OPINIONS

Οι μάγκες με τα "κίτρινα"

Οι μάγκες με τα "κίτρινα"
Άρης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί ο Άρης έχει αποκτήσει και πάλι την ταυτότητα του νικητή εκτός του πρωταγωνιστή και συνάμα μετά την έλευση του Νίκου Λάσκαρη έχει γίνει ελκυστικός εντός και εκτός συνόρων.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Άρης απέδρασε το απόγευμα του Σαββάτου από το Ζηρίνειο κόντρα στην Κηφισιά αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του θέλω της κατάκτησης της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ χωρίς να αποτελεί ωστόσο το ταβάνι και η πρόσκληση του Τζόρντι Μπερτομέου της ανάγκης παρουσίας του στα πρωταθλήματα της Euroleague.

Η εμπλοκή του Νίκου Λάσκαρη στα κοινά του Άρη αρχικά ως παρευρισκόμενου στις κερκίδες της Nick Galis Hall, ακολούθως στα αποδυτήρια της ομάδας και εν συνεχεία ως μεγαλομετόχου αυτής σήμανε χωρίς πολύ σκέψη την αλλαγή σελίδας. Την έναρξη μίας νέας εποχής στον δρόμο της επιστροφής στις επιτυχίες με οδηγό τους 21 τίτλους που βρίσκονται στην οροφή της κεντρικής σάλας του Αλεξανδρείου μαζί με τη φανέλα του Νίκου Γκάλη.

Το διπλό στο Ζηρίνειο σε ένα παιχνίδι που έδειχνε χαμένο όταν η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε προηγηθεί με 65-59 στα 47" όταν ο Τζαμέλ Χάγκινς έδειξε τον δρόμο της αντεπίθεσης και της τελικής ανατροπής που ολοκληρώθηκε από το λέι απ του Σπύρου Μούρτου και σφραγίστηκε από τη βολή του Ντομινίκ Ουότερς που διαμόρφωσε το τελικό 65-67 . Μία νίκη που έδειξε ότι οι παίκτες του Άρη έχουνε μάθει από τα λάθη του ειδικά στην ήττα από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και τον Κολοσσό στη Ρόδο αλλά και που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη με ανατροπή μετά από την εντός έδρας επί της ΑΕΚ στη Nick Galis Hall. Στο "τελικό" προς την 3η θέση δια χειρός Χάγκινς που υπέγραψε το τελικό 77-76.

Το χτίσιμο χαρακτήρα και η εμπιστοσύνη

Δύο νίκες και πολύ περισσότερο εμφανίσεις που απέδειξαν τον χαρακτήρα του φετινού Άρη. Της φετινής ομάδας που έχει χτίσει από το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο Έλληνας τεχνικός που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Νίκου Λάσκαρη. Του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ που ναι μεν μετά τον τραυματισμό του Σλάβεν Τσούκοβιτς εισηγήθηκε την ενίσχυση του ρόστερ αλλά αφού δεν προχώρησαν οι περιπτώσεις των Ζήση Σαρικόπουλου, Κώστα Παπανικολάου και Εστέμπαν Μπατίστα διατήρησε το ρόστερ του ως είχε. Δεν προχώρησε δηλαδή σε κάποια κίνηση απλώς για να γίνει. Ακόμη και τώρα που η ομάδα του βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Για δύο λόγους. Ο ένας και βασικός έχει να κάνει με το ότι δεν έχει μετουσιωθεί με υπογραφή η θετική διάθεση των Λάσκαρη και Πρίφτη για συνέχιση της συνεργασίας τους και την επόμενη αγωνιστική περίοδο και της μη διατάραξης της υπάρχουσας πετυχημένης χημείας.

Ο Άρης ωστόσο είναι αλήθεια πως ασχολήθηκε με τον Ίαν Βουγιούκα τον περασμένο Δεκέμβριο όχι όμως και τώρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχει στα υπόψη του τον νυν διεθνή σέντερ της λιθουανικής Ζαλγκίρις Κάουνας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όπως ενδεχομένως και για τον Γιώργο Μπόγρη της ισπανικής Μπιλμπάο που έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει πολύ καλά το τι εστί Άρης και το βάρος της φανέλας του. Κι αυτό γιατί είχε φορέσει τη φανέλα του την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.

Το σίγουρο είναι ένα. Ότι ο Δημήτρης Πρίφτης τη στιγμή αυτή έχει πάρει την απόφασή του. Να στηρίξει τους μάγκες του που κατ' επέκταση τον έχουνε κάνει μάγκα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του τόσο στα εύκολα όσο πολύ περισσότερο και στα δύσκολα. Και ειδικότερα στην κοιλιά που είχε κάνει ο Άρης με τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες στη διάρκεια του Ιανουαρίου που ακολούθησαν της εντός έδρας νίκης στην πρεμιέρα του ομίλου του Last-32 του Eurocup επί της Μπουντούτσνοστ στη Nick Galis Hall. Ένα καρέ αρνητικών αποτελεσμάτων που δεν επηρέασαν το καλά δομημένο σύνολο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και όπως αποδείχθηκε το έβγαλε πιο δυνατό. Όπως και η εκτός έδρας ήττα στη Λιθουανία από τη Νεπτούνας που το "πλήγωσε" και αποτέλεσε τη βασική αιτία του αποκλεισμού από τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Το βάρος της φανέλας και η δίψα στα αποδυτήρια

Παρόλα αυτά ο Άρης σε καθημερινή βάση αποδεικνύει ότι γίνεται ολοένα και πιο δυνατός. Με οδηγό το DNA του και το βάρος της φανέλας του, που ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί δέος στους αντιπάλους του, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε και τη δεύτερη κοιλιά του μετά την έλευση του 2000. Αρχικά με την έλευση της ΓΕΝΕΣΙΣ και ακολούθως με αυτή του Νίκου Λάσκαρη που αποτέλεσαν τις δύο οικονομικές βάσεις. Αυτές που έφεραν τον "Αυτοκράτορα" του ελληνικού μπάσκετ να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στα γραφεία της Euroleague στη Βαρκελώνη και εκ νέου το τελευταίο διάστημα. Αφορμή; Το θέλω της FIBA να δημιουργήσει το δικό της δυνατό πρωτάθλημα με την ονομασία Champions League.

Στον Άρη δείχνουν να έχουνε καταλήξει πως θα πάνε στη FIBA. Κάτι που δεν είχανε κρύψει ακόμη και στη διάρκεια των συζητήσεων της μεταγραφής του Κώστα Παπανικολάου πριν ο διεθνής φόργουορντ επιλέξει την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά και μόνο που ο Τζόρντι Μπερτομέου με αφορμή την παρουσία του στην Αθήνα ζήτησε να συναντηθεί με το Νίκο Λάσκαρη δείχνει πολλά. Και το πιο σημαντικό ότι ο Άρης δυναμώνει και είναι και πάλι ελκυστικός όχι μόνο για τον μπασκετικό κόσμο που διαθέτει αλλά και λόγο της συνολικής του αγωνιστικής εικόνας σε συνδυασμό με την οικονομική σιγουριά που προσδίδει η παρουσία του νέου μεγαλομετόχου.

Ο Νίκος Λάσκαρης αποδεικνύει καθημερινά πως δεν ενεπλάκη με την ΚΑΕ Άρης για να κάνει τη λεζάντα του. Για να διαφημίσει το όνομά του. Έδειξε πως είναι κάτι που δεν το έχει ανάγκη με θέλω του μέρα με την ημέρα να κλείσει οικονομικά ανοίγματα που παρέλαβε και να οδηγήσει και πάλι την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε θέση να ανακτήσει την αίγλη της και να είναι σε θέση να διεκδικήσει τίτλους. Πιο τρανταχτή απόδειξη ότι το θέλω του το έχει περάσει και μέσα στην ομάδα και στη λογική των παικτών όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Τζαμέλ Χάγκινς στο Sport24.gr όπου ο Αμερικανός σέντερ ήταν κατηγορηματικός. "Τι χρειάζεται ο Άρης για να είναι διεκδικητής μιας θέσης στον τελικό; Νομίζω πως είμαστε ήδη!", είπε χαρακτηριστικά δίνοντας το στίγμα του πως οι παίκτες του Άρη θα "ματώσουν" στα play off για να φθάσουν όσο πιο μακριά γίνεται με την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ