OPINIONS

Η τσατίλα του, ελπίδα του ΠΑΟΚ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς που ενοχλείται όταν δεν παίζει βασικός, ξεσπά προσπαθώντας να αποδείξει το λάθος του προπονητή του και μετρά παίκτες της ίδιας κατηγορίας στον ΠΑΟΚ.

Μία εικόνα ήταν αυτή που επισκίασε τα πάντα στο χθεσινό ματς του ΠΑΟΚ με τον Αιγνιακό στο Καυτανζόγλειο. Του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς να τρέχει μετά από κάθε γκολ, δικό του ή συμπαικτών του, για να μαζέψει τη μπάλα από τα αντίπαλα δίχτυα και να τη στήσει στη σέντρα.

Ο Σέρβος δεν ήθελε να χάσει ούτε δευτερόλεπτο στην προσπάθειά του να σημειώσει όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Πέτυχε δύο, κυνήγησε με μανία το χατ-τρικ αλλά δεν τα κατάφερε. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι με τον Αιγινιακό, που για τους περισσότερους είναι της κατηγορίας "έλα μωρέ, ποιος Αιγινιακός (σ.σ. με όλο το συμπάθειο)".

Όχι όμως για τον Σέρβο, που ξέρει ότι στο τέλος της σεζόν όταν όσοι ενδιαφέρονται για εκείνον θα μετράνε το σύνολο των γκολ που έχει σημειώσει πρωτίστως και μετά αν είναι κόντρα στον Ολυμπιακό ή τον Αιγινιακό. Αυτό ήταν το ένα κίνητρο. Το δεύτερο έβγαινε από την ψυχοσύνθεσή του. Ο υψηλόσωμος φορ ήταν γεμάτος τσατίλα. Εμφανώς ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν τον είχε βασικό στα δύο προηγούμενα ματς πρωταθλήματος με Ατρόμητο και Πανιώνιο, προσπαθούσε να του αποδείξει ότι έκανε λάθος κυνηγώντας τα γκολ.

Έψαξε να δώσει την απάντησή του μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό. Εκεί το μόνο που φρόντισε να κάνει (την ώρα που έβγαινε από τα αποδυτήρια για να πάει στο πούλμαν της ομάδας) ήταν να στείλει το μήνυμα μέσω των δημοσιογράφων που του ζήτησαν να κάνει δηλώσεις: "Ρωτήστε τον κόουτς, αυτός να σας μιλήσει".

Είναι οφθαλμοφανές ότι δεν συμφωνεί με την διαχείριση που γίνεται στην περίπτωσή του. Έχει δίκιο ο Ρουμάνος κόουτς ή άδικο που του πήρε τη φανέλα του βασικού; Δύσκολο να απαντήσει κανείς με βεβαιότητα, γιατί απλά δεν ξέρουμε τι θα είχε πετύχει ο "Πρίγιο" αν είχε παίξει στα ματς που προηγήθηκαν.

Το σίγουρο είναι ότι η αντίδρασή του είναι αυτή που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ. Ενός παίκτη που ενοχλείται όταν δεν αγωνίζεται βασικός και όταν πλέον του δίνεται η ευκαιρία, κάνει τα πάντα να αποδείξει ότι πρέπει να επιστρέψει και πάλι στην πρώτη γραμμή.

Αλήθεια πόσους τέτοιους παίκτες έχει ο ΠΑΟΚ; Χθες ήταν σίγουρα ο Λημνιός και ο Πέλκας (ως δεκάρι). Οι δυο τους δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τρέχουν, να δημιουργούν, να πασάρουν και να εκτελούν (ο πρώτος). Πρόκειται για δύο παιδιά με τρομερές φιλοδοξίες που "φωνάζουν" ότι πρέπει να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Και βάζουν δύσκολα στον 48χρονο κόουτς ενόψει των επόμενων αγώνων πρωταθλήματος. Ήταν, επίσης, ο Πασχαλάκης που προσπάθησε πολύ να μην δεχτεί γκολ, τα κατάφερε και "φώναξε" για ευκαιρία στην Ξάνθη. Το μπαλάκι πέφτει στον Λουτσέσκου που πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση και να δει πώς θα πάρει το καλύτερο απ' όλους τους παίκτες του. Κι αυτούς που θα παίξουν και εκείνους που θα μείνουν εκτός ενδεκάδας. Γιατί αν παίξει ο Πασχαλάκης, θα μείνει εκτός ο Ρέι που είχε κάνει το πρώτο κακό φετινό παιχνίδι του στη Νέα Σμύρνη.

ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ

Ας επανέλθουμε, όμως, στο κυρίως θέμα, στον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος διαθέτει σίγουρα μεγάλη αυτοπεποίθηση, την έλλειψη της οποίας επικαλείται ο Λουτσέσκου για την ομάδα του όταν παίζει μακριά απο την Τούμπα. Αν εξαιρέσουμε το χθεσινό ματς στο... γειτονικό Καυτανζόγλειο, ο 27χρονος φορ δεν έχει σκοράρει εκτός έδρας. Όσοι βλέπουν τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, το μόνο που δεν μπορούν να επικαλεστούν είναι αυτό. Μπορεί να μιλήσουν για κακή φόρμα, για μυαλό που "πετάει" στο επερχόμενο Μουντιάλ, σίγουρα, όμως, έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν μπορεί να διακρίνει κανείς. Μάλλον στην έλλειψη τροφοδότησης στους σωστούς χώρους θα καταλήξει. Φέτος ο Πρίγιοβιτς μετρά 9 γκολ (με τα δυο χθεσινά). Τα πέτυχε με 26 προσπάθειες, δηλαδή ένα γκολ ανά 2,9 προσπάθειες. Καθόλου άσχημα. Ωστόσο, το στυλ παιχνιδιού του δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητά ο Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προτιμά ο φορ του να ασκεί συνεχώς πίεση, να βγαίνει πιο συχνά εκτός περιοχής, να είναι μονίμως κινητικός.

Ποιο είναι το σωστό; Είναι θέμα οπτικής, κυρίως όμως πίστης.

Ο Λουτσέσκου έχει εγκωμιάσει σε συνεντεύξεις του τον Σέρβο φορ (και εκείνος είχε ανταποδώσει λέγοντας δημόσια όταν πρωτοανέλαβε ότι "με τον νέο κόουτς δεν χάνουμε χρόνο στην προετοιμασία των αγώνων"), έχει δηλώσει στην Πολωνία ότι η ομάδα δουλεύει πάνω του και είναι ένας μεγάλος παίκτης, αλλά υπάρχουν φορές-τελευταία-που μοιάζει εκτός πλάνου στην διάρκεια των αγώνων. Προφανώς το ζήτημα στην περίπτωσή του βρίσκεται, από τη μία πλευρά κάπου μεταξύ του "πόσο πολύ μπορώ και θέλω να προσαρμόσω το πλάνο μου πάνω στον Πρίγιοβιτς" του κόουτς και του "πόσο διατεθειμένος είναι από την άλλη να φεύγω από τον χώρο δράσης μου για να κυνηγάω τη μπάλα" του 27χρονου φορ.

Θυμίζω μόνο δηλώσεις που είχε κάνει πριν λίγο καιρο ο Πρίγιοβιτς και τόνιζε "αν οι συμπαίκτες μου με τροφοδοτούν, θα βάλω τα γκολ".

Είναι λογικό, πάντως, να γίνονται συγκρίσεις με την περσινή περίοδο, που στο δεύτερο εξάμηνό της ο... Πρίγιογκολ απέδειξε ότι είχε έρθει "ζεστός" από την Πολωνία και είχε βάλει τους πάντες να ψιθυρίζουν "αν τον είχαμε πάρει από το περασμένο καλοκαίρι θα είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα".

Στην αξιοποίησή του έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Βλάνταν Ίβιτς που ζήτησε επίμονα από τον Σαββίδη έναν φορ με τα δικά του χαρακτηριστικά του. Μετά το τέλος του αγώνα με τη Γεωργία που πέτυχε το γκολ με το οποίο η Σερβία "σφράγισε" την πρόκριση στο Μουντιάλ, από τους πρώτους που έστειλε μήνυμα για να τους ευχαριστήσει ήταν εκείνος. Δεν δίστασε, μάλιστα, πρόσφατα να δηλώσει πώς ήταν δύσκολη στιγμή για εκείνον η αποχώρηση Ίβιτς.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει. Αρκεί ο Ρουμάνος τεχνικός να εκμεταλλευτεί προς όφελος της ομάδας την μεγάλη τσατίλα που δημιούργησε στον υψηλόσωμο φορ.

Τα επόμενα παιχνίδια είναι άκρως καθοριστικά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ