OPINIONS

Το ρόπαλο του Παντελίδη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Παντελίδης έχοντας μάθει να είναι τελειομανής στη ζωή του όταν αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της ΠΑΕ Ηρακλής να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία ήξερε ότι η αποστολή της παραμονής δεν θα ήταν εύκολη αλλά ήταν αποφασισμένος να την βγάλει σε πέρας. Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί.

Το διπλό του Ηρακλή στην Κέρκυρα ήταν αυτό που έψαχνε και χρειαζόταν ο Ηρακλής τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος ώστε να μείνει και με το παραπάνω ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής του στη Super League. Ο Σάββας Παντελίδης το ήξερε καλύτερα από τον καθένα, κι ας είχε προηγηθεί η πιο δύσκολη εβδομάδα από την πρώτη μέρα που είχε αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Για αυτό και φρόντισε να κρατήσει πιο σφιχτά το ρόπαλο του Ηρακλή στα χέρια του και να πετύχει ό,τι δεν είχε γίνει στις προηγούμενες τρεις απόπειρες κόντρα σε Πανιώνιο, Ατρόμητο και Πλατανιά όπου οι "κυανόλευκοι" ηττήθηκαν με 1-0.

Ο Σάββας Παντελίδης μπορεί να μην είναι καθηγητής μαθηματικών αλλά όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται και ζει μέσα από το ποδόσφαιρο ξέρει να μετράει ό,τι του χρειάζεται και ό,τι τον στεναχωρεί. Και πιο συγκεκριμένα είτε αυτό έχει να κάνει με βαθμούς για την επίτευξη της ανόδου όπως είχε συμβεί βρισκόμενος στον Πανθρακικό με έναν εκπληκτικό Β΄ γύρο στη Football League της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, είτε τους μήνες που ήταν εκτός πάγκων. Τους 21 μήνες παρά 8 μέρες από τη μέρα που παραιτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2015 από τον Λεβαδειακό μέχρι την 1η Νοεμβρίου του 2016 όταν και ανέλαβε επίσημα τον Ηρακλή. Κάπως έτσι και όσο οι αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Super League περνούσαν φρόντιζε να υπολογίζει και ποιο είναι το ταβάνι των βαθμών ώστε να κατακτηθεί η 14η θέση που θα ισοδυναμεί και με την παραμονή.

Ο Σάββας Παντελίδης μπορεί να μην είναι τραγουδιστής όπως ο συνεπίθετός του Παντελής Παντελίδης, του οποίου τραγούδια παραμένουν στην επικαιρότητα και ταιριάζουν στην προσπάθεια του τεχνικού του Ηρακλή. Όπως "Τα σχοινιά σου" με τον Έλληνα τεχνικό να βρέθηκε σε αυτά από την πρώτη μέρα που ανέλαβε αλλά να μην το έβαλε κάτω, το "Άλλη μία ευκαιρία" όπως αυτή που πήρε για να επιστρέψει στους πάγκους μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής και το "Γίνεται" που έχει να κάνει με τη μάχη της παραμονής στη Super League.

Ο Σάββας Παντελίδης αν ήταν παίκτης του Survivor είναι σίγουρο ότι θα προτιμούσε να ήταν στους "Μαχητές" όπως έχει αποδείξει ότι ήταν στην καριέρα του είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής και δη στο τελευταίο μέχρι τον επόμενο και 12ο σταθμό της, στον Ηρακλή. Ο Έλληνας τεχνικός αμφισβητήθηκε πριν ακόμη ανακοινωθεί ότι αποτελεί τον εκλεκτό της διοίκησης της ΠΑΕ για τον οριστικό διάδοχο του Νίκου Παπαδόπουλου. Κάτι που είχε γίνει και με τον νυν τεχνικό του ΟΦΗ, πριν γνωρίσει στο τέλος την αποθέωση και δεχθεί πίεση να πάρει πίσω την παραίτησή του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, δεδομένης της κατάστασης που βρισκόταν η ομάδα.

Ο Σάββας Παντελίδης πριν δεχτεί την πρόταση της διοίκησης του Ηρακλή μπορεί να ασχολιόταν με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις γνώριζε ωστόσο σε μεγάλο βαθμό πώς έχουν τα πράγματα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά δεν αρνήθηκε την πρόταση - πρόκληση που του έγινε να αναλάβει τη τεχνική της ηγεσία και να πετύχει το μεγάλο στόχο της παραμονής. Από την πρώτη μέρα άρχισε να κερδίζει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να ανατρέπει το κλίμα προς το πρόσωπό του, αυτό που είχε δημιουργηθεί καθώς είχε ταυτιστεί με τη διοίκηση, συσπειρώνοντας τον κόσμο γύρω από την ομάδα ως μη χθεσινός στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Σάββας Παντελίδης οδήγησε τον Ηρακλή στο διπλό επί της Κέρκυρας στο νησί των Φαιάκων στο τέλος μίας εβδομάδας που δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς. Στην προπόνηση της Δευτέρας βλέποντας τους φροντιστές με πολιτικά λόγω της οικονομικής καθυστέρησης στο πρόσωπό τους από τη διοίκηση και το χορτάρι στις εγκαταστάσεις της Μίκρας ακούρευτο ακύρωσε την προπόνηση. Τέσσερις μέρες μετά, την Παρασκευή, και εκεί που κρατάει το σύνολό του σε ρυθμούς παιχνιδιού έρχεται ο κίνδυνος για την αφαίρεση των 6 βαθμών για την οφειλή προς τους Μιχάλη Μπουκουβάλα και Παναγιώτη Λαδά των 46.000 ευρώ. Από το μυαλό του Έλληνα τεχνικού περνάει μία σκέψη να τα παρατήσει αλλά τη διώχνει αμέσως. " Κόουτς ας τα αφήσουμε στην άκρη. Γιατί να μας αφήσεις;" του είχαν πει οι ποδοσφαιριστές του στην προπόνηση της Δευτέρας όταν είχε ανακοινώσει την ακύρωσή της και όπως αποδείχτηκε τον άγγιξαν στην ευαίσθητη χορδή...

Ο Σάββας Παντελίδης σε εκείνο το σημείο αισθάνθηκε σαν να ακούει τον εαυτό του. Αυτά που έλεγε στους ποδοσφαιριστές του όλες τις δύσκολες μέρες που είχαν περάσει μαζί και είχαν προηγηθεί. " Δεν θα πρέπει να κοιτάτε τίποτα άλλο παρά μόνο τη δουλειά μας στο γήπεδο. Να κοιτάτε μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και να φροντίζετε να σέβεστε τη φανέλα που φοράτε", εξηγώντας τους πως " Δεν θα πρέπει να υπάρξει κανείς που στο τέλος του πρωταθλήματος να μπορεί να πει αν δεν τα καταφέρουμε ότι ρίξαμε την ομάδα, χωρίς να τα έχουμε δώσει όλα. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε ποτέ".

Ο Σάββας Παντελίδης φρόντισε να ακούσει τους ποδοσφαιριστές του και να κάνει πράξη τα λόγια του με πρώτον από όλους αυτόν. Να μην τα παρατήσει. Το ταξίδι προς την Κέρκυρα μόνο εύκολο δεν ήταν καθώς η αποστολή πήγε με πούλμαν και καράβι στην Κέρκυρα και εκεί υπήρξε μία ακόμη ομιλία τόσο το Σάββατο, όσο και λίγο πριν από τη σέντρα. "Έχοντας έρθει πλέον στην Κέρκυρα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι που μας περιμένει και να πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας ώστε να μην πάει χαμένη η δουλειά μας. Για ό,τι έχει γίνει δεν φταίμε εμείς αλλά για ό,τι γίνει στο παιχνίδι μπορεί και να φταίμε. Και το αποτέλεσμα ήταν ο Ηρακλής να φύγει από την Κέρκυρα με μία επιβλητική νίκη με 0-3 και ένα τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί και ισοδύναμο με παραμονή.

Ο Σάββας Παντελίδης μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο νησί των Φαιάκων ήταν επόμενο να ήταν συγκινημένος.Έχοντας φροντίσει, πλέον, να γυρίσει σελίδα κοιτώντας την επόμενη μέρα. Εκεί όπου τη στιγμή που ο κίνδυνος των -6 βαθμών είναι πάντα ορατός όσο δεν εξοφλούνται οι Μπουκουβάλας και Λαδάς υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι 6 βαθμών. Αυτό μεθαύριο (05/04) στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με χαρακτήρα τελικού κόντρα στην πρώην ομάδα του. Τον Λεβαδειακό. Για αυτό και στις κερκίδες αναμένει μετά και το διπλό στην Κέρκυρα τη δυναμική προσέλευση των φιλάθλων του Ηρακλή που θα σπρώξει το σύνολό του στη νίκη. Αυτή που αγνοεί στην έδρα του από τη 13η αγωνιστική και το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στις 5 Δεκεμβρίου. Δηλαδή 121 μέρες πριν τη σέντρα κόντρα στους Βοιωτούς. Ένα τρίποντο που θα φέρει ακόμη πιο κοντά την επίτευξη του στόχου της παραμονής στη Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ