OPINIONS

Ιδανικός ο Μακ για τον ΠΑΟΚ

Ιδανικός ο Μακ για τον ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί τους τέσσερις λόγους που ο Ρόμπερτ Μακ μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή για τον παρτενέρ του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς που ψάχνει ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς.

"Στην Ελλάδα ήταν όλα πολύ καλά για μένα. Η ζωή στη Θεσσαλονίκη και η καριέρα μου στον ΠΑΟΚ που με βοήθησε να κερδίσω θέση βασικού στην εθνική Σλοβακίας. Φυσικά και θέλω να επιστρέψω". Αυτό είναι το ρεζουμέ των όσων είπε ο Ρόμπερτ Μακ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Λούμπος Μίχελ χθες και ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στην Τούμπα.

Οι δύο πλευρές θέλουν να συνεργαστούν ξανά, η Ζενίτ λέει το "ΟΚ" στο δανεισμό του και τα υπόλοιπα μοιάζουν λεπτομέρειες. Αρκεί όλα να γίνουν γρήγορα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μπει "σφήνα" κάποια ομάδα (από τη Ρωσία υπάρχει ήδη ενδιαφέρον) που θα επιχειρήσει να τον αγοράσει.

Ο Σλοβάκος είναι λογικό να θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Στις δύο σεζόν του στην Τούμπα είχε συνολικά 81 ματς, 28 γκολ και 9 ασίστ. Οι αναμνήσεις του είναι πολύ καλές και γιατί να μην προστεθούν κι άλλες;

Και από την πλευρά του ΠΑΟΚ, όμως, η επιστροφή του Μακ είναι εξαιρετική εξέλιξη και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που συνηγορούν σ΄αυτό.

Ας προσπαθήσουμε να τους αναλύσουμε:

1. Ποιοτικός με... αποδείξεις: Ο Ρόμπερτ Μακ δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα που έλαμψε στον ΠΑΟΚ. Μπορεί οι Ρώσοι της Ζενίτ να είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις και να ψάχνουν κάτι καλύτερο λόγω των πολλών εκατομμυρίων που μπορούν να διαθέσουν για να επιστρέψουν στο επίπεδο του Champions League, όμως για τον ΠΑΟΚ οι 27 συμμετοχές του, τα 6 γκολ και οι 5 ασίστ που είχε ως απολογισμό στο πέρασμά του από τη Ρωσία μόνο αμελητέα ποσότητα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

2. Ξέρει τα στενά της Τούμπας και τον δρόμο για τη Μεσημβρία: Στην περίπτωση του 26χρονου Σλοβάκου δεν τίθεται κανένα θέμα προσαρμογής. Στα δύο χρόνια που έζησε στη Θεσσαλονίκη, ο Μακ έμαθε όλα τα στενά της Τούμπας, τους ανθρώπους της, ξέρει την ψυχολογία του ΠΑΟΚτσή οπαδού, τι περιμένει από αυτόν και τους συμπαίκτες του. Γνωρίζει πώς να πάει στη Μεσημβρία χωρίς να χρειάζεται συνοδό, τον αέρα των αποδυτηρίων και τους ανθρώπους της. Χρειάζεται να μάθει μόνο τα θέλω του Στανόγεβιτς και των συνεργατών του. Δεν τίθεται, λοιπόν, κανένα θέμα προσαρμογής.

3. Έχει μεγάλο κίνητρο: Η σεζόν που διανύουμε είναι η τελευταία πριν το Μουντιάλ της Ρωσίας. η Σλοβακία έχει βάσιμες ελπίδες παρουσίας στα τελικά και ο Μακ θέλει να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του εκεί και φυσικά να είναι από τους παίκτες που θα έχουν την ευκαιρία να διακριθούν στην χώρα που έζησε πέρυσι. Αν έμενε στην Ζενίτ θα έχανε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά του αυτή.

4. Παρτενέρ του Πρίγιοβιτς, πιο κοντά στο γκολ: Μπορεί στον ΠΑΟΚ αρχικά να τον είχαμε συνηθίσει περισσότερο ως ακραίο, αλλά όταν ο Τούντορ χρησιμοποιούσε το 3-5-2 ο Μακ έδειχνε ότι το... έχει και ως δεύτερος επιθετικός, Κάπως έτσι τα 8 γκολ της πρώτης σεζόν τα έκανε 20 στη δεύτερη και ήρθε η μεταγραφή στη Ζενίτ. Δίπλα στον Πρίγιοβιτς ξέρει ότι θα έχει πολλές ευκαιρίες να σκοράρει και ένα συμπαίκτη πρώτης γραμμής για να συνθέσουν ένα αχτύπητο δίδυμο για τα ελληνικά δεδομένα.

Για όλα τα παραπάνω, ο ΠΑΟΚ θα δώσει αρκετά χρήματα στον Μακ (είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών). Ο Σλοβάκος παίρνει 1.300.000 ευρώ ετησίως στη Ζενίτ, καμία σχέση με τις 350.000 που έπαιρνε στον ΠΑΟΚ. Όλα όσα αναλύσαμε δείχνουν ότι αξίζει να πληρωθεί καλά στην επιστροφή του. Πρέπει, όμως, να το αποδείξει και στο γήπεδο με την απόδοσή του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ