν Σαββίδη και καμία ευκαιρία δεν είναι η τελευταία".

Πολύ απλά, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να γκρεμίσει έτσι απλά ό,τι χτίζει εδώ και καιρό ή να μην μετρήσει πόσο πολύ έχει προοδεύσει σ' αυτό το διάστημα.

Αυτό ακριβώς το συμπέρασμα είναι που τον οδηγεί σε μία μετρημένη, στοχευμένη 100% σε ποδοσφαιρικές επιλογές στρατηγική, ενόψει τελικού.

Να το πούμε πιο απλά: Στην Τούμπα νιώθουν ότι διαθέτουν καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ και είναι έτοιμοι να πάρουν το Κύπελλο κερδίζοντας την μέσα στην έδρα της. Τόσο απλά. Και για να μην δημιουργούμε φαύλο κύκλο μόνοι μας, ένα ματς δεν θα δώσει την οριστική απάντηση για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα.

Αυτό θα συζητιέται σταθερά και για πολύ καιρό και η κουβέντα θα "φουντώνει" κάθε φορά που θα έρχεται η ώρα για το μεταξύ τους ντέρμπι. Αλλά αυτή η αντιπαλότητα, όταν γίνεται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, είναι ό,τι πιο απολαυστικό μπορεί να προσφέρει το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. 1 Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το ΠΑΟΚ-Πλατανιάς. Τα βαριά χαρτιά του ΠΑΟΚ είναι γνωστά (Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς, Βιεϊρίνια, Πέλκας που ο Λουτσέσκου αντικατέστησε νωρίς για να προστατεύσει από το ενδεχόμενο δεύτερης κίτρινης) και φυσικά ο Λέο Μάτος, που χθες, μετά από καιρό, μας θύμισε στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό.

Υ.Γ. 2 Μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζεται η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις δύο βαθμολογίες κλπ. Χιούμορ όπως αυτό που προκύπτει από τη σκέψη "σκεφτείτε τι θα γινόταν στην συζήτηση για τον πρώτο σκόρερ αν το γκολ του Βαρέλα το είχε πετύχει ο Πρίγιοβιτς και αύριο (σ.σ. την Κυριακή) ο Ανσαριφάρντ σημειώσει κι αυτός δύο γκολ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ