OPINIONS

Σηκωμένα κεφάλια εδώ και τώρα

ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES - ΑΡΗΣ (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, BASKET LEAGUE)
(EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES - ΑΡΗΣ (14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, BASKET LEAGUE) (EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης αφού τα έδωσε όλα και προκρίθηκε στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταμορφώθηκε και καλείται να γίνει ένα, με ασπίδα τον κόσμο του για να διεκδικήσει το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς του. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Ο Άρης μία εβδομάδα μετά από την πιο σημαντική φετινή του νίκη στον επεισοδιακό νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ στην κατάμεστη Nick Galis Hall προκρίθηκε στο τελικό της 19ης Φεβρουαρίου δείχνει να προβληματίζει. Κι αν το πρώτο δείγμα φάνηκε μεσοβδόμαδα στην εντός έδρας ήττα από τη Φράπορτ Σκαϊλάινερς για την Basketball Champions League το δεύτερο ήρθε στα Τρίκαλα μέσα από την προβληματική εμφάνιση και εκτός προγράμματος απώλεια. Πλέον στην ομάδα της Θεσσαλονίκης απαιτείται ανάληψη ευθυνών από όλους και συσπείρωση τώρα που ο κόσμος είναι πιο διψασμένος από κάθε άλλο σημείο της χρονιάς.

Η πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος φάνηκε να αποπροσανατόλισε τη συγκέντρωση που είχε παρουσιαστεί στην εβδομάδα που προηγήθηκε. Αυτή μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 81-61. Ο προβληματισμός που επήλθε στα αποδυτήρια είχε σαν αποτέλεσμα τα σκόρπια κομμάτια να γίνουν ένα και με απόλυτη πίστη στην επίτευξη του στόχου να έρθει η νίκη με έναν πόντο επί της "Ένωσης" στην κατάμεστη Nick Galis Hall με 77-76 χάρις όμως και στην αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων.

Το τι ακολούθησε όμως από εκείνο το σημείο και πολύ περισσότερο δύο μέρες μετά όταν προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός στο τελικό και έγινε γνωστός ο αντίπαλος του τελικού μόνο στον Άρη το γνωρίζουν. Καλύτερα από κάθε άλλον σίγουρα ο Δημήτρης Πρίφτης με τους συνεργάτες του και τους παίκτες του βρίσκονται καθημερινά στο παρκέ της Nick Galis Hall σε συνδυασμό με τη στήριξη της διοίκησης της ΚΑΕ. Από πλευράς μου ωστόσο έχω να επισημάνω τα εξής δύο πράγματα αφήνοντας στην άκρη τις δύο ήττες από τις Φράπορτ Σκαϊλάινερς και Τρίκαλα αφού και αυτές είναι μέσα στο πρόγραμμα ότι μπορεί να έρθουν όχι όμως και η εικόνα.

Καταρχήν απορώ με το εξής. Γιατί ο Έρικ Μπάκνερ να αλλάξει μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ όπου απέδειξε το πόσο επαγγελματίας μέσα από την εμφάνισή του το πόσο επαγγελματίας είναι άσχετα αν είχε συμφωνήσει με τη τουρκική Μπουγιουκτσεκμετζέ και όχι όταν είχε πρωτοαμφισβητηθεί μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ή ακόμη και στο διάστημα που ήταν τραυματίας. Και αφού επιλέχθηκε να αντικατασταθεί γιατί ο διάδοχός του δεν είχε ήδη συμφωνήσι ώστε να βρίσκεται την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη και πάτησε σε αυτήν εν προκειμένου ο Τζάστιν Τζάκσον μία εβδομάδα μετά; Δηλαδή πέρσι δεν άλλαξε ποτέ και ορθώς όπως αποδείχθηκε για να μην διαταραχθεί η χημεία ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς αλλά τώρα αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Μπάκνερ.

Συνάμα ο Άρης συνεχίζει να μην προχωράει στην απόκτηση ενός πλέι μέικερ που φαίνεται να τον έχει ανάγκη και με το παραπάνω. Κι αυτό γιατί ο μόνος οργανωτής που μπορεί να εκτελέσει τα θέλω του Δημήτρη Πρίφτη είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος και αυτό γιατί ούτε ο Μάικ Τζένκινς αλλά ούτε και ο Ουίλ Κάμινγκς είναι καθαρόαιμοι πλέι μέικερ. Είναι δύο Αμερικανοί γκαρντ που έχει αποδειχθεί ότι θέλουνε περισσότερο τη μπάλα στα χέρια τους για να σουτάρουν παρά να το βρούνε μέσα από το σύστημα.

Και κατά δεύτερον γιατί η πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος αντί να περάσει στο περιθώριο για τον Άρη μέχρι να έρθει η ώρα του, μέχρι να αποτελέσει το επόμενο παιχνίδι της ομάδας, να αποτελέσει το βασικό αντικείμενο συζήτησής του. Και πολύ περισσότερο το που θα διεξαχθεί. Όχι στα "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου, όχι στο ΟΑΚΑ, όχι στο κλειστό της Ξάνθης, κι όλα αυτά τη στιγμή που ακόμη κανείς δεν ξέρει που θα διεξαχθεί μέχρι το προσεχές διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να υπάρξει αποπροσανατολισμός στις τάξεις της ομάδας, να μην αποδίδει όπως πρέπει, να γνωρίζει δυο συνεχόμενες ήττες και να προβληματίζει.

Όλα αυτά σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Άρης θα πρέπει να ανασυνταχθεί. Ορθώς οι παίκτες του αποχώρησαν με σκυμμένα τα κεφάλια από το κλειστό των Τρικάλων, όπως είχε συμβεί και πριν από δύο εβδομάδες από το ΟΑΚΑ μετά από την ήττα από την ΑΕΚ, αλλά πλέον θα πρέπει να κοιτάξουν να δουν πως θα φεύγουν με το κεφάλι ψηλά. Να αποδείξουν πρώτα από όλα στους εαυτούς τους ότι μπορούν να παρουσιαστούν δεμένοι μέχρι το παιχνίδι της χρονιάς, το τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος της 19ης Φεβρουαρίου όπου και αν γίνει αυτός, και να προσφέρουν μία μεγάλη χαρά στους διψασμένους φιλάθλους της ομάδας τους που είναι στο πλευρό τους.

Και γιατί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος είναι ότι πιο σημαντικό για τον Άρη στη φετινή του προσπάθεια; Γιατί αποτελεί τη διεκδίκηση ενός τίτλου και θα επιτρέψει να ξεχαστούν τα όποια λάθη είχανε γίνει το καλοκαίρι στις επιλογές του ρόστερ. Γιατί έχει χαθεί έδαφος στη διεκδίκηση του Basketball Champions League σε έναν θεσμό που όπως φαίνεται μετά και την απόρριψη της ένστασης για το παιχνίδι στην Πάνορμο από τη Μπάνβιτ δεν φαίνεται να γεμίζει. Και επίσης γιατί υπάρχει ακόμη περισσότερος δρόμος για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να έχουνε σαφές προβάδισμα στη Stoiximan.gr Basket League από όλους τους υπόλοιπους ειδικά σε μία σειρά παιχνιδιών στα playoffs.

Για αυτό λοιπόν η λέξη ανασύνταξη είναι αυτή που απαιτείται στις τάξεις του Άρη μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου και ακόμη περισσότερο μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ανάληψη ευθυνών από όλους γιατί μία πρόκριση δεν σημαίνει το τέλος της χρονιάς ενός συνόλου που ακόμη και αν δεν βρει ποτέ τη χημεία του οι παίκτες του καλούνται να παλεύουν σε κάθε παιχνίδι ματώνοντας τη βαριά φανέλα που φοράνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ