OPINIONS

Όλα δείχνουν... δεύτερο τελικό με ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Πρίγιοβιτς που έλειπε για τον τίτλο, τα Ελληνάκια που ο Βλάνταν Ίβιτς πρέπει να προωθήσει και η πρωτιά στα playoffs που θα παιχθεί, όπως όλα δείχνουν, στο ΟΑΚΑ την άλλη Κυριακή (28/5). Ο Κώστας Πετρωτός βγάζει συμπεράσματα από την κομβική νίκη του ΠΑΟΚ.

Το έχουμε επισημάνει ξανά, αλλά φροντίζει ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς να μας το θυμίζει αρκετά συχνά. Το έκανε και κόντρα στον Πανιώνιο με πολύ εμφατικό τρόπο. Αν βρισκόταν από την αρχή της σεζόν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, είναι πιθανό ο Δικέφαλος να είχε πανηγυρίσει τον τίτλο και τώρα να ήταν σε διακοπές.

Ο Σέρβος αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός μεγάλου γκολτζή για μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ότι μπορεί να προσφέρει στο πιάτο την καταλυτική στιγμή που αλλάζει τη μοίρα ενός αγώνα, όπως έκανε με τον Πανιώνιο..

Ο 27χρονος επιθετικός έχει καταφέρει σε 4 μήνες ή αλλιώς σε 17 ματς να πετύχει 10 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις). Αν βγάλουμε τις περίπου 40 μέρες που απουσίαζε λόγω του τραυματισμού του στην κλείδα μιλάμε για 10 γκολ σε 80 μέρες (κόντρα στα 5 του Κλάους σε 33 ματς ή ακόμη πιο «χτυπητά» στα 0 σε 22 ματς πρωταθλήματος). Μεγάλη επίδοση που πιστοποιεί όσα αναφέρουμε πιο πάνω περί τίτλου.

Το ζητούμενο στην περίπτωσή του είναι να τροφοδοτείται σωστά μέσα στην περιοχή. Το έκανε ο Λέο Μάτος στο ματς με τον Πανιώνιο, όχι βέβαια με πάσα «πάρε-βάλε», αφού χρειάστηκε να κοντρολάρει με το στήθος, να περάσει τη μπάλα με το δεξί πάνω από τον Βλάχο και να σουτάρει με το αριστερό πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος.

Αν ο ΠΑΟΚ βρει τους παίκτες (γιατί σταθερά πλην του Μάτος έχει μόνο τον Μπίσεσβαρ και που και που παίρνει πάσες από Λέοβατς, Ενρίκε, Ουάρντα, Πέλκα, Κάμπος) να του φέρνουν τη μπάλα εκεί που πρέπει, του χρόνου θα είναι υπερόπλο στην προσπάθεια για τον τίτλο.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ

Κλείνοντας το πιο πάνω θέμα, δεν χρειάζεται να γράψουμε συμπεράσματα του τύπου ότι λείπουν οι παίκτες που μπορούν να κάνουν παιχνίδι από πίσω. Έχει καταγραφεί εδώ και καιρό το συμπέρασμα, οπότε δεν έχει νόημα να το επαναλαμβάνουμε. Ας μείνουμε σε κάτι άλλο για το οποίο μας δίνει το ερέθισμα η παρουσία του Αχιλλέα Πούγγουρα. Ο 21χρονος αμυντικός, που ήδη έχει μία γεμάτη σεζόν στη Βέροια, έκανε την πέμπτη συμμετοχή του με τον ΠΑΟΚ.

Έχοντας εικόνα και από το παιχνίδι με τη Σάλκε στη Γερμανία και παρατηρώντας πόσο πολύ έχει δουλέψει το σώμα του, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να είχε πάρει τουλάχιστον άλλες τόσες συμμετοχές μην πω και παραπάνω. Το ίδιο πόρισμα έχω βγάλει και για τον Παναγιώτη Δεληγιαννίδη που όσες φορές κλήθηκε να αγωνιστεί ως αριστερός μπακ, τα πήγε μία χαρά. Κι αυτός θα μπορούσε να είχε «κλέψει» κι άλλο χρόνο συμμετοχής από τον Λέοβατς και φαίνεται και από το πώς τα πήγε και ο Κίτσιου (πλέον βγάζει και ωριμότητα στο παιχνίδι του γι’ αυτό δεν τον βάζω στην ίδια κατηγορία με τους άλλους δύο) παίζοντας από την αριστερή πλευρά.

Είναι το μοναδικό σημείο στο οποίο θα περίμενα μεγαλύτερη τόλμη στις επιλογές από τον Βλάνταν Ίβιτς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ελαφρυντικά στην επιμονή του σε πιο έμπειρους παίκτες. Ο Σέρβος τεχνικός κλήθηκε να διαχειριστεί μία ομάδα σε μία χρονιά που η πίεση για τίτλο και πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη σεζόν στην εποχή Σαββίδη.

Επειδή, όμως, μιλάμε για τον ΠΑΟΚ που έχει δημιουργήσει παράδοση στο να βγάζει παίκτες, θα είναι μεγάλη μαγκιά και θα την πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό ο Σέρβος τεχνικός, αν τη νέα σεζόν μπορέσει να δώσει αρκετά ενεργό ρόλο σε ορισμένα νέα παιδιά από τα πολλά που παράγει ο ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι αυτή είναι μεγάλη κάψα του Σαββίδη και ένας από τους λόγους που ο Μίχελ ψάχνει διευθυντή Ακαδημιών από το εξωτερικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Πάμε και στο κεφάλαιο playoffs και την επόμενη μέρα της τρίτης αγωνιστικής. Μετά και τη νίκη της ΑΕΚ, το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα: Όλα οδηγούν σε νέο τελικό την άλλη Κυριακή (28/5) στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στη Νέα Σμύρνη έχοντας Κρέσπο και Ενρίκε στην αποστολή του, ενώ ο Πανιώνιος δεν θα έχει τον Μασούντ που αποβλήθηκε και ίσως και τον Σιώπη που αποχώρησε με πρόβλημα. Η διαφορά βάθους στις εναλλακτικές λύσεις που είναι ήδη μεγάλη θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Από την άλλη η ΑΕΚ θα παίξει με τον Παναθηναϊκό που μάλλον την Τρίτη (23/5) θα ξέρει σίγουρα ότι πάει στο -1 (θα είναι έκπληξη αν γίνει δεκτή η ένστασή του περί αντικανονικής διακοπής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ). Έχοντας σημαντικές απουσίες και χωρίς βαθμολογική συγκομιδή που να δημιουργεί κίνητρο θα είναι πολύ δύσκολο να βγάλει ανταγωνιστικό πρόσωπο η ομάδα του Ουζουνίδη. Κατά συνέπεια, στο ΟΑΚΑ θα παιχθούν τα πάντα σε ένα repeat του τελικού του Κυπέλλου. Η διαφορά θα είναι ότι η ΑΕΚ θα έχει την έδρα και ο ΠΑΟΚ δύο αποτελέσματα να κυνηγήσει (λογικά θα του κάνει και το Χ).

Το crash test θα είναι μεγάλο και σε όλα τα επίπεδα (διαιτησία, συμπεριφορά ομάδων και οπαδών). Αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί την Τετάρτη (24/5) γιατί καμιά φορά το ποδόσφαιρο γίνεται τόσο απρόβλεπτο που ακυρώνει κάθε πρόβλεψη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ