OPINIONS

Οι αλλαγές και η επιμονή

Οι αλλαγές και η επιμονή
Άρης-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης γράφει για τους ΑΕΚ και Άρη που φλερτάρουν με την πρόκρισή τους στο LAST-32 του φετινού Eurocup λίγες μέρες πριν από το μεταξύ τους τζάμπολ για την 8η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς του νοκ άουτ προημιτελικού του Κυπέλλου της Nick Galis Hall.

ΑΕΚ και Άρης με τις νίκες τους στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup έκαναν ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη του πρώτου τους στόχου στο φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι. Να προκριθούν στο LAST-32 την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ με το καταστροφικό του τέταρτο δεκάλεπτο στην Ουγγαρία δεν τους μιμούταν.

Ο χρόνος δείχνει να λειτουργεί υπέρ της ΑΕΚ και του Άρη μία αγωνιστική στην 8η της Basket League ΣΚΡΑΤΣ πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς του νοκ άουτ προημιτελικού του Κυπέλλου που είχε διεξαχθεί στη Nick Galis Hall της 7ης Οκτωβρίου. Σε ένα παιχνίδι που είχε βρει νικητή τον Άρη που από τότε προοδεύει και δένει ολοένα και περισσότερο με την απόλυτη εμπιστοσύνη του Δημήτρη Πρίφτη στους παίκτες του. Την ίδια ώρα που ο Ντράγκαν Σάκοτα με τις συνεχείς αλλαγές σε ρακέτα και περιφέρεια προσπαθεί να βρει την απαιτούμενη χημεία. Σύμμαχος στην προσπάθεια του "Σάλε" οι νίκες που ακολούθησαν της ήττας από τον Άρη με το απόλυτο στο πρωτάθλημα και το 6 στα 6 αλλά και τις τέσσερις συνεχόμενες στον όμιλο του Eurocup με τελευταία αυτήν στην Ρωσία επί της Κράσνι Οκτίαμπρ μετά τις δύο πρώτες ήττες.

Η ΑΕΚ λοιπόν από το παιχνίδι Κυπέλλου στην Θεσσαλονίκη, που φάνηκε να αποτελεί και κριτήριο για την συνέχεια της χρονιάς της αφού ο αποκλεισμός της και την "πλήγωσε" αλλά και φάνηκε να την βάζει τελικά στον δρόμο των επιτυχιών, δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της. Από εκείνο το βράδυ εξάλλου ο Σάκοτα έδειξε και χωρίς απώλεια χρόνου να αναζητάει την αντικατάσταση τριών παικτών του ρόστερ του. Δύο εκ των οποίων στηρίχθηκε το περασμένο καλοκαίρι των Κρις Ουόρεν και Φιλ Σκραμπ, αλλά και του Όου Ντι Ανοσίκε που είχε κάνει το ντεμπούτο του διαδεχόμενος τον Ντάνιελ Όρτον.

Και οι τρεις τους μπορεί να παραμένουν στο ρόστερ της ΑΕΚ αλλά όπως φαίνεται μέχρι νεοτέρας. Ακόμη και ο Ουόρεν που παρά την αμφισβήτηση που έχει γνωρίσει έχει φροντίσει να βοηθήσει σημαντικά τόσο για το χτίσιμο του απόλυτου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές όσο και το νικηφόρο σερί στο Eurocup. Αντίθετα για τον Σκραμπ λόγω του διετούς διάρκειας συμβολαίου του εδώ και καιρό αναζητείται ομάδα να δοθεί δανεικός και για τον Ανοσίκε να βρεθεί η χρυσή τομή την ίδια ώρα που ήδη έχει αποκτηθεί ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Εν τω μεταξύ ο Μάλκολμ Άρμστεντ μπορεί να ήρθε την Τρίτη στην Αθήνα αφήνοντας πίσω του την ρωσική 'Αφτοντορ Σάρατοφ και απομένει να φανεί αν θα δηλωθεί. Κάτι στο οποίο θα αποτελέσει κριτήριο η απόκτηση του Ντι Τζέι Κούπερ με τον Σάκοτα να βλέπει στο πρόσωπό του τον δικό του DJ για την επιβολή του ρυθμού της ομάδας του. Με τον τρόπο αυτό ο "Σάλε" και παρά τους πειραματισμούς του προσπαθεί να δώσει στην ΑΕΚ την χημεία που χρειάζεται για να κάνει την πορεία που συνάδει με βάσει το μπάτζετ της. Όπως ακόμη και την περαιτέρω οικονομική υπέρβαση που επιθυμεί να προβεί ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχός της Μάκης Αγγελόπουλος. Όπως φάνηκε και στο φλερτ με τον Κούπερ όπου το συνέχισε βρισκόμενος στην Ιταλία.

Οι αλλαγές και η επιμονή
Μαυροκεφαλίδης INTIME SPORTS

Κι αν στην ΑΕΚ οι αλλαγές είναι συνεχείς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τεχνικός της στηρίζει απόλυτα αυτές του περασμένου καλοκαιριού. Με αποκορύφωμα την ασπίδα του στους Ντομινίκ Ουότερς και Σλάβεν Τσούπκοβιτς που αποτελεί το καλύτερον φάρμακο και για τους δύο. Όπως και στην ανάγκη που υπήρξε των δύο συνεχόμενων ηττών για πρώτη φορά στην φετινή χρονιά που ήρθανε εκτός έδρας από την Μπάνβιτ για το Eurocup και στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Στον Άρη μείνανε ενωμένοι και επέστρεψαν στις επιτυχίες νικώντας την Τραμπζονσπόρ στη Nick Galis Hall και παρέμειναν σε τροχιά πρόκρισης στο LAST-32.

Οι αλλαγές και η επιμονή
Τσούπκοβιτς Πρίφτης INTIME SPORTS

Το σίγουρο πάντως είναι πως όπως στην ΑΕΚ υπάρχει ο Μάκης Αγγελόπουλος έτσι και στον Άρη υπάρχει ο Νίκος Λάσκαρης. Ο νέος ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ από το φινάλε της περσινής αγωνιστικής περιόδου που είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ και την επίτευξη των στόχων. Εξάλλου δεν κρύβει το πόσο έχει δεθεί με την ομάδα και την επιθυμία της όσο το δυνατόν πιο άμεσης επιστροφής στην Euroleague. Κάτι που φάνηκε και από την περσινή του παρουσία στο Final Four της Μαδρίτης όπου είχε μία σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της. Και ειδικότερα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague τον Τζόρντι Μπερτομέου όπως συνέβη και στο περιθώριο του 2ου Nick Galis Cup στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Οι αλλαγές και η επιμονή
Σοφοκλής Μαρκόπουλος INTIME SPORTS

Η παραμονή του 30χρονου διεθνή σέντερ αποτελεί και επιθυμία του Μαρκόπουλου όπως ήταν και διακαής του πόθος στο να αποκτηθεί. Κι αυτό γιατί γνώριζε πως θα ανέβαζε επίπεδο το σύνολό του που του έλειπε ένας σέντερ κα δεν θέλει να σκέφτεται την απώλειά του που θα τον αναγκάσει να "ξεσκονίσει" και πάλι την αγορά. Επί του παρόντος ο ΠΑΟΚ δείχνει να θέλει ακόμη τον χρόνο του, σίγουρα περισσότερο από τους άλλους δύο μονομάχους της 3ης θέσης, έχοντας δειξει όμως ότι έχει τον τρόπο να τα καταφέρνει.

Για αυτό και αν η ΑΕΚ δείχνει να έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ από τους Άρη και ΠΑΟΚ καλείται να το διαχειριστεί και τις ομάδες της Θεσσαλονίκης να αποδείξουν πως τα χρήματα δεν παίζουν μέσα στο παρκέ με οδηγό το βάρος της φανέλας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ