OPINIONS

Ο Σούλης δεν το βάζει κάτω

Ο Σούλης δεν το βάζει κάτω
Μαρκόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης γράφει για την μάχη που δίνει ο Σούλης Μαρκόπουλος ώστε να μπορέσει και ο φετινός ΠΑΟΚ να έχει ρόλο πρωταγωνιστή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και την καθοριστική παρουσία του Βασίλη Σπανούλη στο να αποδράσει ο Ολυμπιακός τελικά από την παράταση από το PAOK Sports Arena.

Σε ένα παιχνίδι που ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ και για την φετινή Basket League ΣΚΡΑΤΣ αυτό στο PAOK Sports Arena όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε στην παράταση τον ΠΑΟΚ ένα είναι σίγουρο. Ότι ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν το βάζει κάτω και ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί τον ηγέτη και του φετινού Ολυμπιακού.

Η έβδομη συνεχόμενη χρονιά του Σούλη Μαρκόπουλου στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ φαίνεται να είναι και η πιο δύσκολη βάσει και του μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί. Ο έμπειρος τεχνικός σε ένα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι στην τεχνική ηγεσία του “Δικεφάλου” φρόντισε να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Σε αντίθεση όμως με τα προηγούμενα χρόνια αυτές έγιναν από την κοινοτική αγορά και όχι την Αμερικάνικη που όπως φάνηκε για πρώτη φορά πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Εξαίρεση μόνο ο Ουίλιαμ Χάτσερ που ήρθε τελευταίος. Ωστόσο με την μέχρι στιγμής εικόνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης η αλλαγή πλεύσης στην συγκρότηση του ρόστερ δεν φαίνεται να αποδίδει από το 0-4 αν και το πρόγραμμα μόνο εύκολο δεν ήταν.

Παρά ωστόσο το δύσκολο πρόγραμμα ακόμη κι έτσι όμως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει μία ή ακόμη και δύο νίκες. Η ήττα που την στιγμή αυτή είναι σίγουρο ότι τον πληγώνει είναι αυτή εντός έδρας από την Κηφισιά που θα μπορούσε να είχε ισοσκελιστεί αν ερχόταν η νίκη επί του Ολυμπιακού. Μία νίκη που θα ερχόταν είτε αν ευστοχούσε ο Κώστας Βασιλειάδης στην δεύτερη βολή του με αποτέλεσμα να κάνει το σκορ 88-85 είτε αν μετά την αστοχία του έβγαινε η άμυνα πάνω στον Χάκετ. Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού με λέι απ του ισοφάρισε και πλέον στην παράταση ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε και λύγισε μετά από την υπερπροσπάθεια που είχε προηγηθεί.

Η έλευση του Σχορτσανίτη

Σε ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς τον Ντάρκο Μπάλαμπαν του οποίου το συμβόλαιο λύθηκε παραμονές του παιχνιδιού με αποτέλεσμα ο Μαρκόπουλος να στερείται μίας ακόμη λύσης μέσα στις δύο ρακέτες. Την ίδια ώρα ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που είχε ανακοινωθεί το μεσημέρι δεν έκανε το ντεμπούτο του. Η έλευση του σίγουρα δυναμώνει τον ΠΑΟΚ και δίνει μία σημαντική λύση στα χέρια του Μαρκόπουλου, στο κυνήγι της 3ης θέσης για μία ακόμη συνεχόμενη χρονιά. Ειδικότερα από την στιγμή που ο διεθνής σέντερ θα είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα με ένα παιχνίδι την εβδομάδα, σε αυτό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Eurocup λόγω της παρουσίας του στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα. Εξάλλου το γεγονός ότι ο έμπειρος τεχνικός επιθυμούσε την απόκτηση του Σχορτσανίτη εδώ και δύο εβδομάδες επιπλέον από την απόκτησή του φανερώνει ότι πιστεύει σε αυτόν. Κατ΄ επέκταση αν αμφότεροι δικαιωθούν τότε ο ΠΑΟΚ θα γίνει καλύτερος στην προσπάθειά του να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Μόνο ο Σαββίδης μπορεί

Το 0-4 ωστόσο δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση ανησυχία στις τάξεις του ΠΑΟΚ. Λόγω της εμπειρίας των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ όπως οι Βασιλειάδης και Τέπιτς που σε συνδυασμό με τους Χάτσερ και Μαργαρίτη δείχνουν πως έχουνε την δυνατότητα να σηκώσουν την όλη προσπάθεια στις πλάτες τους. Κι αν ο Σχορτσανίτης αποδώσει τα αναμενόμενα τότε ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί πιο δυνατός και θα φανεί κατά πόσο χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Μία ενίσχυση που είναι βέβαιο ότι μόνο ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να την δώσει και θα λύσει τα χέρια του Μαρκόπουλου. Όπως έδειξε τα προηγούμενα χρόνια ότι αν θέλει το κάνει πράξη. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ πάντως ενδεχομένως να είχε έναν λόγο παραπάνω να θέλει τη νίκη επί του Ολυμπιακού αφού ουσιαστικά έναν χρόνο πριν δεν είχε προχωρήσει το φλερτ στο πρόσωπό του για να βρεθεί στην επόμενη μέρα του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο των “ερυθρολεύκων”. Εκεί όπου λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε ο νυν τεχνικός του Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Η απουσία των φιλάθλων

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πάντως για ένα ακόμη παιχνίδι με τον χαρακτήρα του ντέρμπι όπως αυτό με τον Ολυμπιακό δεν δώσανε βροντερό παρών στις κερκίδες του PAOK Sports Arena. Κάτι που αν συνέβαινε τότε το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό ειδικά όταν η ομάδα του Μαρκόπουλου προηγήθηκε με 78-69. Σε ένα σημείο όπου η ατμόσφαιρα στις κερκίδες θα έδινε την ψυχολογία για ευστοχία στις βολές. Μία λεπτομέρεια που μετράει σε ένα κλειστό παιχνίδι που κρίνεται στον πόντο και που μεταξύ άλλων οδηγείται στην παράταση. Με την στάση τους όμως δείξανε ότι για μία ακόμη χρονιά έχουνε ρίξει το βάρος τους στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο Σούλης δεν το βάζει κάτω
Σπανούλης INTIME SPORTS

Σπανούλης πανταχού παρόντος

Στην αντίπερα ο Ολυμπιακός παρά την απώλεια του Οθέλο Χάντερ με τον νέο τραυματισμό του Αμερικανού σέντερ έδειξε ότι και πάλι διαθέτει τις λύσεις στο να διαχειριστεί τον παράγοντα κούραση από τα διπλά παιχνίδια σε Basket League ΣΚΡΑΤΣ και Euroleague. Παρόλα αυτά όταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο +9 στο τέταρτο δεκάλεπτο με το υπέρ του 78-69 χρειάστηκε την ηγετική φυσιογνωμία του Βασίλη Σπανούλη για να τελειώσει το παιχνίδι. Είτε για να κάνει με ένα μεγάλο τρίποντο πάνω στην άμυνα του Βασιλειάδη το 81-82 1΄:20΄΄ για το 40΄ είτε και να πάει τον ρυθμό του παιχνιδιού εκεί που ήθελε. Ο V-Span απέδειξε για μία ακόμη φορά τι αποτελεί για τον Ολυμπιακό και πόσο μεγάλο κεφάλαιο είναι στον δρόμο προς την διεκδίκηση και κατάκτηση τίτλων και στην φετινή χρονιά. Τόσο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ όσο και της Euroleague. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ρίχνοντας το βάρος του στους υπόλοιπους για το πως θα αποδίδουν είτε παρόντος του Σπανούλη είτε απόντος αυτού στο παρκέ.

Ο Χάντερ και ο Καββαδάς

Εν τω μεταξύ ο τραυματισμός του Χάντερ οδηγεί τον Σφαιρόπουλο στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ και με δεδομένη την απουσία του την στιγμή που πλέον εδώ και μερικές μέρες δόθηκε δανεικός στον Αρκαδικό ο Βασίλης Καββαδάς. Ο διεθνής σέντερ μάλιστα παρέμενε μέχρι αυτό το σημείο στο ρόστερ λόγω του πρώτου τραυματισμού του Χάντερ. Το διπλό εξάλλου του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ με τα μέχρι τώρα δεδομένα μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση ήττας του θα πήγαινε στο -2 από τον Παναθηναϊκό που θα είχε την ψυχολογία με το μέρος του αλλά και την πολυτέλεια για ήττα στο ΣΕΦ χωρίς να έχει το μυαλό του στην διαφύλαξη της διαφοράς των πέντε πόντων. Όση ήταν η νίκη του στο ΟΑΚΑ με 78-73.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ