OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ στις πλάτες των παικτών

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Κώστας Πετρωτός δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας για τον ΠΑΟΚ, και τον Ιβάν Σαββίδη και εξηγεί γιατί είναι υποχρεωμένοι να βγουν μπροστά οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Ήταν μία δύσκολη ημέρα η χθεσινή για τον ΠΑΟΚ και τους ανθρώπους της ΠΑΕ. Ο Ιβάν Σαββίδης βγήκε για κάμποσες ώρες εντελώς από το "κάδρο" λόγω της αυτόφωρης διαδικασίας που κινήθηκε για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας μετά το γκολ του Βαρέλα και είναι λογικό ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση χωρίς τη δική του συγκατάθεση.

Η επιστροφή στο προσκήνιο μπορεί να φέρει εξελίξεις, τόσο στη δική του υπόθεση, όσο και στην επόμενη μέρα του Δικεφάλου.

ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του ομογενή επιχειρηματία, κάνει σκέψεις για αποχώρηση από την προεδρία της ομάδας, για να απεμπλέξει τον ΠΑΟΚ από τη δική του μικρή (κατηγορείται για πλημμέλημα) περιπέτεια.

Καλό είναι, όμως, να περιμένουμε τις δικές του κινήσεις και αποφάσεις για να καταγράψουμε τις εξελίξεις, αφού πολλές φορές στο παρελθόν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει αποδεχθεί απρόβλεπτος και έχει αιφνιδιάσει ακόμη και τους στενότερους συνεργάτες του.

"ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ"

Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε, όμως, είναι πώς στέκεται απέναντί του ο κόσμος του Δικεφάλου. Τα υπέρ του συνθήματα το βράδυ της Κυριακής από μία γεμάτη Τούμπα αποτελούν μία πολύ πειστική καταγραφή της "δυνατής" σχέσης που έχει αναπτύξει με το κοινό του ΠΑΟΚ.

Χθες, στα social media ήταν πολύ διαδεδομένη μία ατάκα: "Ιβάν κάποτε είχες πει ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι χρέη σου. Σήμερα να ξέρεις ότι τα λάθη σου είναι και δικά μας λάθη". Αυτή η φράση είναι πολύ χαρακτηριστική για το πώς αξιολογούν την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην ηγεσία της ομάδας τους, οι φίλοι του ΠΑΟΚ που δεν μπορούν να διαγράψουν σε ένα βράδυ όλα όσα έχει κάνει μέσα σε 5,5 χρόνια, βγάζοντας τον ιστορικό σύλλογο από μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Το τι πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής, ο γράφων το περιέγραψε σε χθεσινό άρθρο του, έχει σημασία όμως να δει τους παίκτες του να βγάζουν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στα επόμενα ματς.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ

Ασχοληθήκαμε πολύ επί μία ημέρα με την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και αφήσαμε, σχεδόν όλοι μας, σε δεύτερη μοίρα το καθαρά ποδοσφαιρικό. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, προφανώς, πέρα από την πίκρα για την απίστευτη εξέλιξη στο προχθεσινό ματς, πρέπει να αισθάνονται ότι έδωσαν πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα αν είναι έτοιμοι να συνεχίσουν παθιασμένα το κυνήγι του τίτλου.

Είναι λογικό και ανθρώπινο να τους έχει συσπειρώσει ο τρόπος με το οποίο το ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και αυτό το μήνυμα έστειλαν τόσο ο Βαρέλα ( "αν δεν κλέψουν βαθμούς, κλέβουν γκολ"), όσο και ο Βιεϊρίνια ( "στα δύσκολα είμαστε μαζί... όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα, οι ζόρικοι προχωράνε... Είμαστε ΠΑΟΚ, είμαστε οικογένεια ενάντια σε όλους").

Ειδικότερα, ο Πορτογάλος έδωσε συνέχεια στην αρχηγική παρουσία που έχει τελευταία το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα και απέδειξε ότι δικαιωματικά έγινε αρχηγός του ΠΑΟΚ. Πέρα από το "δέσιμο" με την ομάδα που απέκτησε ερχόμενος μικρός σε ηλικία στον ΠΑΟΚ, διαθέτει την προσωπικότητα και τις παραστάσεις από υψηλό επίπεδο για να βοηθήσει τον τρόπο σκέψης των πάντων στην Τούμπα.

Αυτό που έκανε το βράδυ της Κυριακής, όπως και οι Βαρέλα και Πασχαλάκη, ο Μάτος που προσπαθούσε να πείσει τους αντίπαλους παίκτες της ΑΕΚ να παραμείνουν στο γήπεδο για να τελειώσει το ντέρμπι και αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές είναι η "προίκα" πάνω στην οποία πρέπει να χτίσει ο ΠΑΟΚ.

ΝΑ "ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ" ΜΕ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται ο Δικέφαλος, η συμμετοχή των παικτών για να "ξαναζεσταθεί" ο κόσμος και να θυμηθεί ο Σαββίδης πόσο καλή ομάδα έχει φτιάξει και δεν πρέπει να φρενάρει την ενίσχυσή της, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Έχοντας εισπράξει ως τίτλο -ηθικής- τιμής το "Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές" από οπαδούς στην Τούμπα την προηγούμενη Κυριακή, δεν έχουν κανένα λόγο να αισθάνονται πιεσμένοι ή αγχωμένοι ενόψει των επόμενων αγώνων.

Στα μάτια όλων γύρω από τον ΠΑΟΚ αυτοί έχουν ήδη κερδίσει και από εδώ και πέρα πρέπει να το "γιορτάσουν" προσφέροντας καλό ποδόσφαιρο και κλείνοντας τη σεζόν με αξιοπρέπεια.

Υ.Γ. Προφανώς, αρκετοί διαβάζοντας την τελευταία παράγραφο, μπορεί να με κατηγορήσουν για απαισιοδοξία σχετικά με την έκβαση της μάχης του ΠΑΟΚ για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας της εφετινής περιόδου. Η ωμή αλήθεια, όμως, είναι ότι οι όποιες ελπίδες έχει ο ΠΑΟΚ περνάνε από το Πειθαρχικό της Λίγκας. Τα στελέχη της ομάδας περιμένουν την κλήση σε απολογία και θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι δεν ευθύνεται ο ΠΑΟΚ που δεν τελείωσε το ματς με την ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βιεϊρίνια: "Στα δύσκολα είμαστε μαζί"
Βαρέλα: "Αν δεν κλέψουν βαθμούς, κλέβουν γκολ"
Όταν ο Μίχελ ήταν διαιτητής και άκουγε τον επόπτη του
Tα 10 λεπτά που τίναξαν τα πάντα στον αέρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ