OPINIONS

Ο Τζόνσον-Όντομ που τελικά δεν χρειαζόταν

Ο Τζόνσον-Όντομ που τελικά δεν χρειαζόταν
Τζόνσον-Όντομ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί η έλευση του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ αποδείχθηκε μετά και τον αποκλεισμό του από τα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ πως ήταν μία κίνηση που δεν έπρεπε να γίνει από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο τραυματισμός του Πάτρικ Γιανγκ είναι γεγονός πως επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του φετινού Ολυμπιακού. Κι όσο για την απόκτηση του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ παραμονής της ολοκλήρωσης της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αποδεικνύεται πως θα μπορούσε να μην είχε γίνει.

Η επιλογή του Αμερικανού γκαρντ από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο έγινε σε ένα χρονικό σημείο της αγωνιστικής περιόδου όπου ήταν τραυματίας ο Ματ Λοτζέσκι. Ο Τζόνσον-Όντομ όμως δεν ήταν ένας δεινός σκόρερ και δη υψηλόσωμος όπως ο διεθνής με την Εθνική Βελγίου φόργουορντ. Ήταν ένας παίκτης που δεν χρειαζόταν ουσιαστικά ο Ολυμπιακός καθώς για τη θέση του οργανωτή αλλά και του σκόρερ είχε και έχει τον Γιάννη Αθηναίου. Τον διεθνή γκαρντ που είχε προσφέρει λύσεις μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο όποτε του ζητήθηκε από τον Έλληνα τεχνικό. Η έλευσή του όμως τον έθεσε ουσιαστικά εκτός ομάδας και ακόμη δεν φάνηκε να βοηθάει στη συνολική χημεία της ομάδας όσον αφορά τους ρόλους των υπαρχόντων και τις θέσεις τους.

Ο Ολυμπιακός είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 24 παιχνίδια που έδωσε στη φετινή του πορεία στη Euroleague ο Ματ Λοτζέσκι αγωνίστηκε μόλις στα 11. Η απουσία του καλύτερου σουτέρ των "ερυθρολεύκων" και κυρίως το αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ, έχοντας ποσοστό43%έξω από τα 6.75 μέτρα έλειψαν από το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Όπως φάνηκε στη θετική του επανεμφάνισή του στο ΣΕΦ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο φινάλε της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού όπου φάνηκε περίτρανα το πόσο έλειψε.

Ένα μήνα μετά την έλευση του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ είχε αρχίσει ήδη η πρώτη φημολογία για το μέλλον του . Σε ένα χρονικό σημείο όπου είχε ήδη αποκτηθεί ο Κώστας Παπανικολάου, με τον διεθνή φόργουορντ να βρισκόταν στο στόχαστρο του τεχνικού του Ολυμπιακού πριν αποδεσμευτεί από τους Ντένβερ Νάγκετς. Για αυτό και είχε υπάρχει και δυναμικό μπάσιμο τα Χριστούγεννα που συνδυάστηκε με αρνητική απάντηση. Μία εβδομάδα δηλαδή πριν αποκτηθεί ο Αμερικανός γκαρντ που έγινε πράξη μάλιστα με την καταβολή και ενός σημαντικού ποσού στην πρώην ομάδα του τη τουρκική Τραμπζονσπόρ.

Η φημολογία περί του μέλλοντός του στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ συνδυάστηκε με την αναζήτηση του αθλητικού ψηλού, εκ νέου αφού ο Σον Τζέιμς δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, που θα κάλυπτε το κενό του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ. Αυτός τελικά έμελλε να είναι ο Χακίμ Ουόρικ στη τελευταία μέρα που θα μπορούσε να αποκτηθεί κι αυτό γιατί η Νο1 επιλογή ο Τζόι Ντόρσεϊ κατέληξε στη Μπαρτσελόνα αφήνοντας πίσω του τη τουρκική Γαλατασαράι. Κάτι που ίσως να μην γινόταν αν δεν είχε αποκτηθεί ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ με το ποσό που είχε καταβληθεί στη Τραμπζονσπόρ.

Το γεγονός ότι ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ λόγω και της παρουσίας του Γιάννη Αθηναίου δεν υπήρχε λόγος να αποκτηθεί φαίνεται και από την απόφαση του Γιάννη Σφαιρόπουλου να τον αφήσει εκτός ρόστερ για τα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Μία κίνηση που γίνεται για να επαναφέρει τον Ματ Λοτζέσκι κι ενώ έχει ήδη αποκτηθεί ο Χακίμ Ουόρικ. Μία κίνηση με την οποία ο τεχνικός του Ολυμπιακού διατήρησε στο ρόστερ του τον διεθνή Σέρβο Νίκολα Μιλουτίνοβ για να έχει μία ακόμη λύση στις θέσεις των ψηλών.

Και που καταλήγουμε πέρα ότι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να καλύψει την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα το περασμένο καλοκαίρι; Πως ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ δεν χρειαζόταν να αποκτηθεί. Κι ακόμη εν όψει των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στο κυνήγι του μοναδικού εναπομείναντα στόχου της φετινής χρονιάς για τον Ολυμπιακό - μετά την απώλεια του Κυπέλλου και της Euroleague - πως ο Γιάννης Αθηναίου καλείται να φωνάξει ξανά παρών όποτε του ζητηθεί.

Έναν στόχο και τίτλο όπως είναι το πρωτάθλημα που θεωρείται δεδομένο πως θα αποτελέσει κριτήριο για άπαντες εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Με μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ την υπογραφή του νέου συμβολαίου με τον Βασίλη Σπανούλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ