OPINIONS

Ένεση προσωπικότητας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Περπερίδης γράφει για την επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη στον Ολυμπιακό και το διαπιστωμένο κενό προσωπικότητας που γεμίζει στο ρόστερ, με την παρουσία του 33χρονου διεθνή αμυντικού.

Η επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη στον Ολυμπιακό είναι γεγονός από το μεσημέρι του Σαββάτου, με τον διεθνή αμυντικό να ντύνεται ξανά στα ερυθρόλευκα μετά από 5,5 χρόνια.

Σατ 33 του χρόνια, ο Τοροσίδης γυρίζει σπίτι του για να εκπληρώσει την επιθυμία που είχε εκφράσει στην εκπομπή SuperBall στις 19 Ιανουαρίου του 2014: "να παίξω ξανά στον Ολυμπιακό έστω για ένα ματς". Με τη διαφορά ότι αναμένεται να παίξει πολλά περισσότερα...

ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πως θα εξελιχθεί η δεύτερη θητεία του "Τόρο" στο Λιμάνι. Οι επιστροφές άλλοτε λειτουργούν ευεργετικά για τις δύο πλευρές και άλλοτε μοιάζουν με ιστορία επανασύνδεσης με μια πρώην: λίγο "μέλι" στην αρχή, μια μπουκιά από τηγανίτα και... πάμε για ύπνο Κατερίνα.

Ωστόσο επειδή δεν μιλάμε για κάποια τυχαία, συνηθισμένη περίπτωση, το timing της επιστροφής του 33χρονου αμυντικού στον Ολυμπιακό φαντάζει ιδανικό: οι "ερυθρόλευκοι" αναζητούν ένα restart μετά τα λάθη πάσης φύσεως των δύο τελευταίων -με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν- και την ίδια στιγμή αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα μεγαλύτερο από την ποιότητα του ρόστερ, συνολικά ή ατομικά. Ποιο είναι αυτό; Η έλλειψη παικτών με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Όσο κι αν κάποιος μπορεί να διαφωνεί με την χρησιμότητα της απόκτησης του Τοροσίδη αναφορικά με το αγωνιστικό σκέλος (προσωπικά δεν βλέπω και κανέναν πολύ καλύτερο από τον "Τόρο" αυτή τη στιγμή στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα), ουδείς φαντάζομαι μπορεί να αμφισβητήσει ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με προσωπικότητα και ηγετικές ικανότητες.

Ξέρει τον Ολυμπιακό, ξέρει την πίεση, δεν διστάζει να βγει μπροστά στα δύσκολα, δεν κρύβεται. Είναι ο παίκτης που θα πει δύο κουβέντες στα αποδυτήρια στη δύσκολη στιγμή, που θα αφυπνίσει τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός θα είναι ίσως ο πλέον σημαντικός ρόλος του Τοροσίδη με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, πέρα από τα όσα μπορεί να προσφέρει παικτικά με την εμπειρία του.

Αυτός, μαζί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, είναι οι πλέον ισχυρές προσωπικότητες στο ρόστερ των Πειραιωτών και η επιρροή τους στα αποδυτήρια θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς θα κυλήσει η σεζόν για τον Ολυμπιακό, ειδικά στην περίπτωση που εμφανιστούν ζόρικες προς διαχείριση καταστάσεις.

ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Τοροσίδης έρχεται σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός πριν από οτιδήποτε άλλο, θα χρειαστεί τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Θα ήταν ουτοπικό να πιστεύει κανείς πως στο Λιμάνι θα μπορούσαν να διορθώσουν μέσα σε δύο μήνες όλες τις ανορθογραφίες και τα σημάδια που άφησε η περασμένη σεζόν.

Όση καλή θέληση και να υπάρχει, το "δρόμο σε 15 παίκτες" για να έρθουν άλλοι τόσοι κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι. Την ίδια στιγμή βέβαια έρχεται σε μειονεκτική θέση ο προπονητής, που τέλος Ιουλίου δεν έχει στα χέρια τουλάχιστον 3-4 βασικά γρανάζια πάνω στα οποία θα χτίσει τον μηχανισμό της νέας σεζόν.

Τι μπορεί να κάνει τώρα ο Ολυμπιακός; Εκτός από το να τρέξει όσο γρηγορότερα μπορεί τις προσθήκες που μοιάζουν απαραίτητες, να πάρει τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν, εκείνα που θα του εξασφαλίσουν χρόνο και ηρεμία.

Το θέαμα και οι αυτοματισμοί δεν είναι το ζητούμενο στα παιχνίδια του Αυγούστου, ξεκινώντας από αυτά με την Λουκέρνη για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο απόλυτος στόχος είναι η πρόκριση κόντρα στους Ελβετούς.

Στο ζόρικο ξεκίνημα, όπου ακόμη και η υποψία "στραβής" μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, η παρουσία παικτών με την προσωπικότητα του Τοροσίδη είναι απαραίτητη. Και οι λόγοι προφανείς.

Ξέχωρα από το γεγονός ότι ο πολύπειρος αμυντικός μπορεί να αποδειχθεί ένα ιδανικό role model για το πρότζεκτ του Μασούρα, αλλά και να λειτουργήσει συμβουλευτικά για παιδιά όπως οι Ευαγγέλου, Σισέ, Κούτρης και Τσιμίκας.

Στον αγωνιστικό χώρο ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος τι θα κάνει ο "Τόρο". Για την καθημερινότητα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και τα αποδυτήρια, η παρουσία του μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική και το timing της επιστροφής του στο Λιμάνι φαντάζει ιδανικό.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αρχηγός "Ελ Τόρο"
Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Τοροσίδης!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ