OPINIONS

Ασυγχώρητο κάθε λάθος

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ / EUROPA LEAGUE / PAOK - OLIMPIK DONETSK (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει για τον ΠΑΟΚ και ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί κάθε αστοχία από εδώ και στο εξής μπορεί να κοστίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια.

Ο Γκόικο Τσίμιροτ δικαιούται να λέει ότι στο πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ βίωσε ένα παράδοξο. Το όνομά του συζητήθηκε περισσότερο όταν έφυγε από την ομάδα, παρά όσο αγωνιζόταν σ' αυτή.

Είναι τόσο έντονο το κοντράστ που μία από τις πιο εμπνευσμένες, σε σχολιασμό θεμάτων ΠΑΟΚ, σελίδα στο facebook, η "ποντιακή οπτασία", έγραψε το εξής αμίμητο την μέρα που ο Βόσνιος έφυγε για το Βέλγιο: "Περίεργοι άνθρωποι οι ΠΑΟΚτσήδες ταξιτζήδες. Μέχρι χθες πήγαιναν τον Τσίμιροτ δωρεάν στο αεροδρόμιο, σήμερα δεν θέλουν για να μην χάσουμε το πρωτάθλημα".

Με απλά λόγια, στην περίπτωση της πώλησης του Βόσνιου μέσου στην Σταντάρ Λιέγης ισχύει η λαϊκή ρήση "εκτιμάς την αξία κάποιου, μόνο όταν τον χάνεις". Επιβεβαίωση σε όλα τα παραπάνω αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου τοποθετήθηκε στις δηλώσεις του στη NOVA για την απώλεια του Γκόικο Τσίμιροτ. Ενώ μέχρι χθες απέφευγε να μιλήσει εκτενώς για τις μεταγραφές και, κυρίως, να θέσει το θέμα της ενίσχυσης του ΠΑΟΚ, άλλαξε άρδην την στάση του.

Έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την απόκτηση ενός μέσου με τα χαρακτηριστικά του "Τσίμι", φανερώνοντας έμμεσα την δική του επιθυμία παραμονής του Βόσνιου στην ομάδα. Ωστόσο, ο 24χρονος άσος δεν βρίσκεται πλέον στη Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ πρέπει να περιμένει λίγες μέρες ακόμη για τον αντικαταστάτη του, όπως φάνηκε και από τα λεγόμενα του προπονητή του.

Ο ΠΑΟΚ, ούτε φέτος λοιπόν, απέφυγε την κακή συνήθεια να κυνηγά μεταγραφή/ές της τελευταίας στιγμής, ωστόσο είναι υποχρεωμένος να μάθει να ζει με την παθογένεια αυτή. Ειδικά τώρα που διανύει χρονιά τίτλου. Κανείς στον ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώριο να μένει για πολύ σ' αυτά που έγιναν, παρά να εστιάζει άμεσα στις κινήσεις που πρέπει να υλοποιηθούν από εδώ και στο εξής.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η πρώτη και άμεση κίνηση για τον Δικέφαλο είναι πώς θα εξασφαλίσει το "διπλό" στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Λουτσέσκου είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί με τα 2/3 της μεσαίας γραμμής της διαφοροποιημένα σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, αφού εκτός της πρώτης φοράς χωρίς Τσίμιροτ, υπάρχει και ο τραυματισμός του Πέλκα.

Οπότε το ερώτημα είναι ποιοι παίκτες θα πλαισιώνουν τον Μαουρίσιο. Ο Κάνιας με τον Μπίσεσβαρ ή ο Ισπανός με τον Σάχοβ; Τον Ελ Καντουρί δεν τον βάζουμε γι' αυτό το ματς, στην εξίσωση, καθώς, για όσους το παρατήρησαν, μετά τη λήξη του αγώνα της Τετάρτης με τον Ατρόμητο, ο Μαροκινός ήταν ο πρώτος παίκτης που λύγισε από την κούραση και δεν είχε δυνάμεις να πάει ούτε μέχρι τα αποδυτήρια.

Ο Λουτσέσκου έχει, βέβαια κι άλλες σκοτούρες στο κεφάλι του. Να βρει κάποια στιγμή τον χρόνο, αλλά και τον τρόπο να αποφορτίσει τον Λέο Μάτος που παίζει ασταμάτητα. Με βάση αυτά που δήλωσε πριν λίγες μέρες ο τρόπος είναι να βρει ρόλο βασικού ο Αζεβέντο, για να πάει ο Βιεϊρίνια στην δεξιά πλευρά. Κατά συνέπεια, είναι κομβικής σημασίας το πότε θα είναι έτοιμος να βγάζει χωρίς προβλήματα τα παιχνίδια ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος μπακ.

Ας μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί κι άλλο εκτός έδρας ματς στα Γιάννινα και μετά η ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο και το εντός έδρας ματς με την Λάρισα. Οπότε, Αζεβέντο βιάσου.

Ο ΑΝΤΙ-ΤΣΙΜΙΡΟΤ ΚΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΣΤΟΠΕΡ

Σημαντικές δεν είναι μόνο οι λεπτομέρειες στα αγωνιστικά θέματα, αλλά και στα μεταγραφικά. Πόσο μπορεί να αργήσει να πιάσει Τουμπα ο αντι-Τσίμιροτ και τι είδους παίκτης θα είναι τελικά; Ο Λουτσέσκου ομολόγησε χθες ότι τα χαρακτηριστικά του Βόσνιου δεν τα διαθέτει άλλος στην ομάδα. Οπότε, τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ; Οκτάρι που μπορεί να μετατρέπεται και σε εξάρι ή το αντίστροφο; Ή μήπως θέλει έναν χαφ που να μπορεί να παίζει και στόπερ, οπότε καλύπτει με μία κίνηση δύο ανάγκες του; Η δεύτερη, εκτός δηλαδή της αντικατάστασης του Τσίμιροτ, είναι η απόκτηση ενός στόπερ που θα συμπληρώσει την τετράδα των έμπειρων στόπερ με Βαρέλα, Μαλεζά και Κρέσπο και θα... στείλει δανεικό τον Πούγγουρα.

Στη λογική του "δύο σε ένα" εντάσσεται ο Δημήτρης Κουρμπέλης, για την περίπτωση του οποίο ψάχνει να βρει άκρη με τον Αλαφούζο ο ΠΑΟΚ. Θα περιμένει κι άλλο; Θα κλείσει άμεσα άλλον παίκτη; Θα παλέψει μέχρι τελευταία στιγμή για την απόκτηση του Χατσερίντι από τώρα και όχι από το ερχόμενο καλοκαίρι; Οι αποφάσεις που θα παρθούν μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην κατάληξη της προσπάθειας για κατάκτηση του τίτλου.

Με δεδομένο, όμως, ότι δεν είναι ένας όποιος τίτλος, αλλά ο πρώτος μετά από 33 χρόνια, τα λάθη δεν συγχωρούνται. Και όλοι όσοι εργάζονται στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να τα ελαχιστοποιήσουν, αν θέλουν να δουν την τεράστια (οικονομική) επένδυση του Σαββίδη να πιάνει τόπο.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ