OPINIONS

Αδιανόητο "έγκλημα" αν χανόταν ο Λημνιός

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός κρατά χαμηλά τη μπάλα για τους ταλαντούχους νεαρούς του ΠΑΟΚ, όμως η περίπτωση του Λημνιού "φωνάζει" μία αλήθεια. Το ίδιο και η ευστοχία του Λουτσέσκου στις αλλαγές στα τελευταία παιχνίδια.

Θες δεν θες, παρακολουθώντας το πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό και έχοντας στο μυαλό σου την καλοκαιρινή προετοιμασία του "Δικεφάλου", όταν ο Βολιώτης εξτρέμ ήταν κυριολεκτικά… εξαφανισμένος από το πλάνο του προηγούμενου προπονητή, αναρωτιέσαι ποιο ακριβώς… όραμα είχε δει ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς και δεν υπολόγιζε ούτε στο ελάχιστο στον 19χρονο άσο (τον είχε χρησιμοποιήσει για ελάχιστα λεπτά ως δεξί μπακ σε ένα φιλικό).

Χωρίς ίχνος υπερβολής η έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου απέτρεψε ένα… κακούργημα που πήγε να γίνει στον ΠΑΟΚ με ένα από τα πιο αυθεντικά ταλέντα που διαθέτει αυτή την περίοδο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσέξτε. Δεν λέω ότι ο πιτσιρικάς είναι ακόμη μεγάλος παίκτης.

Αυτό θα εξαρτηθεί και από την δική του προσαρμογή στα δεδομένα μία μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ, κυρίως, όμως, από τον τρόπο που θα διαχειριστούν στην Τούμπα την εξέλιξη και ωρίμανσή του. Διαθέτει όμως στοιχεία, που δεν τα συναντάς εύκολα σε παίκτη της ηλικίας του. Κι αν κάποιος είναι πολύ δύσπιστος (γιατί γενικώς υπάρχει δυσπιστία γύρω από κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή πριν φύγει από τη χώρα μας) ας παρατηρήσει καλά την ενέργεια του στη φάση του γκολ του Πέλκα.

Ζήτημα διαχείρισης και αξιοποίησης του ταλέντου υπάρχει και για τον Δεληγιαννίδη που έδειξε αυτό που είναι ολοφάνερο από τον χειμώνα όταν ο Ίβιτς του έδινε την ευκαιρία να παίξει σε ματς με τον Παναιτωλικό: Δεν υπάρχει καμία λογική να παίζει δέκα ματς ο Λέοβατς και στη χάση και στη φέξη ο πιτσιρικάς. Εδώ και τώρα δικαιούται ευκαιρίες ενδεκάδας, που θα αποφέρουν μεγάλα οφέλη στον ΠΑΟΚ.

Γιατί, για όσους θέλουν να βλέπουν την αλήθεια κατάματα, μόνο τυχαίο δεν είναι που ο ΠΑΟΚ, στο πρώτο μέρος ειδικά, του αγώνα με τον Λεβαδειακό έβγαλε μαζεμένη τόση πολλή ενέργεια, ταχύτητα και παρήγαγε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Τα νιάτα που πήραν χρόνο συμμετοχής (βάζω και τον Κουλούρη μέσα) πρόσθεσαν τα παραπάνω στοιχεία στη δεδομένη ποιότητα των έμπειρων παικτών του Δικεφάλου.

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ

Αυτό είναι το πρώτο και βασικό πόρισμα από το ματς του Καυτανζογλείου για τον ΠΑΟΚ. Το δεύτερο αφορά στην προσαρμογή του Ραζβάν Λουτσέσκου στα δεδομένα της νέας ομάδας του. Ο Ρουμάνος τεχνικός μέρα με τη μέρα μαθαίνει ολοένα και καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του έμψυχου δυναμικού της νέας ομάδα τους και αυτό αποτυπώνεται στις αλλαγές που κάνει. Θα θυμάστε ότι είχαμε ασκήσει στον 48χρονο κόουτς έντονη κριτική γα τον τρόπο που διαχειρίστηκε ματς όπως η ρεβάνς με την Εστερσουντ ή όπως αυτό στη Λιβαδειά.

Πρέπει, λοιπόν, τώρα να του πιστώσουμε ότι και στα δύο τελευταία παιχνίδια με Παναιτωλικό και Λεβαδειακό οι αλλαγές που έκανε βοήθησαν να πάρει ο ΠΑΟΚ δύο νίκες . Η επιλογή του να ρίξει στο παιχνίδι τον ξεχασμένο Σάχοβ αποδείχθηκε, όπως είδαμε με το γκολ του Ουκρανού, καταλυτική. Ο Σάχοβ έχει πολύ καλή κάθετη κίνηση και κυρίως έχει έφεση στο σκοράρισμα. Πέρυσι είχε βάλει αρκετά γκολ μπαίνοντας ως κρυφός φορ και το ίδιο έκανε και στο Καυτανζόγλειο. Το ότι ο κόουτς του ΠΑΟΚ μέτρησε και αυτό το στοιχείο πριν πάρει την απόφαση για να τον ρίξει στο παιχνίδι είναι δεδομένο, αφού, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, είχε εντοπίσει τη μεγάλη αδυναμία του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό στις πολλές χαμένες ευκαιρίες.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΚΑ

Με την ευκαιρία δύο λόγια για τον Πέλκα. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει τρομερό ταλέντο και το έχει αποδείξει. Εφορμά με τη μπάλα στα πόδια, μπορεί να ντριμπλάρει, να πασάρει και να σουτάρει, του λείπει μόνο ένα πράγμα: Η καλύτερη τελική ενέργεια. Αν μπορέσει να μειώσει τον αριθμό των χαμένων ευκαιριών του ή των λαθών του στην τελική ενέργεια μπορεί να γίνει ο καλύτερος Έλληνας μέσος και να κάνει και καριέρα στο εξωτερικό.

Ο AGGRESSIVE ΣΑΜΠΡΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΑΚΡΩΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Κλείνοντας δύο λόγια για τους Σαμπράνο και Μαουρίσιο. Και οι δύο θέλουν χρόνο για να δείξουν αυτό που πραγματικά είναι. Όμως, τα πρώτα θετικά στοιχεία τους μας τα έδειξαν. Ο Περουβιανός είναι πολύaggressiveστον τρόπο που μαρκάρει και αυτό είναι ένα στοιχείο που το έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Βραζιλιάνος έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για να παίξει γρήγορα και κάθετα ο ΠΑΟΚ. Απλά στην δική του περίπτωση η ποιότητα θα έρθει σε διάρκεια όταν ανεβάσει τα επίπεδα ετοιμότητας αγωνιστικού ρυθμού.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ