OPINIONS

Κέβιν θέλεις; Απόδειξέ το

Κέβιν θέλεις; Απόδειξέ το

Και ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέδειξαν σε παραπάνω από μια περιπτώσεις τις προθέσεις τους στον Κέβιν Μιραλάς. Τώρα είναι η σειρά του Βέλγου, αν πράγματι επιθυμεί να επιστρέψει. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Δεν πρόλαβε να μπει ο Νοέμβρης, να σου και πάλι η μεταγραφολογία στον Ολυμπιακό. Λίγο η κακή μέχρι σήμερα πορεία της ομάδας, λίγο ότι φτάσαμε στη διακοπή και δράση δεν υπάρχει, δεν θέλει και πολύ ο κόσμος για να φτάσει την σκέψη του μέχρι τον Γενάρη.

Ότι υπάρχουν θέσεις που ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση, υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και δύο μήνες ακόμη μέχρι να ανοίξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, διάστημα πολύ μεγάλο για να αλλάξουν οι προτεραιότητες και οι συσχετισμοί.

Παίκτες ανενεργοί μέχρι πρότινος μπορεί να εμφανιστούν, παίκτες που είχαν αξιοπρόσεκτη παρουσία μπορεί να... εξαφανιστούν, να προκύψουν τραυματισμοί, προτάσεις για πωλήσεις, να γίνει πραγματικότητα το θαύμα της 3ης θέσης στον όμιλο του Champions League.

Ακόμη και το επικείμενο Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας θα παίξει τον δικό του σημαντικό ρόλο, στις μεταγραφές του Ιανουαρίου ανά τον κόσμο. Πολλά τα μπορεί λοιπόν μέχρι τότε και υπερβολική η... φανατική κουβέντα περί μεταγραφών. Όχι αδικαιολόγητη, υπερβολική.

Στο Λιμάνι έχουν ήδη ακουστεί τα πρώτα ονόματα: Τοροσίδης, Βέλλιος και Μιραλάς. Ξεχωριστές περιπτώσεις αλλά ιδιαίτερες. Ειδικά του Βέλγου κυνηγού. Όχι μόνο γιατί είναι η πλέον δύσκολη και ακριβή, αλλά γιατί εδώ και μια τριετία τουλάχιστον ο Μιραλάς όλο... έρχεται. Και η ιστορία του εκτός από το να κουράζει, κινδυνεύει να γίνει εφάμιλλη αυτής των Ζε Ρομπέρτο, Σόνι Άντερσον, Κιμ Κάλστρομ (ή Σέλστρεμ όπως προφέρεται στα σουηδικά).

"Γιώργο, να βρει την άκρη ο Μαρινάκης και να τον φέρει", οι προτροπές του κόσμου στον Sport24 Radio 103,3 ή ακόμη και στο inbox του facebook. Απόλυτα σεβαστή και κατανοητή η επιθυμία κάθε φίλου του Ολυμπιακού να δει ξανά στην ομάδα του ένα παίκτη σαν τον Κέβιν.

Και σίγουρα σωστή από ποδοσφαιρικής άποψης, αφού σε μια ενδεχόμενη επιστροφή του ο Ολυμπιακός θα έβαζε στη μηχανή του τον ποιοτικότερο παίκτη στην Ελλάδα. Ξέχωρα από τον ενθουσιασμό που θα προκαλούσε στον κόσμο του. Καμία διαφωνία μέχρι εδώ.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Μήπως όμως είναι ο ίδιος ο Μιραλάς που θα πρέπει πλέον να αποδείξει έμπρακτα ότι πράγματι θέλει να γυρίσει στο Λιμάνι; Καλές οι δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς, ειλικρινείς πιθανότατα, αλλά στο δια ταύτα τι γίνεται;

Ο Ολυμπιακός μάζεψε έναν παίκτη από τα αζήτητα του Championnat, αφού Λιλ και Σεντ Έτιεν τον είχαν ξεγράψει και ουδείς άλλος ενδιαφερόταν για εκείνον, δίνοντας του την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πραγματικό του ταλέντο στον Πειραιά. Τον πίστεψε, επένδυσε επάνω του ενεργοποιώντας την ρήτρα αγοράς του, του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όταν ήρθε η Έβερτον, ο Μιραλάς ζήτησε από τον Μαρινάκη να τον αφήσει να δοκιμάσει το όνειρο της Premier League. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δέχθηκε να τον παραχωρήσει και με λιγότερα από τα 7,5 εκατ. ευρώ της ρήτρας και η επιθυμία του Κέβιν έγινε πραγματικότητα.

Μετά από μια πενταετία στο "Goodison Park", μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως πίστευε ο Μιραλάς. Σίγουρα τα 38 γκολ και οι 32 ασίστ σε 183 συμμετοχές δεν είναι αμελητέα νούμερα, αλλά ο ίδιος περίμενε πολλά παραπάνω.

Είχε λοιπόν τις καλές περιόδους του, είχε και τις κακές. Και στις κακές μαντέψτε: πάντα έβγαινε στην επιφάνεια το σενάριο της επιστροφής του. Είτε γιατί το... παρακινούσε/μοίραζε ο μάνατζερ του (τη δουλειά έκανε κι αυτός), είτε γιατί μπορεί πράγματι να το σκεφτόταν ο παίκτης, είτε γιατί -πολύ απλά- πούλαγε. Και δεν είναι μια και δύο οι φορές που η ΠΑΕ προχώρησε σε επίσημες διαψεύσεις.

Τι δεν κολλάει καλά στην όλη ιστορία; Το συμβόλαιο του Μιραλάς με την Έβερτον εξέπνεε στις 30/06/2018. Επομένως ακόμη κι αν δεν τα κατάφερνε φέτος, θα έκανε λίγο υπομονή και θα γυρνούσε θριαμβευτικά και ως ελεύθερος στον Πειραιά το επόμενο καλοκαίρι. Ο Βέλγος όμως στις 12 Μαΐου του τρέχοντας έτους αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία του με τα "ζαχαρωτά" μέχρι τον Ιούνιο του 2020...

Τη σεζόν που μόλις είχε ολοκληρωθεί, ο Μιραλάς είχε ξεκινήσει σε 25 παιχνίδια της Έβερτον, ολοκλήρωσε μόλις 5 από αυτά και άλλες 12 φορές ήρθε από τον πάγκο. Πίστεψε πως με τον Κούμαν στον πάγκο θα είχε μια ακόμη καλύτερη παρουσία την επόμενη χρονιά και έτσι παραμέρισε το σενάριο επιστροφής του στο Λιμάνι, βάζοντας την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο. Υπήρχε βλέπετε και το δέλεαρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σίγουρα είναι άλλες οι πιθανότητες να κληθεί όταν παίζει στην Premier League και άλλες στην... Super League Σουρωτή.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΟΥ ΤΩΡΑ...

Λάθεψε ο Βέλγος, καθώς ούτε η παρουσία του Κούμαν ( που εντέλει απολύθηκε στις 23 Οκτώβρη) τον βοήθησε, ούτε και η απόφαση της ομάδας του να ενισχυθεί σημαντικά στην μεσοεπιθετική γραμμή. Κάτι που αποδεικνύουν και τα μόλις 406 λεπτά που έχει αγωνιστεί φέτος ο Μιραλάς.

Κι όμως, το καλοκαίρι η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε ό,τι μπορούσε για την υπέρβαση. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έριξε στο τραπέζι 5 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του 30χρονου κυνηγού συν άλλα 5 εκατ. ευρώ για την υποχρεωτική αγορά του το επόμενο καλοκαίρι (2018)! Η Έβερτον ήθελε 10 εκατ. ευρώ ακατέβατα, ο Μιραλάς δεν το τράβηξε στα άκρα από την πλευρά του και η μεταγραφή δεν προχώρησε.

Τώρα ο Βέλγος είναι ξανά αντιμέτωπος με μια δύσκολη, άβολη κατάσταση στο "Goodison Park". Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Έβερτον, Ντέιβιντ Άνσγουορθ, τον έδιωξε από την προπόνηση λόγω αδιαφορίας. Το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη μοιάζει -ξανά- ως το ιδανικό καταφύγιο για τον Κέβιν.

Με την διαφορά ότι ο Ολυμπιακός ή αν θέλετε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν είναι αυτοί που "πρέπει να βρουν την άκρη και να τον φέρουν". Και ο σύλλογος αλλά και ο πρόεδρος του, έχουν αποδείξει πολλάκις στον Μιραλάς τις προθέσεις τους. Τώρα ήρθε η ώρα να αφήσει ο Βέλγος τα λόγια και να αποδείξει με την σειρά του ότι πράγματι θέλει να επιστρέψει. Και όχι ότι το θυμάται μόνο στις στραβές.

Να βρει αυτός την άκρη με την Έβερτον και τις υπέρογκες (για τις τσέπες του Ολυμπιακού) απαιτήσεις της, να πιέσει την αγγλική ομάδα και φυσικά να ρίξει τις δικές του ετήσιες απολαβές για να βοηθήσει στην πραγματοποίηση της μεταγραφής του.

Ο Ολυμπιακός έσωσε την καριέρα του Βέλγου, ο Μαρινάκης έβαλε πλάτη και στο να πάει στην Έβερτον αλλά και στην προοπτική να επιστρέψει.

Τώρα είναι η σειρά του Μιραλάς να (απο)δείξει τις προθέσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έδιωξαν τον Μιραλάς από την προπόνηση της Έβερτον
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ